1080 Ti vs RTX 2080

shade_boi

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mech Eng
Merhaba arkadaşlar şu anki sistemim şöyle:

- i5 9600K
- Gigabyte Z370DP3
- 16 GB Corsair 3000MHz
- Aerocool KCAS 650W 80+Gold
- ASUS MG278Q (2K 144Hz)

Bu sisteme sizce ikinci el 1080 Ti mı yoksa sıfır RTX 2080 mi almalıyım? İki kart aşağı yukarı aynı performansı veriyor. Ama 1080 Ti yaklaşık 1500 TL daha ucuz.
Sebepleriyle belirtirseniz sevinirim.
GTX 1080 Ti ise hangi marka/model önerirsiniz?
RTX 2080 ise Gaming X Trio mu, ROG Strix mi, yoksa başka bir marka/model mi?
Bir de 650W bu kartlara yeter mi?
(Sormuşken hepsini tek seferde soralım :) )

1 yıl veya daha azsa düşünmeden alın. Garantisi de aynı şekilde varsa eğer daha iyi olur. RTX 2080'in gittiği yere kadar 1080 Ti da gider. Şüpheniz olmasın. Ayrıca elden test etme şansınız varsa daha iyi olur. Coil whine gibi rahatsız edici sesler olmaması sizin için daha iyi olur.
Alırken hangi testleri yapmamı önerirsiniz? Furmark yapmayın kartı çok zorluyor diyorlar.

Butce sikinti degilse 2080 al bende boyle diyim beyin firtinasi olsun , rtx destekli oyunlar artarsa is yapar , uzun vadeli olur hem 2.el olmicak hem bir ust seri. Optimizasyonlar ile belki yakin zamanda performansida articak.

Alırken hangi testleri yapmamı önerirsiniz? Furmark yapmayın kartı çok zorluyor diyorlar.

Sizce işlemciler için neden Prime95 öneriyoruz? Çünkü limitlerini sonuna kadar zorluyor ve bu sayede stabilitesi hakkında net bilgi alabiliyoruz. Zorlaması kötü olduğu anlamına gelmez. Ekran kartının maksimum sıcaklığını görmek için Furmak yapın derim. Bunun dışında 1-2 tane benchmark yapıp sonuçları karşılaştırın. Benzer puanlar alıyorsa problem yok demektir. Bu arada satıcı söylemediği sürece mining yapılmış olup olmadığını anlayamazsın. Maalesef bunu öğrenmek için test veya program yok.

1 senede çıkartacaklarını sanmıyorum, en azından NM olarak çok bir şey değiştirmezler eğer 1 yıl sonra çıkarsa 12NM'yi 10NM'ye çıkartıp satarlar. Nvidia geleceğini düşünen bir firma. Eğer 2 yıl sonra çıkarsa 7NM çıkartabilirler, bu seri ile 3NM serisi önemli. GTX 970'inizi satıp, GTX 1070'e geçmek daha mantıklı eğer 2 yıl sonra değişirseniz. Yok ben şimdi alacağım derseniz, 2. el 1080 Ti'yi alabilirsiniz. Aynı zamanda RT olarak da RTX 2060'ın performansını verebilir. Bence en mantıklısı ikiside değil; Navi'yi beklemek. Ancak bütçeniz varsa RTX 2080 kesinlikle.
AMD, Navi'yi üst düzey çıkatırsa RTX 2070-2080 gücünde bir kart çıkaracaktır. Hem fiyatı çok pahalı olmaz.

Alacağınız kartı kaç yıl kullanacaksınız?

1 senede çıkartacaklarını sanmıyorum, en azından NM olarak çok bir şey değiştirmezler eğer 1 yıl sonra çıkarsa 12NM'yi 10NM'ye çıkartıp satarlar. Nvidia geleceğini düşünen bir firma. Eğer 2 yıl sonra çıkarsa 7NM çıkartabilirler, bu seri ile 3NM serisi önemli. GTX 970'inizi satıp, GTX 1070'e geçmek daha mantıklı eğer 2 yıl sonra değişirseniz. Yok ben şimdi alacağım derseniz, 2. el 1080 Ti'yi alabilirsiniz. Aynı zamanda RT olarak da RTX 2060'ın performansını verebilir. Bence en mantıklısı ikiside değil; Navi'yi beklemek. Ancak bütçeniz varsa RTX 2080 kesinlikle.
AMD, Navi'yi üst düzey çıkatırsa RTX 2070-2080 gücünde bir kart çıkaracaktır. Hem fiyatı çok pahalı olmaz.

Alacağınız kartı kaç yıl kullanacaksınız?
970'ten 1070'e geçmeyi düşünmüyorum. Olursa 1080Ti olur. Navi konusunda da ATI kartların genelde çok yüksek elektrik tüketimi oluyor. O yüzden pek tercih etmiyorum. Ayrıca küçüklüğümden beri Nvidia tercih etmişimdir.

Kartı en az 3-4 yıl kullanacağım.

970'ten 1070'e geçmeyi düşünmüyorum. Olursa 1080Ti olur. Navi konusunda da ATI kartların genelde çok yüksek elektrik tüketimi oluyor. O yüzden pek tercih etmiyorum. Ayrıca küçüklüğümden beri Nvidia tercih etmişimdir.

Kartı en az 3-4 yıl kullanacağım.
Alacağınız ikinci el kartın fiyatı ne kadar? Bence 4800-5200TL'ye bulabiliyorsanız RTX 2080 alın.

1080Ti TR garantili 3000 lira civarı.
2080 Yurtdışından alınma 4500 lira civarı.
RTX kullanmak istiyor musunuz? GTX 1080 Ti'nin Ray Tracing performansı RTX 2060(DLSS kapalıyken) ile yakın olacak.
Eğer kullanmayacaksanız bence GTX 1080 Ti alabilirsiniz fiyat farkı yüzünden. O para ile de ya istediğiniz yaparsınız ya da 3-4 yıl sonra yeni modeller çıkınca alabilirsiniz.

RTX kullanmak istiyor musunuz? GTX 1080 Ti'nin Ray Tracing performansı RTX 2060(DLSS kapalıyken) ile yakın olacak.
Eğer kullanmayacaksanız bence GTX 1080 Ti alabilirsiniz fiyat farkı yüzünden. O para ile de ya istediğiniz yaparsınız ya da 3-4 yıl sonra yeni modeller çıkınca alabilirsiniz.
Yani karşılaştırma videolarını izlediğimde çok olağanüstü bir fark göremiyorum şuan. Zaten RT önümüzdeki 1 yıl içinde yaygınlaşacak diye düşünüyorum. Bu arada yurtdışından alınan ekran kartlarının RMA garantisi tüm dünyada geçerli mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı