1050 Ti overclock ayarları nasıl olmalı?

Overclock ayarı mı diğer ayarlar mı? Overclock ayarlarını kendiniz bulmalısınız. MSI Kombustor indirin en başta, sonra core clock ve memory clock ayarını 20'şer 20'şer arttırın. Her arttırdığınızda da yaklaşık olarak 3-5 dakika MSI Kombustor ile stres testi yapın. Stres testi sırasında ekranda yırtılma oluyorsa, sistem veya ekran kapanıyorsa biraz azaltarak deneyin. Böyle böyle en iyi ayarı bulacaksınız. Stres testinde kapanmasa bile oyunlarda kapanmalar yaşanabilir, bu durumda yine biraz azaltmakta fayda var. Ekran kapanırsa ctrl+ Windows + shift + B tuşlarına basarak ekran kartı sürücüsünü resetleyebilirsiniz, ekran gelecektir.

Benim 1050'deki ayarlarım bunlar:

1634067908517.png

Benim 1050'deki ayarlarım bunlar:

Eki Görüntüle 1187923
"Benim ayarlarım bunlar" diyerek ayar önermek pek mantıklı bir hareket değil. Ekran kartı modeli koduna kadar bile aynı olsa overclock sınırları çok farklı olabiliyor.
Grafik işlemcide kullanılan silikonun çıkarıldığı maden bile önemli oluyor bu konuda. Eğer ben sizin önerdiğiniz ayarı kullansaydım çekirdek frekansı konusunda eksik, bellek frekansı konusunda belleklerimin sınırlarının iki katından fazla overclock yapmış olacaktım ki verimsiz olacaktı, sürekli crash yiyecektim.
Bu yüzden bu konularda ayar önermek ya da "Benim ayarlarım bunlar" demek yerine nasıl overclock yapılabilir bunu anlatmak daha doğru olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı