1000-1300 TL Bisiklet Tavsiyesi

Picky

Kilopat
Katılım
9 Eylül 2015
Mesajlar
306
Çözümler
2
Yer
Denizli
Selamlar. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bisiklet hakkında bilgim ve tecrübem yok. Askerliğimi yaptığım Tugay büyük bir yer olduğu için bazı komutanlarımız, ulaşım amacıyla Tugay içerisinde bisiklet kullanıyorlardı ve bu bisikletler hoşuma gitmişti. Neredeyse bir senedir aklımda bisiklet alma fikri var. Bisiklet bölümündeki konulara ve sitelerdeki bazı videolara göz attım. Kullanma amacım tamamen etkinlik ve spor amaçlı düşünüyorum fakat arada yol da yapabilirim. Bu tanıma dayanarak hybrid mi doğru tercih olur bilemiyorum. Nasıl bir yolda kullanacağım sorusuna gelirsek, ufak bir ilçede oturuyorum ve yollarımız envaiçeşit altyapı çalışmalarından dolayı kum, toprak ve çukurlarla dolu. Tabi bu hep böyle devam etmeyecek, en geç 1 yıla yollar düzelecek. Kısa çaplı araştırma yaptım, hem sosyalde hem de inceleme videolarından hareketle Mosso Legarda modeli biraz kafama yattı. Tabi bilgim olmadığı için sanırım bu modelin bile kendi içinde çeşitleri var sanırım (vites farkı, fren çeşidi, vites markası vb.). Bazı bilgileri de vermem gerekiyor sanırım kadro boyu için. Boyum 1.84 civarında, kilom ise 74. Başlangıç seviyesinde bel rahatsızlığım var. Özellikle @BilgisayarKurdu ve @AydınTuna dan bu model konusunda yorum bekliyorum. Teşekkür ederim.
 
Kron XC 150 bu fiyat aralığında bulabileceğin bir bisiklet. Dağ bisikleti olarak geçiyor ama hem tepelerde hem de düz yolda çok seri giden bir bisiklet. Metal ve çelik kasa seçenekleri var çelik almanı öneririm.
 
Kron XC150 HD fren almanı öneririm. Jant büyüklüğü ve renk sana kalmış. Ama kesinlikle aliminyüm kadro al, demir veya çelik kadro ağır ve hantaldır.
 
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. @BilgisayarKurdu ve @AydınTuna yı mutlaka bekleyeceğim fakat üç arkadaşta aynı markanın aynı modelini önerdi. Bu söylediğiniz MTB türü olmuyor mu acaba ? Evet yollarım biraz bozuk ama arazi ya da patika gibi bir ortamda kullanmayacağım. Üçünüzün de aynı modeli önermesinin sebebini merak ettim açıkçası.
 
Yanlış Bilgilendirme
Öncelikle V fren sistemi var yani güncel en iyi fren sistemi. Malzeme kalitesi olarak da vitesi Shimano olabilecek en iyi vites bisiklette yani fiyat performans olarak bunu alman en iyisi olacaktır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Picky Tekrar tekrar etiketlemen faydalı olmuş, zira son etiketleme işleminden bildirim düştü ve konuyu fark ettim az önce :) Bazen bildirim gelmediği için konuları fark etmeyebiliyorum, konuya yardım etmedi sanılıyor.

Bel rahatsızlığı olanlara genelde yol bisikleti önerilmez; sebebi duruş pozisyonunun bele daha fazla yük bindirmesi değildir zannedildiği gibi. Duruş pozisyonunun zorluğu itibariyle sağlıklı bel - karın - kalça kas yapısına sahip olmayan veya belinden rahatsız olan kişilerde kısa sürece ağrıya sebebiyet verir bu pozisyon. Doğru bisiklet ölçüleri söz konusu olup antrenman yapıldıkça kaslar alışır, ağrımaz. Ama sizin gibi bel veya fıtık rahatsızlıklarını başlangıç aşamasında yaşayan kişiler uzun süre rahatsız pozisyonlarda, en önemlisi de yerden gelen tüm darbeyi vücuda yansıtan bir bisiklette rahat edemezler. Belin yanı sıra boyun civarlarında da ağrı yaşama olasılığın da var başlangıç aşamasında :)

Yolların kötü olduğunu söylediğin için MTB önermiş sanırım arkadaşlar. Çok bozuk olduğu alanlara girmemeye veya yüksek sürat ile geçmemeye özen göstermende fayda var önereceğim bisiklette.
Ben sana bu bisikleti önereceğim, jant boyu 28"; kadro boyu ise 19" yani 48cm olmalı. Bak mesela 46cm 1300 küsürken 49cm boyu 1500TL fiyata koyulmuş ancak mağazalarda bu fiyat kırılır; Carraro 28 Sportıve 224 Bisiklet Fiyatı - Taksit Seçenekleri; Carraro Sportive 224 28" jant boyu (Kadro 19" 48cm olmalı)
46cm standart bir ölçüdür, o yüzden daha çok karşına çıkar, sen 48cm bulmaya özen göster; ne kadar küçük kadro kullanırsan o kadar duruş pozisyonun bozulur, o kadar rahatsız eder.

Öncelikle V fren sistemi var yani güncel en iyi fren sistemi. Malzeme kalitesi olarak da vitesi Shimano olabilecek en iyi vites bisiklette yani fiyat performans olarak bunu alman en iyisi olacaktır.
V-Fren sistemini en iyi ilan etmek bilinçsizce bir yorum olur; her fren sisteminin farklı alanlarda avantaj ve dezavantajları var. V-Fren ıslak havalarda performans kaybı yaşatırken fiyat anlamında cep dostudur ve hafiftir. Mekanik Disk Fren verimsiz bir prensip ile çalışır, genelde tek piston olduğu için yeterli duruşu sağlamaz, tel ile kuvvet aktarılır, V-Fren'den avantajlı değildir.
Hidrolik Disk Fren ise pahalı ancak duruş performansı yüksek bir sistem, hidrolik prensibi ile aktarılır güç. İlk defa satın alırken oldukça pahalıdır, V-Fren'e kıyasla biraz daha ağırdır genel olarak ancak bastığın zaman durursun, disk ve balatalar ise hayati oranda önemli parçalardır, performansa etki eden parçalardır. Kuru havada V-Fren de oldukça performanslı bir fren sistemdir, tek derdi ıslak havalar. Rampa aşağı inmiyorsan ıslak havada da V-Fren ucuza işini halleder.

Ek olarak Shimano vites sistemi demek tek başına hiçbir şey ifade etmez. Shimano'nun 400 liraya da vites sistemi var 8.500TL fiyata da vites sistemi var. Bu yüzden her zaman modele bakmak gerekiyor. Ki zaten Tourney model yani giriş seviyesi modeller kullanılır bu tip başlangıç bisikletlerinde.

Önerdiğim bisikletin gidon açıları da seni çok rahat ettirir, dikkatli incelersen fark edersin. Yorulmadan ve rahatsız olmadan ulaşımını sağlar, tasarım olarak da hiç fena değil bana sorarsan.
Yalnızca çukurlardan uzak dur, hepsi bu kadar.
 
@BilgisayarKurdu Bu değerli yorum ve tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum. Kelimesine kadar okudum tabikide. Tek sorum olacak. Sizin tecrübeli biri olarak, bisiklet konularında yaptığınız yorumları okudum. Genel olarak Mosso’ yu önermişsiniz. Hatta sizin tavsiyelerinizden hareketle ben de Mosso Legarda modelini belirlemiştim. Bahsettiğiniz bel boyun sağlığından dolayı mı bana bu modeli önerdiniz ? Ayrıca eninde sonunda yolların düzeleceğini tekrar hatırlatmak isterim 😇
 
Scott marka biri iki model bisiklet kullanmış biri olarak, tavsiye ederim. Tabii fiyatları ne durumda şuanda bilgim yok. 2.el temiz denk getirirsen alabilirsin.

Ayrıca lastik konusu çok önemli. Düz yerde kullanacak isen city bike olarak geçen lastiği seçmeni tavsiye ederim. Aksi halde dağ bisikletinde olan geniş lastik, düz zeminde çok yorar.
 
@BilgisayarKurdu Ayrıca şunu da sormak istiyorum. Tavsiye ettiğiniz kadro boyu benim için kısa kalmıyor mu ? Tabi ki siz daha iyi bilirsiniz. Sadece sitelerden, forumlardan okuduğum genel yorumlara dayanarak sanki boyuma göre kısa kalıyor gibi düşündüm. Fiyatı da biraz yüksekmiş bu arada :tırnak:
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı