%100 disk kullanımı neyden kaynaklı?

Yusufbeyde

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, sorum olacak. Yaklaşık 1 senedir %100 disk kullanımı yaşıyorum. Bu arada SSD kullanıyorum. Virüs vardır dediler, format attırdım, düzelmedi. YouTube'dan birçok kez video rehberlerine baktım, ne yaptıysam olmuyor. Sadece 1-2 dakika düzeliyor, sonra tekrardan %100 oluyor. Diskin %100 olması SSD'den mi kaynaklı? SSD bozuk olduğu için mi disk kullanımı %100 oluyor, yoksa başka bir sorun mu var? Yardımcı olun.

Kullandığım sistem ve SSD markası ektedir.

Dosya Ekleri

• IMG_3737.jpeg
    IMG_3737.jpeg
    195,6 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_3733.jpeg
    IMG_3733.jpeg
    103,2 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sorum olacak. Yaklaşık 1 senedir %100 disk kullanımı yaşıyorum. Bu arada SSD kullanıyorum. Virüs vardır dediler, format attırdım, düzelmedi. YouTube'dan birçok kez video rehberlerine baktım, ne yaptıysam olmuyor. Sadece 1-2 dakika düzeliyor, sonra tekrardan %100 oluyor. Diskin %100 olması SSD'den mi kaynaklı? SSD bozuk olduğu için mi disk kullanımı %100 oluyor, yoksa başka bir sorun mu var? Yardımcı olun.

Kullandığım sistem ve SSD markası ektedir.
Virüs durumu sadece SSD'de değil, başka bileşenler de olabilir.

Format attırdığın yer dışında, başka bir işletim sistemi kurarak da bir bakmanda fayda var, misal bir Linux distro'su - forumu aratırsan bulursun bolca. Eğer onda da aynı şekilde bir durum varsa SSD'nde problem vardır.

Çünkü virüsler sistemlere göre planlanır, her virüs her sistemde çalışamaz.

SSD bozulmuş olabilir başıma gelmişti daha önce eğer kullanmaya devam ederseniz bilgisayar açıkken aniden kapanabilir açtığınızda SSD fişi çekmiş olur.

Bazen bilgisayarımı actığımda monitor ekranı acılmıyor ama kasa calışıyor

Virüs durumu sadece SSD'de değil, başka bileşenler de olabilir.

Format attırdığın yer dışında, başka bir işletim sistemi kurarak da bir bakmanda fayda var, misal bir Linux distro'su - forumu aratırsan bulursun bolca. Eğer onda da aynı şekilde bir durum varsa SSD'nde problem vardır.

Çünkü virüsler sistemlere göre planlanır, her virüs her sistemde çalışamaz.
Format atınca bilgisayarın her bileşenini temizlemez mi ?

Bazen bilgisayarımı actığımda monitor ekranı acılmıyor ama kasa calışıyor

Format atınca bilgisayarın her bileşenini temizlemez mi ?
Format attılan parça temiz değilse temizlenmez.

Bazı ileri seviye saldırı ekipmanları, standart antivirüslerle temizlenemez, okuyabilirsin:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı