10. sınıfta ilk kez teşekkür alacağım

liquidmethane

Femtopat
Katılım
26 Mayıs 2022
Mesajlar
1
Merhaba, gerçekten moralimin ne kadar bozuk olduğunu kimse anlayamaz şu anda. Ortaokulda dönem sonlarını 95+ ortalama puanı ile kapatıp 9. sınıfı 89 ortalama ile kapatan ve hayatında hiç teşekkür almamış biri olarak 2. dönem sonunda teşekkür alacağım.
Takdir almanın zor bir şey olmadığının farkındayım. Fakat hiçbir zaman dersleri bu yılki kadar salmamıştım. Aslında 10. sınıfın ilk dönemi okula "her dersi paralel bir şekilde her okul çıkışı çalışacağım" düşüncesiyle başlamıştım ve yapıyordum da. 1. dönemin 1.sınavları geldiğinde çok yüksek notlar almıştım hatta kimya sınavında okulda tek 100 alan bendim. Daha sonra yüksek notlarımı görünce biraz fazla rahata kapıldım galiba. "nasıl olsa yüksek alıyorum" diyerekten konuları okulda hiç dinlememeye başladım ve diğer sınav dönemleri geldiğinde sınavdan bir önceki gün bakıp uykusuz ve yarım yamalak konu bilgisiyle sınavlara gittim ve sonucun hüsran olmasına rağmen ilk dönemin sınavlarından aldığım yüksek notların kurtarıcılığı nedeniyle takdir almayı başardım.
Biliyorum takdir ve teşekkür mevzusu çok saçma. Matematiksel ve istatistiksel ortalamanın göz önünde bulundurulması gerekirken sadece "2 kelimeden hangisi gelmiş acaba?", "AAA takdir almış, bu öğrenci aptal galiba" cümlelerini kuran bir ülkede yaşıyoruz. Ama ailemin benim hakkında ciddi düşünceleri var ve benden beklentileri yüksek iken karnemdeki matematiksel verinin rezilliğini aileme hangi yüzle göstereceğim bilmiyorum.
LGS sınavında %2'lik dilime girmiştim, ailem başarılı olduğumu düşünüyor ve ben kendimi bu bataklığın içinde buldum. 2.dönem 1.yazılı da aynı rahatlığı yaşayıp rezil notlar aldım matematik dışında. Ve 2.dönem de takdir alabilmek için 2.dönem 2.yazılıları iyi notlarla kapayayım dedim ve kapatmama rağmen 2.dönem 1.yazılıların berbatlığı nedeniyle takdirle kapatamadım.
YKS sınavına OBP puanının eklendiğini biliyorum ki bunun dünyanın en maymunca düşünülmüş sistem olduğunu da biliyorum. Neden saçma olduğunu açıklamaya zaten gerek yok. Fakat ben derece hedefliyorum ve düşük OBP ile derece yapılır mı yapılmaz mı internette kaynak da bulamıyorum ve biraz gerginlik var üstümde.
Sadece biraz psikolojik destek almak için yazdım. Nasıl düşünmem lazım? Bu OBP ile ilk 5.000 olur mu? Yardımda bulunursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı