10400F sistem vs. 3600 sistem

O RAM'ler 3000MHz anca calışır.
Ayrıca Intel sistemlerde frekans olayı AMD'deki kadar önemli değil.
Ayrıca yanlış bilgi veriyorsunuz 2666MHz çalışsa bile i5 daha iyi oyun performansında.
Yani hiç mi OC potansiyeli yok o RAM'lerin? Ek olarak arkadaş yükseltme yapacak ileride, o yüzden R5 3600 alınmalı.
Kendim toplarım ama ekran kartı fiyatları aşırı uçuk. Bu RTX geldiği zaman normal fiyatından mı gelecek?
Palit gibi markaların fiyatı 4K civarında gelecek. Bekleyebilirsiniz bence ama hemen yakalayın.

Ryzen işlemciye kule tipi fan ile çözülüyor deniyor ama, ben neredeyse 10 yıldır hep AMD işlemci kullandım ve hep bir sıkıntısı ile karşılaştım. İlk kullandığım zamanlar inanılmaz ısınıyordu, sonra 1600X işlemcisine geçtim OC problemi olan bir işlemciymiş bunu öğrendim, fırlamalar yaşıyordum ısıda sürekli. Şimdi 3600 ile FPS değerleri olsun çoklu çekirdek performansı olsun çok iyi fakat şimdi de ısı problemi var. Geleceğe yatırım olarak hangisini almalıyım?

Pek bir şey fark etmeyecek çünkü AMD bırdahaki nesilde AM5 sokete geçecek.

Şu an 300TL fazla verip Ryzen 5 alabilirsin ama yanına 300TL paraya kıyıp iyi bir soğutucu almalısın.

İşin sadece oyunsa 600TL boşa verip Ryzen almana gerek yok.
i5 al geç.
Yani hiç mi OC potansiyeli yok o RAM'lerin? Ek olarak arkadaş yükseltme yapacak ileride, o yüzden R5 3600 alınmalı.

Palit gibi markaların fiyatı 4K civarında gelecek. Bekleyebilirsiniz bence ama hemen yakalayın.

O RAM'ler XMP ile ancak 3000MHz çalışır hadi belki 3200.
İyi bir çip gerekiyor onun için.

Pek bir şey fark etmeyecek çünkü AMD bırdahaki nesilde AM5 sokete geçecek.

Şu an 300TL fazla verip Ryzen 5 alabilirsin ama yanına 300TL paraya kıyıp iyi bir soğutucu almalısın.

İşin sadece oyunda 600TL boşa verip Ryzen almana gerek yok.
i5 al geç.

O RAM'ler XMP ile ancak 3000MHz çalışır hadi belki 3200.
İyi bir çip gerekiyor onun için.
Soğutucusu zaten varmış arkadaşın.
Şuna da bakmanı tavsiye ederim.

Soğutucusu zaten varmış arkadaşın.
Şuna da bakmanı tavsiye ederim.

İleride bu anakart ile yeni nesil Intel işlemcileri takamayacağım yani. Kötüymüş bu. Sanırım R5 3600 alacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı