10. sınıfta açık liseye geçilmeli mi?

10. sınıfım açık liseye geçmek istiyorum okul benim için zaman kaybı o kadar gereksiz dersler ve berbat bir ders programı var ki akşam eve gelince ders çalışacak kafa kalmıyor. Uyku düzenim yok yeterli beslenemiyorum okul yüzünden kahvaltı yok arkadaş ortamı çok kötü öğretmenler ayrı bir dert. Açık liseye geçip dayımın kırtasiyesi var yanında çalışmak istiyorum ayrıca derste çalışacağım işten sonra hem meslek öğrenip hem de ders çalışmış olacağım. Mantıklı mı değil mi? İOKBS bursu alıyorum kesilir mi? değer mi?

Son düzenleme:
Ailem izin veriyor İOKBS bursu kesiliyormuş değer mi sizce zaten alacağımı aldım telefon PC 3 gram altında var. Dayım zaten belirli bir ücret verecektir

Aynı durumu yaşadım maalesef ailem ilk başta geçmeme izin vermediği için çok geç kaldım. İyi düşünün çok geç olmadan karar verin

Bence boşluğa düşersin bu yüzden okul değiştirmeyi veya açığa geçmek için 11. sınıfı beklemeyi düşün.

Yani olabilir daha rahat olur benim içinde ama artık okul katlanılmaz geliyor dayanmam lazım.

Kardeşim, kırtasiyede meslek öğrenmen zor anca esnaflık ve tecrübe dersin. Acele etme büyüklerini dinle. 5 saat 8 saat işten sonra ders çalışamazsın okuldan farkı olmayacak emin ol. Açığa geçerek yarattığın boş zamanı verimli ders çalışmaya ayırmalısın ama sosyal olarak koparsan yorulursun (diyeceksin ki ben zaten lisede de yoruluyorum. ama aynı şey değil) düzenli olarak gidebileceğin bir dershane bir kütüphane düzenli ve kendince özgürce çalışabileceğin bir sistem bir çevre oturtabileceğine inanıyorsan ve ayrıca iyi kötü bir disiplinin çalışma önceliğin varsa açığa geçebilirsin ama unutma ki dönem sınavların yine senin sorumluluğun.

Eğer açık liseye geçme imkanınız varsa geçin. Meslek öğrenmek istiyorsanız, MESEM'e de geçebilirsiniz.

Meslek.

Eğer açık liseye geçme imkanınız varsa geçin. Meslek öğrenmek istiyorsanız, MESEM'e de geçebilirsiniz.

Meslek öğrenmek değil de tecrübe kazanmak istiyorum. Okumakta istiyorum zaten burs konusu aklıma takıldı ayda neredeyse 2K gidecek değer mi? Ama tabii ki dayımda bir şeyler verecek çalıştığım sürece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı