10. sınıfta açık liseye geçilmeli mi?

Phanzox

Decapat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, 10. sınıf öğrencisiyim ve aklımda ikinci dönem açığa geçme planım var. Kendimi bildim bileli okulu çok sevmemişimdir ancak 10. sınıfa geçince iyice nefret etmeye başladım. Hocaların saçma sapan ödevleri/azarlamaları okuldaki ergenler vs. iyice bıktım. Okul yüzünden hiçbir şey yapmak istemiyorum. Disiplinli birisi değilim ancak sevdiğim bir şeyi sonuna kadar yaparım. Şimdi bana göre artı ve eksilerini sıralarsak.

Artıları:
Spora daha fazla vakit ayırabileceğim.
Yazılıma daha fazla vakit ayırabileceğim.
Kendime daha fazla vakit ayırabileceğim.
Part time çalışıp gelir elde etmem.

Eksileri:
Sosyalleşme.
Disiplini kaybedip çalışmayı bırakma ihtimali.
İOKBS bursunun kesilmesi.
Açığa geçince hafta sonları part time çalışıp kendimi yazılım alanında geliştirmek istiyorum. Günlük 1 saat ders çalışsam yeterli diye düşünüyorum (Zaten tüm derslerde uyuyorum okulda)

Ben açığa geçmeyi düşünüyorum ancak ailem tamamen karşı, sizce geçmeli miyim?

Anlıyorum, hocaların nasıl? Okuldan verim alıyor musun? Bir de saat kaçtan kaça kadar okulda oluyorsun?

Anlıyorum, hocaların nasıl? Okuldan verim alıyor musun? Bir de saat kaçtan kaça kadar okulda oluyorsun?

8:30 3:30 arası ancak sabah 7'de kalkıyorum 4:20'de eve geliyorum. Hocaları dinlemeyi 9. sınıfın 2. döneminden itibaren bıraktım. Saçma sapan proje ödevleri veriyorlar her dönem 1 ay bu ödevler yüzünden çöpe gidiyor.

Anlıyorum, açık liseye geçmen daha iyi olur. %5'lik liseye giden bir öğrencisin, nasıl çalışacağını bilirsin ve %5'lik dilimlik lisedeki sınavları yapabiliyorsan açık lisedeki sınavlar basit gelecektir. Önemli olan, açık liseye geçince rahatlığa kapılmamandır. Bunu yapabilirim diyorsan geçmende bir engel görmüyorum.

Anlıyorum, açık liseye geçmen daha iyi olur. %5'lik liseye giden bir öğrencisin, nasıl çalışacağını bilirsin.

Hocam şunu söyleyeyim LGS'ye neredeyse hiç test çözmeden girdim sadece okulda hocaları dinleyerek ve okuldaki denemeleri çözerek şansıma %5 yaptım. Çalışma disiplinim biraz sıkıntılı.9. sınıfın ilk dönemi 93 ortalama yapmışken şimdi teşekkür bile alamayacağım sanırım. Açığa geçip sevdiğim alan yazııma yönelmek istiyorum. Ancak ailem karşı tek başıma kayıt yaptırabilir miyim açık liseye?

Hocam şunu söyleyeyim LGS'ye neredeyse hiç test çözmeden girdim sadece okulda hocaları dinleyerek ve okuldaki denemeleri çözerek şansıma %5 yaptım. Çalışma disiplinim biraz sıkıntılı.9. sınıfın ilk dönemi 93 ortalama yapmışken şimdi teşekkür bile alamayacağım sanırım. Açığa geçip sevdiğim alan yazııma yönelmek istiyorum. Ancak ailem karşı tek başıma kayıt yaptırabilir miyim açık liseye?

Yaptiramazsin.

Yaşamak hakkımdı şöyle gönlümce.
Terk etti mutluluk seneler önce.
Şaşıyorum beni taşıyan dize
Gençliği ihtiyar yaşıyorum ben.

Açığa geç usta.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı