100.000 TL 2.el araç önerisi

Şuan ki arabamız 160.000 KM ye yaklaşıyor diye satıyoruz. Hazır almışken daha az KM olanı almayı düşünüyoruz. Bir de İstanbul dışına çıkmayı düşünmüyor galiba.
Bence akrabalarınız, tanıdıklarınız olan bir yerden araç alabilirsiniz. Satan kişiye telefon açarsınız, telefonda açık açık konuşursunuz. Uzun yoldan geleceğinizi, araçta söylemediği bir şey varsa bunu telefonda söylemesini, aksi durumda ekspertiz ücretini kendisinin (satıcının) karşılayacağını belirtin. Onay aldıktan sonra da tanıdığınıza/akrabanıza rica edin baksınlar. Onlardan da onay geldikten sonra yola çıkarsınız. Ben böyle yapmıştım... Bulunduğum yere bağlı kaldığımda alternatifler azalıyor. Bir arkadaşım İzmir'den Niğde'ye Mercedes almaya gitti o da bu şekilde satın aldı. Ve verdiği para az da değil 750.000 TL ödedi. Bence bir düşünün.
 
Merhaba, ailemin fiat puntosu var 2007 model bunu satıp, üstüne para koyup 100.000 TL civarı bir bütçe ile ikinci el (sıfır zaten yok :D ) başka araç almak istiyorlar. Piyasayı bayağıdır takip etmiyorum bu fiyat seviyesinde ne tür arabalar var?

Fransıza sakın bakma
Alman alırsan parçası cep yakar
İtalyan desen sanayiden geri gelmez
Amerikan desen süspansiyonu Tatlı-Sert? Belli değil
En iyisi japon. 2014 Corollam var sanayinin yolunu unuttum.
 
Citröen,Fiat,Renault,Dacia gibi araçlardan mümkünse almayın.

Citröen belki alınabilir :D
Neden diye bende sormak istiyorum. Bunlardan hangilerini aktif olarak kaç sene kullandınız ve ne gibi sorunlarla karşılaştınız? Şimdiki aracınız nedir ve şimdiki aracınızda ne gibi problemlerle karşılaştınız?

Ya bunları açıklayıcı bir yazı ile destekleyin ya da binmedi-sürmediyseniz bu şekilde kesin bir dille almayın diye bilmediğiniz araçlar hakkında yorum yazmayın bence.

Konu sahibine gelince hiç bir şey belirtmediği için 90-100bin lira diye bakınca karşıma 19bin 206 ilan çıktı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı