10GB RAM Kullanılabilir Miktar 3.24GB

AviciiBRO

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Yakın bir zamanda internetten "Kingston HyperX Fury Black 8GB 1600MHz DDR3" RAM'i aldım. Benim bilgisayarımda da 2GB RAM bulunmakta. Aldığım bu RAM'i de taktığım zaman 10GB gözüküyor fakat kullanılabilir miktar 3,24GB olarak gözüküyor. Sadece 8GB taktığım zaman başlatıyor ama sürekli restart atıyor. Sizce anakartta bir sorun mu vardır?
1.png
Denediklerim;
  • -RAM yerleri değiştirme.
  • -BIOS upgrade.
  • -Sanal bellekten(bilgisayara sağ tıklayıp oradan sanal bellek)
  • -Msconfig'den bellek üst sınırı.

Şimdiden teşekkür ediyorum. @Recep Baltaş

3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
8GB bellekleri taktığınız zaman makina reset atıyor...

Elinizde mevcut olan 2GB belleklerin çalışma hızı kaçtı ? Anakart modelinizi ve elinizde bulunan belleklerinin özelliklerini paylaşır mısınız. Sadece 8GB olan belleği takın 1333MHZ hızında çalışmasını sağlayın bakalım durum nolacak.

Sizin anakartınız en fazla 1333 Mhz ve 8GB ram destekliyor. Ancak neden kullanılabilir ram miktarının o şekilde olduğu hakkında bir fikrim yok.

Biosta Advanced Chipset Features Memory Remap Feature bunu pasif yaptın mı. Rami az göstermesi bundan olabilir. Ama A.Turan nın dediği gibi bu anakartın max ram desteği 8 gb yazılmış.

Öncellikle kusura bakmayın, forum kuralları ihlal ettiğim için 1 gün ceza aldım..

@Azz hocam elimdeki Kingston 2GB çalışma hızı 1333MHZ.. 8GB rami sadece taktım ve 1333MHZ çalışma hızı yaptım. Sonuç; pc açılıyor, windows yükleme logosuna kadar geliyor, bilgisayar hata verip kapanıyor.

@A.Turan dostum bende anlamış değilim. Aldığım yere sorunlu ram olarak başvurdum ama reddedildi. Sorun bilgisayarda mı ram de mi bende mi anlamıyorum gerçekten.

@pirates caribbean Bios ayarlarından Memort Remap Feature seçeneğini "enable" olarak seçtim.

Yardımcı edecek biri yok mu arkadaşlar?

Dosya Ekleri

• Untitled-1.png
    Untitled-1.png
    36,2 KB · Görüntüleme: 251

Technopat Haberler

Geri
Yukarı