1000 yıl sonra neler olacak?

Her donemin kendine has guzelligi var. Bu sekilde polyanacilik yaparak en azindan elimizdeki seylerin tadini cikarabiliriz.

Ornegin yeterince zaman gectikten sonra ay dunyadan o kadar uzaklasacak ki, tam gunes tutulmasi hiçbir zaman gozlemlenemeyecek. O zamanki insanlar "eskiden insanlar bunu gorebiliyormus" diyecekler.

Insanlar hep kendilerinde olmayana ozeniyorlar.

Aklima geldikce cok uzuldugum bir animi anlatayim.

Ben 87 dogumluyum. Halley kuyruklu yildizi 86 yilinda dunyaya "gelmis". Bir sonraki 2061 yilinda.

Cok bilmislik yaptığım gunlerin birinde dedeme "sen halley kuyruklu yildizini gordun mu" diye sormustum, o da "hayir, bilmem ben oyle seyleri" demisti. Ben de ona "sen gormezsin yaslisin cunku ama ben gorurum bir sonraki gelisini" demistim. Kendisi 95 senesinde vefat etti. Aklima geldikce ne kadar uzulurum anlatamam. Isin ironik kısmı, ben de muhtemelen bir sonraki gelisini goremeyecegim. Gorursem belki buralari editlerim yeniden: )
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biz insanlar hele şu 21. yüzyılı nükleer küresel bir savaşsız geçirelim de sonrasında 22. yüzyılı nasıl nükleersiz savaşsız geçireceğimizi düşünürüz. Şaka bir yana nanoteknoloji, biyomühendislik, tıp mühendisliği gibi alanlar geliştikçe insan ömrü artabilir. Yaşlanma geciktirilebilir fakat ben ortalama ömüre en fazla 100 diyorum. Gelişen teknolojiler sayesinde insanlar vaktini yemek yeme, öğrenim görme, uzun yolculuklar gibi şeylerde harcadıği zamanı azaltarak aynı sürede daha çok iş yapabilecek. Milli duygular kesinlikle ortadan kalkacaktır 1000 yıl sonra. Dinler var olacak. Kültür algısı yok olacak. Herkes tek tip olacak. Geri kalmış ülkeler günümüze en çok benzeyen ülkeler olacaktır. İyi ki görmeyeceğiz 1000 yıl sonrasını.😁

Şu an bile dinler medeniyet karşıtı olarak görülüyor. 1000 yıl sonra Allah, İsa, Mesih falan diyene ne diyor bu şizofren der gibi bakacaklar.
 
Bundan 1000 yıl sonra doğup görebilseydik keşke

Ben aslında 978 yılında doğdum. Bir gün gelen cine aynı dileği diledim ve şimdi bugündeyim. O zamanki insanların tipi ile şimdikiler neredeyse aynı.

10001 yıl önce inek sütü sindiremediğimizi nereden öğrendin? Ateşin bulunmasıyla mı alakalı?
 
İnsanlık hızla değişiyor, teknoloji hızla gelişiyor, yarını bile tahmin etmekte güçlük çekerken 1000 yıl sonra insanlık neye benzeyecek? Nelere hükmede bileceğiz?

10.000 yıl önce metabolizmamız inek sütünü tolere edebilir hale geldi. Son 150 yılda boyumuz ortalama 10 cm uzadı ve yalnızca son 65 yılda ortalama ömrümüz 20 yıl uzadı. Peki 1000 yıl sonra?

Araştırmacılar dünyanın en gelişmiş bilgisayarlarından biri olan ve Japonya'da bulunan k bilgisayarı'nı insan beyninin aktivitelerini simule etmek için çalıştırdı. 705.024 işlemci çekirdeği, 1.4 milyon GB RAM ve 40 dakikalık çalışmanın sonunda insan beyninin 1 saniyede işlediği veriyi işleye bildi. Anlıyoruz ki her şeyi bilen yapay zekadan korkmak için henüz erken.

teknoloji ve tıp geliştikçe insanların yaşam ömrü her on yılda bir artmaya devam ediyor. Bilim kurgu fimlerin de tanık olduğumuz sahneleri gerçeğe dönüştürmeye başlayan dijital teknolojiler, insanların kilometrelerce uzunluğundaki gökdelenlerde yaşayacağı, havada ve karada gidebilen araçlara binecekleri, hastalanmayacakları bir geleceğe giden yolda ilk gelişmeler olabilir mi?

Bu olayları ele alarak ve inanılmaz kısa bir sürede bu noktaya geldiğimizi düşünürsek, 1.000 yıl sonra nasıl görüneceğiz acaba?

Bilim insanları gelecekte, bilgisayarların insan beyninin işlem hızına yetişeceğini ve konuşabilen, etkileşimde bulunabilen, dinleyebilen ve hatırlayabilen yapay zekâlar üretebileceğimizi düşünüyorlar. Yapay zekâların, sahip oldukları bütün bilgileri bize karşı kullanmamalarını ümit edelim.
Ayrıca bilgisayarlar zamanla insanlardan daha fazla geliştikçe, insanlar da robotlarla daha bütünleşmiş bir hale gelebilirmiş. Yani siber insan diyebiliriz.

transhümanizm, yeteneklerimizin, biyolojinin başarabilecekleri ile sınırlı olmadığını ve imkânların da ne kadar inanılmaz olduğunu söylüyor.

- İnsan ömrü 1.000 yıla kadar çıkabilecek. 1000 yıl içerisinde tıp mühendisleri, dokuların yaşlanmasına neden olan her bileşen için bir çözüm üretebilir.
- Konuşulan dillerde ciddi bir azalış olacak, tek bir dil konuşmakta ihtimal.
- Nanoteknolojiler çevresel zararları giderebilecek, su ve havayı arıtabilecek ve güneş'in enerjisini en ufak zerresine kadar değerlendirebilecek noktaya gelecek.
- Başka gezegene taşınmış olacağız.
- Uzay istasyonları olacak.
- Görünümlerimiz değişecek. Birbirimize benzemek de ihtimal.

En önemlisi insanlar neye benzeyecek? Gelişen teknoloji ile bireyler çocukların görünümünü seçebilecek mi?

Bundan 1000 yıl sonra doğup görebilseydik keşke.
Bu bilgileri nereden aldın peki 10bin yıl önceki metaborizmayı inceleyip bunu 10bin yıl sonraya taşıyan yiğidi tanımak isterim. Not: gerisini okumadım zaten başından belli gereksiz ve saçma bir şey olduğu.
 
Rusya Ukrayna savaşı oldu ve nükleer savaş başlama olasılığı oldu eğer başlarsa büyük ihtimal göremeyeceğiz.
 

Geri
Yukarı