1080 Ti ve 6700K sistem PSU yeterliliği

Brian

Kilopat
Daha fazla  
Herkese hayırlı sabahlar.
Sistemim:
1080 Ti
6700K ML240L sıvı soğutma
Z270 Tomahawk
16 GB 3200MHz RAM
Linkteki güç kaynağını kullanıyorum ve MSI Afterburner yazılımından gücü kontrol ettiğimde ara sıra %100 kullanımında üstüne çıktığını fark ettim, sistem hiçbir şekilde reset atmadı ancak ekran kartı çekirdek MHz değerinde ortalama 50MHz değerinde dalgalanma olduğunu fark ettim. Darboğaz olacağını düşünmüyorum çünkü ekran kartı tam yükte ve 4K oyun oynuyorum, sıcaklık ile alakalı olacagını düşünmüyorum ekran kartı fanlarını sonuna kadar açtığımda da aynı sorun (65 derece civarı). Sormak istediğim soru PSU yetersiz geldiğinden dalgalanma olabilir mi? Ben bu güç kaynağını ortalama 5 yıldır kullanıyorum bunuda göz önünde bulunduralım.
Ayrıca dikkatimi çeken bir konuda userbenchmark testinde ekran kartımı test yapmıyor.(Sadece userbenchmark)
Recep bey sizi uzun süredir takip ediyorum sizin görüşleriniz benim için ayrı bir önem taşıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1080Ti için önerilen PSU 600W Gold , ilk zamanlarda rahat kullanabilmenizin sebebi PSU'nun yeni olması bundan dolayı da size 600W'a kadar güç aktarımı yapabilmesi ancak PSU 5 yılı devirmiş bundan dolayı da 600W'a kadar güç aktarımı yapamayabiliyor. Tavsiyem yeni bir PSU almanız.

Herkese hayırlı sabahlar.
Sistemim:
1080 Ti
6700K ML240L sıvı soğutma
Z270 Tomahawk
16 GB 3200MHz RAM
Linkteki güç kaynağını kullanıyorum ve MSI Afterburner yazılımından gücü kontrol ettiğimde ara sıra %100 kullanımında üstüne çıktığını fark ettim, sistem hiçbir şekilde reset atmadı ancak ekran kartı çekirdek MHz değerinde ortalama 50MHz değerinde dalgalanma olduğunu fark ettim. Darboğaz olacağını düşünmüyorum çünkü ekran kartı tam yükte ve 4K oyun oynuyorum, sıcaklık ile alakalı olacagını düşünmüyorum ekran kartı fanlarını sonuna kadar açtığımda da aynı sorun (65 derece civarı). Sormak istediğim soru PSU yetersiz geldiğinden dalgalanma olabilir mi? Ben bu güç kaynağını ortalama 5 yıldır kullanıyorum bunuda göz önünde bulunduralım.
Ayrıca dikkatimi çeken bir konuda userbenchmark testinde ekran kartımı test yapmıyor.(Sadece userbenchmark)
Recep bey sizi uzun süredir takip ediyorum sizin görüşleriniz benim için ayrı bir önem taşıyor.
Bence PSU yeterli gibi ama değiştirmek isterseniz yine 2. el bir model yerine şöyle bir sıfır model daha mantıklı olur.

Msi afterburner'den güç seçeneğini gösterdiğimde sisteme yük bindigimde %90-%105 arasında gidip geliyor güç
Benim merak ettigim psu yük altındayken ekran kartı çekirdek mhz stabil olmuyor

Msi afterburner'den güç seçeneğini gösterdiğimde sisteme yük bindigimde %90-%105 arasında gidip geliyor güç
Benim merak ettigim psu yük altındayken ekran kartı çekirdek mhz stabil olmuyor
Dediğim gibi ölçümlerde bir hata var. Sorun olduğu bariz belli ancak güç kullanım ölçümleri yanlış, olabileceği maksimum yüzdelik değer %100'dür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı