MelihÖzer
Centipat
- Makaleler
- 4
Daha fazla
Adama zaten toplayamıyorsanız bu işi profesyonelce yapan bir ton yer var oralara götürün dedim. 15k olan işlemciye 21k vermek mantıklı mı? Ayrıca 5070Ti'dan 5080Ti upgrade'e ne gerek var? Adam 4k da kullanacağını söylüyor adam zaten GPU limite takılıyor bu işlemci sevdası ne? 7800x3d 5080 koymuşum sisteme. 5080 alsa 7080'e kadar götürecek. 4k da alınabilen en yüksek GPU alınmalı.İnsanların şu toplarsın ya sevdasından vazgeçin. Adam kendi toplamaya çalışırken PIN'i falan yamultsa yanlışlıkla veya hatalı bir şey yapsa parçaya zarar verse hiçbiriniz yanıında olmayacaksınız. Farklı yerlerden toplasa bu sefer sorun esnasında parçayı gönder dediklerinde komple sistemi sökmek zorunda kalma ihtimali var. 7800x3D - 5080 seçimine lafım olmaz ama. Yahu YouTube'dan izlersin kanka lafına katılmıyorum. Öyle forumlardan yaparsın kanka ile yola çıkanlardan kaç tanesinin anakart veya işlemci pinini düzelttim ben biliyorum. En son arkadaşın biri PSU kablosunu kasada yanlış yerden çıkardım yerini değiştireyim diye anakarttan çıkartırken soketi de eline almış bana resim atıyordu. Sana parçayı satan adam toplasın boş ver. 5070 Ti ve 5080 arasında yüce mevlam şanında bir fark da yok. Muhtemelen 5080 Ti gibi bir kart çıkar çok isterse sonradan arkadaş ona veya yeni jenerasyonda daha iyisine geçer.
9700X - 5080 koyalım diyorsan da ben 9800x3D'nin güç olarak daha güç farkının 5070 Ti ve 5080'e göre daha fazla olduğu için ilerleyen zamanda daha çok işine yarayacağı için 9800x3D seçimim olurdu.
Bir de her şeye FPS olarak bakmayı kesin. Zamanında Ryzen 3950X alan akrabam hala kullanıyor adam daha yeni 5070 aldı. 2080'den geçti mesela. İşlemciyi iyi alırsan sistemin parçalarına dokunmadan çok daha uzun süre sadece ekran kartını güncelleyerek götürebiliyorsun sistemi.