10400F sistem vs. 3600 sistem

Merhabalar, Gaming.Gen.TR - Oyuncuların Yeni Adresi sitesinden bir adet RTX 2060'lı sistem satın alacağım fakat biri i5 10400F biri Ryzen 5 3600. hangisini almalıyım?

i5 sistemi alın.
300TL fazla vermeye gerek yok.
Zaten fazla ısınıyor gidip CPB kapatmak zorunda kalırsınız.

Şimdi benim hazır sistem alma nedenim toplayamadığım için. Ekran kartı piyasasını biliyorsunuzdur. Hazır sistemler bir nebze daha uygun. Bu RTX 3060 çıktığı zaman hazır sistemlere gelecek mi? Ya da fiyatlar ne olacak kestiremediğimiz için bu sistemi de kaçırmak istemiyorum. Gerçekten kararsız kaldım Türkiye'de ne olacağı belli olmadığı için bir türlü karar veremiyorum.
Hazır sistemler gelmeyecek, kendiniz toplayın bence.

Şimdi benim hazır sistem alma nedenim toplayamadığım için. Ekran kartı piyasasını biliyorsunuzdur. Hazır sistemler bir nebze daha uygun. Bu RTX 3060 çıktığı zaman hazır sistemlere gelecek mi? Ya da fiyatlar ne olacak kestiremediğimiz için bu sistemi de kaçırmak istemiyorum. Gerçekten kararsız kaldım Türkiye'de ne olacağı belli olmadığı için bir türlü karar veremiyorum.

İtopya 3070 3080 3090'li sistemlerin geleceğini duyurmuştu.

i5 sistemi alın.
300TL fazla vermeye gerek yok.
Zaten fazla ısınıyor gidip cbp kapatmak zorunda kalırsınız.

Ryzen işlemciye kule tipi fan ile çözülüyor deniyor ama, ben neredeyse 10 yıldır hep AMD işlemci kullandım ve hep bir sıkıntısı ile karşılaştım. İlk kullandığım zamanlar inanılmaz ısınıyordu, sonra 1600X işlemcisine geçtim OC problemi olan bir işlemciymiş bunu öğrendim, fırlamalar yaşıyordum ısıda sürekli. Şimdi 3600 ile FPS değerleri olsun çoklu çekirdek performansı olsun çok iyi fakat şimdi de ısı problemi var. Geleceğe yatırım olarak hangisini almalıyım?

Ryzen işlemciye kule tipi fan ile çözülüyor deniyor ama, ben neredeyse 10 yıldır hep AMD işlemci kullandım ve hep bir sıkıntısı ile karşılaştım. İlk kullandığım zamanlar inanılmaz ısınıyordu, sonra 1600X işlemcisine geçtim OC problemi olan bir işlemciymiş bunu öğrendim, fırlamalar yaşıyordum ısıda sürekli. Şimdi 3600 ile FPS değerleri olsun çoklu çekirdek performansı olsun çok iyi fakat şimdi de ısı problemi var. Geleceğe yatırım olarak hangisini almalıyım?
Geleceğe yatırım olarak Intel işlemcilerin hiç birisi alınmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı