100.000 TL'ye sistem önerisi

Bütçe
100.000
Hocam ben de aradaki farka değmeyeceğini düşündüğümden 5070 Ti demiştim 9800x3D istememin sebebi sistemin uzun süre işlemcisini değiştirmek istememem.

Hocam yıllardır sistem topluyorum. Ve teknoloji ile uğraşan insanların şu işlemciye önem vermemesini anlamıyorum. Bana göre istisnasız işlemci ekran kartına oranla 2 tık yüksek tutulmalı. Ne zaman bu şekilde yaptım sistem sorunsuz uzun yıllar çalıştı. Ne zaman yeter ya dediğim bir işlemci taktım işte o zaman 3 sene sonra duruma göre performansı yetmemeye başladı parçanın.

Koyduğunuz anakart ve kasa olmamış hocam farklı sitelerden atabilir misiniz?

Cougar iyi bir marka. Kasa 360mm sıvı soğutma destekli büyük bir model. Anakart zaten B650 Tomahawk. Aynı bütçedeki B850 anakartları beğenmiyorum. PCI5.0 koyuyorlar bu sefer 2 tane SSD takmak istediğinde veya 2. X16 slotuna dönüştürücü ile bir şeyler takmak istediğinde sorun oluyor. PCI4.0'dan devam 5090 testlerinde PCI 3.0'da bile yüzde 5FPS farkı anca var.

Hocam yıllardır sistem topluyorum. Ve teknoloji ile uğraşan insanların şu işlemciye önem vermemesini anlamıyorum. Bana göre istisnasız işlemci ekran kartına oranla 2 tık yüksek tutulmalı. Ne zaman bu şekilde yaptım sistem sorunsuz uzun yıllar çalıştı. Ne zaman yeter ya dediğim bir işlemci taktım işte o zaman 3 sene sonra duruma göre performansı yetmemeye başladı parçanın.
Hocam bir yandan haklısınız fakat kimse öyle kötü bir işlemci atmıyor. 7500f 9600x 7600x 7800x3d 9700x. Bunlar uzun kullanımda 2k için bazıları 4k için gayet yeterli cpular. Yükseltmesi en zor parça ekran kartıdır. Fakat kötü bir sisteme gidipde rtx 5060 ti gibi bir gpular alınmasını tavsiye etmem tabiki. Fakat bu bütçelerde gene ayrı ayrı toplanarak 9800x3d sistem çıkıyor.

Cougar iyi bir marka. Kasa 360mm sıvı soğutma destekli büyük bir model. Anakart zaten B650 Tomahawk. Aynı bütçedeki B850 anakartları beğenmiyorum. PCI5.0 koyuyorlar bu sefer 2 tane SSD takmak istediğinde veya 2. X16 slotuna dönüştürücü ile bir şeyler takmak istediğinde sorun oluyor. PCI4.0'dan devam 5090 testlerinde PCI 3.0'da bile yüzde 5FPS farkı anca var.
B850 demiyorum ben zaten x870 gibi bir anakart koyulmalı bu bütçeye. Amacım öyle sizi kötülemek falan değil yanlış anlamayın. Fakat 100 bin tl ye asla ama asla 5070 ti önermiyorum. 7800x3d ile 9800x3d arasındaki fiyat farkı bir hayli fazla oyun performansı bence 6k ya değer değil. Arkadaşa şöyle öneriyorum çevresinde güvendiği sevdiği biri varsa ona yada güvendiği bir bilgisayarcı varsa ona toplatmalı.

Hocam bir yandan haklısınız fakat kimse öyle kötü bir işlemci atmıyor. 7500F 9600X 7600X 7800x3D 9700X. Bunlar uzun kullanımda 2K için bazıları 4K için gayet yeterli işlemciler. Yükseltmesi en zor parça ekran kartıdır. Fakat kötü bir sisteme gidipde RTX 5060 Ti gibi bir işlemciler alınmasını tavsiye etmem tabii ki. Fakat bu bütçelerde gene ayrı ayrı toplanarak 9800x3D sistem çıkıyor.

B850 demiyorum ben zaten X870 gibi bir anakart koyulmalı bu bütçeye. Amacım öyle sizi kötülemek falan değil yanlış anlamayın. Fakat 100 bin TL'ye asla ama asla 5070 Ti önermiyorum. 7800x3D ile 9800x3D arasındaki fiyat farkı bir hayli fazla oyun performansı bence 6K ya değer değil. Arkadaşa şöyle öneriyorum çevresinde güvendiği sevdiği biri varsa ona ya da güvendiği bir bilgisayarcı varsa ona toplatmalı.

Kimse 1 sonraki nesilde direk ekran kartı değiştirmiyor sorun orada. 7500F çıkıyor 4000 serisi ile beraber daha sonra 5000 geliyor insanlar 6000 serisinde ekran kartı değiştiriyorlar. Bu şekilde olunca haliyle eğer zamanında yeter işlemcisi aldıysanız ekstra ödemeniz gereken fazla fazla işlemci masrafı açılıyor başınıza.

Kimse 1 sonraki nesilde direk ekran kartı değiştirmiyor sorun orada. 7500F çıkıyor 4000 serisi ile beraber daha sonra 5000 geliyor insanlar 6000 serisinde ekran kartı değiştiriyorlar. Bu şekilde olunca haliyle eğer zamanında yeter işlemcisi aldıysanız ekstra ödemeniz gereken fazla fazla işlemci masrafı açılıyor başınıza.
7500f 5070 ti ile de kullanılabilir. Üst segment işlemci 7800x3d 5090 ilede kullanılabilir diğer 6000 serisinde büyük ihtimalle 6080 ilede kullanılabilecektir. Bu tercihi arkadaşa bırakalım ayrı ayrı toplanacaksa bile 9800x3d sistem toplayabiliriz arkadaşa. Ama parçalarım bir tık daha kaliteli olsun istiyorsa 7800x3d koyarız bunlar üst segment oyun için en iyi iki işlemci.

Hocam bir yandan haklısınız fakat kimse öyle kötü bir işlemci atmıyor. 7500F 9600X 7600X 7800x3D 9700X. Bunlar uzun kullanımda 2K için bazıları 4K için gayet yeterli CPU'lar. Yükseltmesi en zor parça ekran kartıdır. Fakat kötü bir sisteme gidipde RTX 5060 Ti gibi bir GPU'lar alınmasını tavsiye etmem tabii ki. Fakat bu bütçelerde gene ayrı ayrı toplanarak 9800x3D sistem çıkıyor.

B850 demiyorum ben zaten X870 gibi bir anakart koyulmalı bu bütçeye. Amacım öyle sizi kötülemek falan değil yanlış anlamayın. Fakat 100 bin TL'ye asla ama asla 5070 Ti önermiyorum. 7800x3D ile 9800x3D arasındaki fiyat farkı bir hayli fazla oyun performansı bence 6K ya değer değil. Arkadaşa şöyle öneriyorum çevresinde güvendiği sevdiği biri varsa ona ya da güvendiği bir bilgisayarcı varsa ona toplatmalı.

100 BİN TL'lik bilgisayarı bilgisayarcıya emin etmem asla ve asla. 6000TL fark dediğim gibi Retail tek alacağınız zaman var toplama sitelerinde yok maalesef. 100 Bin TL vereceğiniz sistemde bilgisayarcı hata yapıp bir parçaya hasar verirse de bu sefer arkadaş üzülür o yüzden aradaki fiyatı farkı çıkıyor zaten.
10 BİN TL bandında genel olarak B850'nin giriş seviyeleri var Prime serisi gibi. X870 sadece Gigabyte modelde var oda iyi bir model değil zaten. Siz ayrı satıcılardan alma ile hazır bir siteden toplamayı karıştırıyorsunuz.

100 BİN TL'lik bilgisayarı bilgisayarcıya emin etmem asla ve asla. 6000TL fark dediğim gibi Retail tek alacağınız zaman var toplama sitelerinde yok maalesef. 100 Bin TL vereceğiniz sistemde bilgisayarcı hata yapıp bir parçaya hasar verirse de bu sefer arkadaş üzülür o yüzden aradaki fiyatı farkı çıkıyor zaten.
10 BİN TL bandında genel olarak B850'nin giriş seviyeleri var Prime serisi gibi. X870 sadece Gigabyte modelde var oda iyi bir model değil zaten. Siz ayrı satıcılardan alma ile hazır bir siteden toplamayı karıştırıyorsunuz.
Güvendiği dedim hocam. Fakat buda çok zor gibi. Arkadaş bir düşünse çok iyi olur çünkü aradaki fark bir hayli fazla. Eğerki yok güvendiğim yada yapamayacağım diyorsa attığınız sistem bir takım olsada iyi gözüküyor.

Güvendiği dedim hocam. Fakat bu da çok zor gibi. Arkadaş bir düşünse çok iyi olur çünkü aradaki fark bir hayli fazla. Eğer ki yok güvendiğim ya da yapamayacağım diyorsa attığınız sistem bir takım olsa da iyi gözüküyor.

Güvendiği adam olsa forumda konu açmaz.
2.'si 7500F işlemcisini 5070 Ti ile kullanabilecek olması kullanması gerektiği anlamına gelmiyor. İşlemci daha güçsüz bir model aldığında kullanım oranları artıyor. 4070 Ti Super 4K testinde 7600X işlemcisinin kullanım oranı ortalama yüzde 20-30 oranında daha fazla ki baklın bu 4K testi. 2K'da veya daha güçlü bir ekran kartında yük ne kadar ekran kartına bile binse bu oranlar artacaktır. Günlük kullanımda Discord ve arka planda çalışan uygulamalar da bir miktar işlemci yer yani bu benchmark uygulamalarından daha fazla kullanım oranlarına ulaşırız. 2 nesil sonra ekran kartı upgrade zamanı özellikle çok fazla FPS düşmesi sorunu hakkın da konu açarlar çünkü asıl neden bu bahsettiğim neden ile kaynaklı. Arka planda çalışan uygulamalar ve oyunların zamanla istediği sistem gereksinimi gibi durumlara işlemci yetişiyor gibi görünse de yetişemez aslında.

1745708868618.png

Kısacası benchmark sitesinde işlemci kullanım olarak yetiyor gibi görünür ama herhangi bir BenchmarK'den çok daha fazla günlük işlemci kullanımı olduğu için bilgisayarın ani işlemci kullanımı artışlarında oyunlarda drop sorunları olur. Benim arkadaşım 6600 XT ile Dead Island 2'yi dropsuz oynarken ben 5600X ve 3070 Ti kombosu ile 1080P'de dropsuz oynayamıyorum. Arkadaşım işlemcisi 5700x3D bu arada.

Dosya Ekleri

• 1745708833907.png
    1745708833907.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 17
Güvendiği adam olsa forumda konu açmaz.
2.'si 7500F işlemcisini 5070 Ti ile kullanabilecek olması kullanması gerektiği anlamına gelmiyor. İşlemci daha güçsüz bir model aldığında kullanım oranları artıyor. 4070 Ti Super 4K testinde 7600X işlemcisinin kullanım oranı ortalama yüzde 20-30 oranında daha fazla ki baklın bu 4K testi. 2K'da veya daha güçlü bir ekran kartında yük ne kadar ekran kartına bile binse bu oranlar artacaktır. Günlük kullanımda Discord ve arka planda çalışan uygulamalar da bir miktar işlemci yer yani bu benchmark uygulamalarından daha fazla kullanım oranlarına ulaşırız. 2 nesil sonra ekran kartı upgrade zamanı özellikle çok fazla FPS düşmesi sorunu hakkın da konu açarlar çünkü asıl neden bu bahsettiğim neden ile kaynaklı. Arka planda çalışan uygulamalar ve oyunların zamanla istediği sistem gereksinimi gibi durumlara işlemci yetişiyor gibi görünse de yetişemez aslında.

Eki Görüntüle 2478803
Bizim önerdiğimiz işlemciler ile bunların arasındaki fark fazla hocam. 7800x3d 9800x3d en iyi 2 üst segment oyun işlemcisi. Fakat 7500f bütçe dostu 1080p 2k oyun ve günlük kullanım için yeterli bir işlemci. Ben şunuda dile getiriyorum ayrı ayrı toplanırsa 9800x3d ve rtx 5080 sistem çıkar. Fakat bizim bu tartışmamız boşa gibi duruyor. Fakat 7800x3d ile 7500f gücü çok farklı 7800x3d ilerisi içinde tercih edilen işlemci olacaktır.

Hocam şu anda 2K monitörüm var. 6 ay içerisinde 4K ya geçmeyi düşünüyorum. Ekran kartını uzun süre kullanacağım o yüzden işlemciyi olabildiğince güçlü seçmek istedim. 2 veya 3 yıl sonra değiştirdiğim ekran kartı ile de aynı işlemciyi kullanmaya devam etmek istiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı