1080 Ti güç bağlantısı

Hocam biri uzun biri kısa olması doğal. Çünkü daha düşük güçlü iki ekran kartı takmak için yapılmış. Bu kart güçlü olduğu için iki beslemeye ihtiyaç duyuyor.

Yok kartın 2 tane 8 pine ihtiyaç duyması çok normal de, kafama takılan güç kaynağına sadece 8 pinlik bir kablo sokup diğer tarafından ise 16 pine bağlayıp yeterince beslemesini bekliyoruz. O normal mi diyordum ki takabilirsiniz sorun yok şeklinde cevaplar geldi. Güveniyorum artık :D

Mesela anakart için güç kaynağına 24 pin sokuyorsun, kablonun diğer ucu da yine 24 pin. CPU için kablonun iki ucu da 8 pin.

Hocam ben şöyle anladım senin durumu, sistemin yük altında çalışırken mi bir anda kapanıyor ? Örneğin bir oyunda 2K da oynarken mi bir anda sistem kapanıyor kendiliğinden?
Hayır, mesela anlık bir şekilde GPU kullanımı 100%100 oldu diyelim, daha sonra bir anda ben testi kesersem ve %0 olursa yük durumu tık sesi geliyor.

GTA 5 ALT TAB atarsam bu sesi bazen duyuyorum. Bilgisayarı aşırı yükleyip bir anda kullanım düşünce oluyor. Kapanma veya başka sorunlar yaşamadım PSU güzel.

Ben de bu konuyu açarak aynı şeyi sormuştum ama pek ilgilenen çıkmadı. Muhtemelen ben kendimi anlatamadım veya bilen birileri görmedi.

Benim güç kaynağımdan da aynı bu PCIe kabloları çıktı ve GPU bağlantısını nasıl yaparsam doğru veya ikisi de doğru olsa bile hangisinin best practice olduğunu merak ediyorum.

Kablonun diğer tarafındaki iki 8 pin ucu da güç iletebiliyor mu? Yoksa üretici acaba kablo yönetimi için böyle yapmış olabilir mi? Mesela o uçlardan biri daha kısa diğeri daha uzun. GPU'nuza hangi uzunluk yeterliyse o ucu kullanın gibi.

İki seçeneğimiz var:

1. Güç kaynağının 8 pinine girip, aynı kablonun diğer ucundaki 2 tane 8 pinin hepsini GPU'ya bağlayarak işi bitirmek.
2. Güç kaynağına iki tane PCIe kablosu bağlayıp ikisinin de birer tane 8 pinini kullanıp diğerlerini boşta bırakmak.

Ne yapmalıyız?
1. seçeneği yapacaksın hocam, 8 pini psu'ya diğer 2 tane 8+8 bağlantıyı ekran kartına bağla keyfine bak.
Hayır, mesela anlık bir şekilde GPU kullanımı 100%100 oldu diyelim, daha sonra bir anda ben testi kesersem ve %0 olursa yük durumu tık sesi geliyor.

GTA 5 ALT TAB atarsam bu sesi bazen duyuyorum. Bilgisayarı aşırı yükleyip bir anda kullanım düşünce oluyor. Kapanma veya başka sorunlar yaşamadım PSU güzel.
Bunu bir araştırmak gerek senin dediğin olayın aynısı bende açıp kapanırken oluyor acaba bu yeni Psu'larda sigorta gibi bir durum mu yoksa Psu'da bir arza mı var ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı