10600K (ES) B460M-A PRO 4.60 GHz OC

Bilsem denerdim ama anlamıyorum gerçekten. 4.7 yapınca da sistemi kapatıyor. O yüzden zorlamak istemedim.

Ek olarak voltaj falan kaç olmalı, anlamı ne? Onları hiç anlamam ben. Çok mu elektrik tüketir bu durumda mesela?

Malzeme ortada vallahi hocam. Bilemedim.

Hocam bir şey sormayı unuttum. Bu CL değerleri çok mu önemli? 16 ile 20'nin arasında bir şey yok. Bu neyi etkiler?

Şu an mucize gibi bir şey başardınız ama farkında değilsiniz anladığım kadarıyla. B460 bir anakart ile hem 4000 MHz RAM kullanıyorsunuz hem de işlemciniz overclocklu. Voltaj kısmına gelirsek daha fazla güç çeker daha fazla ısınır ancak daha iyi performans alırsınız 5 GHz için 1.27 veya 1.3 Core Voltaje vermeniz gerekir diye düşünüyorum.

Bilsem denerdim ama anlamıyorum gerçekten. 4.7 yapınca da sistemi kapatıyor. O yüzden zorlamak istemedim.

Ek olarak voltaj falan kaç olmalı, anlamı ne? Onları hiç anlamam ben. Çok mu elektrik tüketir bu durumda mesela?

Malzeme ortada vallahi hocam. Bilemedim.

Hocam bir şey sormayı unuttum. Bu CL değerleri çok mu önemli? 16 ile 20'nin arasında bir şey yok. Bu neyi etkiler?

Hatta RAM frekansları da en fazla 2933MHz oluyor. i5 ve i3 işlemciler içinse bu sınır 2666MHz.

Şu an mucize gibi bir şey başardınız ama farkında değilsiniz anladığım kadarıyla. B460 bir anakart ile hem 4000 MHz RAM kullanıyorsunuz hem de işlemciniz overclocklu. Voltaj kısmına gelirsek daha fazla güç çeker daha fazla ısınır ancak daha iyi performans alırsınız 5 GHz için 1.27 veya 1.3 Core Voltaje vermeniz gerekir diye düşünüyorum.

Bende araştırdığımda B460'da oc olmadığını gördüm ama BIOS'a girdiğim de OC bölümü mevcut. Burası varsa herhalde OC'de yapılır dedim. :D

Voltaj değerleri çok küçük değerler ile oynanıyor ama etkisi çok olur mu? 1.125'ten 1.3'e mesela. 0.175 değer var arada.

Hatta RAM frekansları da en fazla 2933MHz oluyor. i5 ve i3 işlemciler içinse bu sınır 2666MHz.

Sınırları zorlamayı severim. :D RAM destekleseydi 4000'nin de üstüne çıkacaktım da açılmadı PC. :D

Bende araştırdığımda B460'da oc olmadığını gördüm ama BIOS'a girdiğim de OC bölümü mevcut. Burası varsa herhalde OC'de yapılır dedim. :D

Voltaj değerleri çok küçük değerler ile oynanıyor ama etkisi çok olur mu? 1.125'ten 1.3'e mesela. 0.175 değer var arada.

Sınırları zorlamayı severim. :D RAM destekleseydi 4000'nin de üstüne çıkacaktım da açılmadı PC. :D
0.175 az görünebilir sayı olarak ama aslında fazla, voltaj hassastır. Ancak 1.3V de ısı anlamında T6 ile sorun yaşamazsınız.

0.175 az görünebilir sayı olarak ama aslında fazla, voltaj hassastır. Ancak 1.3V de ısı anlamında T6 ile sorun yaşamazsınız.

Bu değeri yükseltsem bozma, yakma gibi bir sorun yaşar mıyım?

Hocam ne yaptınız? Eğer OC yapabildiyseniz Bios güncellemesi yapmayın. İleride bu açığı kapatabilirler. Şaşkınlık içerisindeyim.

Sistemi yeni kurmuştum. Anakartın sitesindeki güncellemeleri yaptım bu şekilde oldu her şey. :D Ama kaynağın işlemci de olduğunu düşünüyorum hocam.

Bu değeri yükseltsem bozma, yakma gibi bir sorun yaşar mıyım?

Sistemi yeni kurmuştum. Anakartın sitesindeki güncellemeleri yaptım bu şekilde oldu her şey. :D Ama kaynağın işlemci de olduğunu düşünüyorum hocam.
Bozman imkiansız, 1.3V bozmaya asla yakın bir değer değildir. 1.5V civarı tehlikeli sayılıyor.

Sistemim;

MSI B460M-A PRO
Intel i5 10600K (ES) 3.50 GHz Turbo 4.2 GHz
Patriot Viper Steel 8x2 16 GB 3200 MHz
Snowman T6 Ultra Soğutucu.

OC'den önce değerlerim;

Eki Görüntüle 869755Eki Görüntüle 869756

Multi Core

Eki Görüntüle 869759

Single Core

Eki Görüntüle 869761

OC'den sonra değerlerim;

Intel Extreme Tuning Utility programı ile OC yaptım. Tek tek yükseltim. 4.7'e aldığımda sistem kapanıyordu. 4.6'da bıraktım bende.

Eki Görüntüle 869777

Multi Core

Eki Görüntüle 869765

Single Core

Eki Görüntüle 869767

RAM 3200 MHz'idi. Onu da 4000 MHz olarak kullanıyorum sorunsuz. Bir tık üstünde sistem açılmıyor.

Eki Görüntüle 869769

Eki Görüntüle 869770

Yaklaşık 20 dakikadır OCCT testinde şu anlık bir sorun gözükmüyor. Sıcaklıkta göründüğü üzere en yüksek 77-78 derece oldu.

Eki Görüntüle 869783
Yarım saattir ekrana bakıyorum, çok şaşkınım.
Ben işlemcim ve anakartımı satmaya gidiyorum.

Bir kaynak var mı acaba? Bakarak yapsam en azından. Araştırdım biraz ama bulamadım ben.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Capture.PNG

Bende intel overclock konusunda usta değilim kendim AMD kullandığım için ancak 5.0 GHz'nin 1.3V de olacağını söyleyebilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı