1050 Ti 80 derece ve %100 kullanılıyor

AeroTech

Hectopat
1050 Ti Aero 4 GB ITX OC ekran kartım var. Bilgisayarda sadece Opera açıkken bile derece 80leri, GPU kullanımı da %100ü görüyor (MSI Afterburner'da GPU kullanımı %100, görev yöneticisinde %10 - %20). Kasada ekran kartının ve işlemcinin kendi fanları harici bir fan yok ama kasanın 2 yan kapağı da açık. Sizce bu durum neden kaynaklıdır? Format atmalı mıyım?
Termal macunu yeniledim fakat sonuç değişmedi.

1682289139301.png

i5 2400
8 GB DDR3 RAM
400W Power Supply

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macunu yenileyebilirsin, kullanım hakkında bilgim yok.

Not: Yeniledim mesajını görmedim. Hangi macunu kullandın?

Ekran kartını temizlemeyi denedin mi soğutma sistemi yetersiz kalıyor olabilir.
%100 olması çok da önemli bir şey değil sıcaklık düşük olduğu taktirde yükün çok bir önemi yok.

Eğer bilinmeyen bir siteden hile, crack oyun vs. İndirdiysen geçmiş olsun... Sanırım mining virüsü yemişsin.

Ekran kartını temizlemeyi denedin mi soğutma sistemi yetersiz kalıyor olabilir.
%100 olması çok da önemli bir şey değil sıcaklık düşük olduğu taktirde yükün çok bir önemi yok.
Nasıl önemi yok? Ekran kartı boşts neden %100 çalışsın?

NZXT CAM uygulamasını yükleyip oradan bakmayı dener misin bazen afterburner yanıltabiliyor az önce beni de yanılttı.

Eğer bilinmeyen bir siteden hile, crack oyun vs. İndirdiysen geçmiş olsun... Sanırım mining virüsü yemişsin.

Nasıl önemi yok? Ekran kartı boşts neden %100 çalışsın?
Dediğim gibi uygulamalar yanıltabilir görev yöneticisinde %10'luk bir değer görülüyor ama afterburner %100.

Boşta ya da düşük kullanımda %100 kullanması normal değil virüs olabilir. Sıcaklığa gelecek olursak, termal macunu kendim uygulamaya başladığım ilk zamanlarda derece azacalağına yükseliyordu. Sonradan sonradan doğru ölçüyü yapabilmeye başladım yani doğru şekilde sürüp sürmediğinize emin olun. Ek olarak bazen insanlık hali fan girişlerini vs takmayı unutulabiliyoruz. En öncelikle bu detayları bir kontrol edin.

1050 Ti Aero 4 GB ITX OC ekran kartım var. Bilgisayarda sadece Opera açıkken bile derece 80leri, GPU kullanımı da %100ü görüyor (MSI Afterburner'da GPU kullanımı %100, görev yöneticisinde %10 - %20). Kasada ekran kartının ve işlemcinin kendi fanları harici bir fan yok ama kasanın 2 yan kapağı da açık. Sizce bu durum neden kaynaklıdır? Format atmalı mıyım?
Termal macunu yeniledim fakat sonuç değişmedi.

Eki Görüntüle 1752587

i5 2400.
8 GB DDR3 RAM.
400W Power Supply.

NVIDIA tarafında video kaydetme diye bir şey var mı? AMD tarafında öyle bir şey vardı. Bir tuşa basıyorsunuz ve 1 dk önceden başlayıp ekrandaki her şeyi kaydediyordu. Bu süreyi ve tuşu kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Fakat bu özelliği açmak ekran kartının her zaman 100% kullanılmasına sebep oluyordu. NVIDIA tarafında böyle bir özellik açık ise bu kullanıma sebep oluyor olabilir. AMD kullanıyorum. NVIDIA tarafında da böyle bir özellik vardır diye tahmin ediyorum. Sonuçta yazılım konusunda NVIDIA daha iyi.

NVIDIA tarafında video kaydetme diye bir şey var mı? AMD tarafında öyle bir şey vardı. Bir tuşa basıyorsunuz ve 1 dk önceden başlayıp ekrandaki her şeyi kaydediyordu. Bu süreyi ve tuşu kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Fakat bu özelliği açmak ekran kartının her zaman 100% kullanılmasına sebep oluyordu. NVIDIA tarafında böyle bir özellik açık ise bu kullanıma sebep oluyor olabilir. AMD kullanıyorum. NVIDIA tarafında da böyle bir özellik vardır diye tahmin ediyorum. Sonuçta yazılım konusunda NVIDIA daha iyi.

Var. Hemde AMD'den çok daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı