100 Mbps hızımda Steam 3MB/s indirme sorunu

Kampanya da ne yazdığı belli değil hangi hızda kaç olduğu açıkça belirtilmemiş. Büyük ihtimal akşamları düşüyordur hız anladığım kadarıyla orada.

Hocam ama dikkat etmemiz gerek saat 16:56’da oyun indirmesi başlamış eğer 100 Mbps saniyede 12 MB indiriyorsa 64 dakika yani 18:00’a kadar 64 dakika geçmiş 1 dakika 60 saniye 60.12 720 MB yani saniyede neredeyse 1 GB o mantıkla oyun rahat şuana kadar indirme açısından 30 GB geçmeliydi yani sorun saatle alakalı olamaz.

Kampanya da ne yazdığı belli değil hangi hızda kaç olduğu açıkça belirtilmemiş. Büyük ihtimal akşamları düşüyordur hız anladığım kadarıyla orada.

Hocam bak 18.00 ile 06.00 arası 100Mbs hız, anlatabildim mi? Yani 12 saat 100Mbs geriye kalan 12 saat ise 25Mbs hız.
Hocam ama dikkat etmemiz gerek saat 16:30'da oyun indirmesi başlamış eğer 100 Mbps saniyede 12 MB indiriyorsa 1:30 saatte yani 18:00’a kadar 90 dakika geçmiş 1 dakika 60 saniye 60.12 720 MB yani saniyede neredeyse 1 GB o mantıkla oyun rahat şuana kadar indirme açısından 30 GB geçmeliydi yani sorun saatle alakalı olamaz.

Hocam ben denemek için o saatte indirdim, geri hemen kapattım zaten saat 18.00'ı bekledim. Ondan sonra da indirdim.

Hocam kampanya fotoğrafına bakarsanız açıkça yazmış aslında.
"18.00 - 06.00 arası 100 Mbps limitsiz hız."

Kimse de dememiş ki aga senin hat değerlerin nasıl :)

1. Olarak kablo ile bağla. Ve Wi-Fi'den çıktığına emin ol.
2. Görev Yöneticisinden, Ağ kullanan bir uygulama olup olmadığını kontrol edin. Varsa kapatın.

Bu şekilde en temiz sonucu alırsın. Gene düşük çıkarsa 192.168.1.1 (modemden modeme değişiklik gösterir. Modemin üstünde yazıyor olması gerek) adresine girip hat değerinin ekran goruntusunu alıp paylaşın.
Modemin modelini yazın. Bilgi verin yani.

Speedtest te ne kadar gösteriyorsa (download) onu 8 ile bölün alabileceğiniz maksimum indirme hızını görürsünüz.

Teşekkürler kardeşim.
Kimse de dememiş ki aga senin hat değerlerin nasıl :)

1. Olarak kablo ile bağla. Ve Wi-Fi'den çıktığına emin ol.
2. Görev Yöneticisinden, Ağ kullanan bir uygulama olup olmadığını kontrol edin. Varsa kapatın.

Bu şekilde en temiz sonucu alırsın. Gene düşük çıkarsa 192.168.1.1 (modemden modeme değişiklik gösterir. Modemin üstünde yazıyor olması gerek) adresine girip hat değerinin ekran goruntusunu alıp paylaşın.
Modemin modelini yazın. Bilgi verin yani.

Hocam söylediklerin için çok teşekkür ederim, sana dönüş yapacağım.
Hocam elinizde eğer ethernet kablosu varsa? Bilgisayarı modeme bağlayıp bir de öyle sonuçları atabilir misiniz bir fark oluşucak mı merak ettimde.

Dostum günaydın, sorunu hallettim. PC'yi modemin yanına taşıdım ethernet kablosunu taktım. İndirme hızım 12.5MB/s'yi gördü. Speedtest'i de yaptım Download kısmı 98.94 çıktı. Teşekkür ederim her şey için. Ekran görüntüsü çekip atacağım sana.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı