1080p 280Hz vs 2K 180 Hz

Bana kalırsa 2-3 seneye güncel oyunları 4k ve ya 2k şeklinde oynatmaz 4070. Hala ultra bir şekilde 1080p oynarsın ama GTA VI ile yine grafikler arşa çıkar diye düşünüyorum. Bir milat olur grafik kartları için yine. Açıkçası ben çok fazla 2k deneyimlemiş birisi değilim. 1 ve ya 2 kez oyun deneyimim oldu arkadaşım sayesinde. Kendim de yıllardır 1080p kullanıyorum. Şu an kullandığımdan bir önceki monitörüm 60 Hz'di ve toplam 8 sene kullandım. Çok bir fark mı gerçekten bilmiyorum ama kaliteli 1080p monitör en az ortalama bir 2k monitörle eşdeğer gibi geliyor benim gözüme. Gerçi benim gözüm 3 numara astigmat benim de lafıma pek güven olmaz ama en azından fikrimi belirteyim dedim.

Bu iki monitörden birini almayı düşünüyorum, hayatım boyunca hep 75 Hz kullandım yani bunlardan hangisini alırsam alayım çok farklı gelecek. Öyle aman aman FPS oyunları oynayan birisi değilim. Ama monitör alırsam çok tryhard olmasa da bir Valorant indirip ranked kasmaya başlarım az az. CS falan oynamıyorum, hikayeli oyunları daha fazla oynarım gibi duruyor ki şu an öyle. Ekran kartım NVIDIA 4070. sizce hangi monitörü alayım. Aradaki 100Hz çok fark eder mi?

2K 180Hz.

4080s ile bile günümüz oyunlarını RT açık native 2K oynamak zorluyor 4070 ile native 2K denenmez bile. İleride 5070'e geçme gibi bir durum yoksa 1080p almak daha mantıklı.
4070 ve 2K 280 Hz monitör kullanıyorum, sistemi zorlayan bir oyuna denk gelmedim henüz. Sadece Elden Ring 2K ultra ayarlarda oynatırken RT ile FPS 60'ın altına düşüyor.

RT özelliğini hiç kullanmıyorum hoşuma gitmiyor. 2K almayı düşünüyordum ama, ilerideki oyunlarda GTA 6 vs gibi 2K ultra grafiklerde oynatmaz gibi gibi yorumları gördüğüm için kafam karıştı 1080p mi alsam diye düşünüyorum şu an.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı