100.000 TL'ye sistem önerisi

Bütçe
100.000
İnsanların şu toplarsın ya sevdasından vazgeçin. Adam kendi toplamaya çalışırken PIN'i falan yamultsa yanlışlıkla veya hatalı bir şey yapsa parçaya zarar verse hiçbiriniz yanıında olmayacaksınız. Farklı yerlerden toplasa bu sefer sorun esnasında parçayı gönder dediklerinde komple sistemi sökmek zorunda kalma ihtimali var. 7800x3D - 5080 seçimine lafım olmaz ama. Yahu YouTube'dan izlersin kanka lafına katılmıyorum. Öyle forumlardan yaparsın kanka ile yola çıkanlardan kaç tanesinin anakart veya işlemci pinini düzelttim ben biliyorum. En son arkadaşın biri PSU kablosunu kasada yanlış yerden çıkardım yerini değiştireyim diye anakarttan çıkartırken soketi de eline almış bana resim atıyordu. Sana parçayı satan adam toplasın boş ver. 5070 Ti ve 5080 arasında yüce mevlam şanında bir fark da yok. Muhtemelen 5080 Ti gibi bir kart çıkar çok isterse sonradan arkadaş ona veya yeni jenerasyonda daha iyisine geçer.

9700X - 5080 koyalım diyorsan da ben 9800x3D'nin güç olarak daha güç farkının 5070 Ti ve 5080'e göre daha fazla olduğu için ilerleyen zamanda daha çok işine yarayacağı için 9800x3D seçimim olurdu.

Bir de her şeye FPS olarak bakmayı kesin. Zamanında Ryzen 3950X alan akrabam hala kullanıyor adam daha yeni 5070 aldı. 2080'den geçti mesela. İşlemciyi iyi alırsan sistemin parçalarına dokunmadan çok daha uzun süre sadece ekran kartını güncelleyerek götürebiliyorsun sistemi.
Adama zaten toplayamıyorsanız bu işi profesyonelce yapan bir ton yer var oralara götürün dedim. 15k olan işlemciye 21k vermek mantıklı mı? Ayrıca 5070Ti'dan 5080Ti upgrade'e ne gerek var? Adam 4k da kullanacağını söylüyor adam zaten GPU limite takılıyor bu işlemci sevdası ne? 7800x3d 5080 koymuşum sisteme. 5080 alsa 7080'e kadar götürecek. 4k da alınabilen en yüksek GPU alınmalı.

Adama zaten toplayamıyorsanız bu işi profesyonelce yapan bir ton yer var oralara götürün dedim. 15k olan işlemciye 21k vermek mantıklı mı? Ayrıca 5070Ti'dan 5080Ti upgrade'e ne gerek var? Adam 4k da kullanacağını söylüyor adam zaten GPU limite takılıyor bu işlemci sevdası ne? 7800x3d 5080 koymuşum sisteme. 5080 alsa 7080'e kadar götürecek. 4k da alınabilen en yüksek GPU alınmalı.
Bende bunu anlatamadım hocam.

Adama zaten toplayamıyorsanız bu işi profesyonelce yapan bir ton yer var oralara götürün dedim. 15k olan işlemciye 21k vermek mantıklı mı? Ayrıca 5070 Ti'dan 5080 Ti Upgrade'e ne gerek var? Adam 4K da kullanacağını söylüyor adam zaten GPU limite takılıyor bu işlemci sevdası ne? 7800x3D 5080 koymuşum sisteme. 5080 alsa 7080'e kadar götürecek. 4K da alınabilen en yüksek GPU alınmalı.

Profesyönelce yapan bir ton yer sence kaç para alıyor. 6000TL farkı adam dediğin yere götürdüğü zaman verecek gene. 7800x3D ve 5080 kısmı olabilir olamaz demiyorum. Benim tercihim değiL. Arada ortalama 6-7 bazı oyunlarda 10FPS farkı var. Zaten 5070 Ti artık öldü dediğimiz noktada 5080'de bir ayağı çukurda olacak. O kart da değiştirme vakti geldi durumunda olacak. O yüzden ben onun yerien 5070 Ti ile takılmasını daha doğru buluyorum. Tercihler değişir. Başka siteden toplasan muhtemelen 7800x3D ve 5080'li bir kombinasyon da illa bulunur. Benim deneyimlerime ve tercihlerime göre bu şekilde olması bana daha mantıklı geliyor.

Ben gene diyorum diğer arkadaşlara da mesajlarımda dedim. Eğer hazır şekilde kasa adamın eline gidecekse 7800x3D ve 5080 Setup'da olur. Gidip birine kesinlikle senin tercihin yanlış demek yerine az karşı tarafın bakış açısından da bakmayı deneyin. Arkadaşın dediğini anlıyorum ama kendin profesyönel yere götür veya işte kendin topla işi herkese uymuyor. Hazır kasa varsa 7800x3D ve 5080 ben ona da tamam olduğumu daha kaç mesaj öncesinde bile söylemişim. Benim 5080 düşmanlığım zaten yok. Tercih etmiyorum 7800x3D yerine 9800x3D alıp 5070 Ti almayı ben daha mantıklı buluyorum ama dediğinizs şekilde alan adama niye aldın demem.

Zaten daha ilk mesajlarda bile ben 7800x3D ve 9800x3D arasında hazır toplama sitelerinde adamakıllı fark olmadığı için 9800x3D tercih ettiğimi belirtiyorum. Gidip birine ya öyle olmaz yok şunu şuradan şuna götürür yok YouTube izler falan abi geçin bu işleri adama yaptırdığınız sadece sol kulağını sol elinle değil sağ elini başının üstünden geçirip tut demek ile aynı şeye dönüyor. Mesajlarımı adamakıllı okumayıp. Bu adam neden bunu tercih ediyor diye düşünmeden cevap verirseniz bu iş yürümez. Tekrar diyorum daha önce de dedim. 7800x3D ve 9800x3D arasındaki fiyat farkı hazır sitelerde çok az. O yüzden 9800x3D tercihim. Eğer adamın eline 7800x3D ve 5080 setup hazır bir şekilde gönderilebiliyorsa ona da tamam olurum. Tercihim olmasa bile. Ama ben kendin toplarsın veya profesyönel bir yerlere götürürsün kısmına katılmıyorum. En azından garantili ürünlerin 3. parti şahıslara ve kurumlara emanet edilmesini ne kadar profesyönel derseniz deyin doğru bulmuyorum.

Bana da arkadaşlarım diyorlar gel sen topla bizim sistemimizi ben gidip toplamıyorum hazır alacağın yer montajlasın abi en sağlıklısı o derim. Ben kendim montajlama bilgisine sahibim ve kendi sistemimi montajlıyorum da ama var alacağı parçanın kargoda hasarlı geldiği durumlarda bu özellikle işlemci için iade alınmadığı ve insanların haklı şekilde uğraştığına defalarca şahit olduğumdan bu kadar yüksek meblalarda ben satın aldığın yer senin için toplasın kafasındayım abi bu kadar.

Son düzenleme:
Profesyönelce yapan bir ton yer sence kaç para alıyor. 6000TL farkı adam dediğin yere götürdüğü zaman verecek gene. 7800x3D ve 5080 kısmı olabilir olamaz demiyorum. Benim tercihim değil. Arada ortalama 6-7 bazı oyunlarda 10FPS farkı var. Zaten 5070 Ti artık öldü dediğimiz noktada 5080'de bir ayağı çukurda olacak. O kart da değiştirme vakti geldi durumunda olacak. O yüzden ben onun yerien 5070 Ti ile takılmasını daha doğru buluyorum. Tercihler değişir. Başka siteden toplasan muhtemelen 7800x3D ve 5080'li bir kombinasyon da illa bulunur. Benim deneyimlerime ve tercihlerime göre bu şekilde olması bana daha mantıklı geliyor.

Ben gene diyorum diğer arkadaşlara da mesajlarımda dedim. Eğer hazır şekilde kasa adamın eline gidecekse 7800x3D ve 5080 Setup'da olur. Gidip birine kesinlikle senin tercihin yanlış demek yerine az karşı tarafın bakış açısından da bakmayı deneyin. Arkadaşın dediğini anlıyorum ama kendin profesyönel yere götür veya işte kendin topla işi herkese uymuyor. Hazır kasa varsa 7800x3D ve 5080 ben ona da tamam olduğumu daha kaç mesaj öncesinde bile söylemişim. Benim 5080 düşmanlığım zaten yok. Tercih etmiyorum 7800x3D yerine 9800x3D alıp 5070 Ti almayı ben daha mantıklı buluyorum ama dediğinizs şekilde alan adama niye aldın demem.

Zaten daha ilk mesajlarda bile ben 7800x3D ve 9800x3D arasında hazır toplama sitelerinde adamakıllı fark olmadığı için 9800x3D tercih ettiğimi belirtiyorum. Gidip birine ya öyle olmaz yok şunu şuradan şuna götürür yok YouTube izler falan abi geçin bu işleri adama yaptırdığınız sadece sol kulağını sol elinle değil sağ elini başının üstünden geçirip tut demek ile aynı şeye dönüyor. Mesajlarımı adamakıllı okumayıp. Bu adam neden bunu tercih ediyor diye düşünmeden cevap verirseniz bu iş yürümez. Tekrar diyorum daha önce de dedim. 7800x3D ve 9800x3D arasındaki fiyat farkı hazır sitelerde çok az. O yüzden 9800x3D tercihim. Eğer adamın eline 7800x3D ve 5080 setup hazır bir şekilde gönderilebiliyorsa ona da tamam olurum. Tercihim olmasa bile. Ama ben kendin toplarsın veya profesyönel bir yerlere götürürsün kısmına katılmıyorum. En azından garantili ürünlerin 3. parti şahıslara ve kurumlara emanet edilmesini ne kadar profesyönel derseniz deyin doğru bulmuyorum.

Bana da arkadaşlarım diyorlar gel sen topla bizim sistemimizi ben gidip toplamıyorum hazır alacağın yer montajlasın abi en sağlıklısı o derim. Ben kendim montajlama bilgisine sahibim ve kendi sistemimi montajlıyorum da ama var alacağı parçanın kargoda hasarlı geldiği durumlarda bu özellikle işlemci için iade alınmadığı ve insanların haklı şekilde uğraştığına defalarca şahit olduğumdan bu kadar yüksek meblalarda ben satın aldığın yer senin için toplasın kafasındayım abi bu kadar.

Hocam selamlar attığınız sistem içime sindi sipariş ettim. Gelince performans testlerini de paylaşırım. Tekrardan teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı