11. sınıf YKS için tavsiye

sendam

Femtopat
Katılım
11 Mayıs 2021
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
11. sınıfım ve seneye YKS'ye gireceğim. Durumum gerçekten kötü. Özdebir'in TYT denemelerinde 45 net falan yapıyorum. Uzaktan eğitimden dolayı da 11. sınıf konularından eksiklerim çok fazla. Tavsiye verebilir misiniz lütfen?
 
Şu an eksiklerin olduğu için TYT denemelerinde düşük net yapman normal, konu eksiklerini kapattığında yükselecektir zaten. Düzgün bir program yapıp önce 11 konularını, sonra TYT konuların yetiştiği kadarını yaz sonuna kadar bitirebilirsin. Bu sürede ayrıca günlük düzenli paragraf ve problem çözmeni de tavsiye ederim.
 
Öncelikle sakın dert etme o netleri, 11.sınıftayken aynı senin durumundaydım. Şimdi ODTÜ bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim :) Şimdi senin yapman gereken öncelikle 1 tane TYT Matematik kitabı bitirmek. (Önerilerim : 345 TYT Matematik , Bilgi Sarmal) İlk etapta bunlardan birini bitir. Konuların eksikse ki eksiktir (benim de öyleydi) youtubedan Matematiğin Güler Yüzü, Rehber Matematik veya Hocalara Geldik kanallarına bakabilirsin. Zaten TYT Matematikte olay bol bol soru çözümü. Konularda bir şey yok. Bunların dışında Problemlerden de 1 fasikül bitirmeni tavsiye ederim (Öneri olarak : Bilgi sarmal problemler , Apotemi Problemler) Bunlara ek olarak bir de paragraf kitabı bitir. (Orta Seviye olarak : Hız ve Renk Paragraf , Zor seviye olarak : Limit Paragraf) Bunları TYT için yapacaksın. Ve sabah ilk uyandığında bunlarla başlamanı tavsiye ederim. Yani TYT çalışmalarını sabah yap. Her gün en az 10 problem çöz, ama kendin uğraş en son yapamazsan video çözümlerine bak.
TYT kısmını yaza kadar bu şekilde devam ettir. Sabah aç TYT Matematiği çöz gittiği kadar. Paragraf çöz sonra kapat TYT'yi.
---------------------------
AYT kısmı için : Konulara şöyle bir bak, listesini çıkar. Her gün TYT çalışmalarından sonra
Fen'den(11.sınıf kısmı) 1 ders seç ve konu çalış. Youtube kanal önerilerim :
AYT Fizik : Fizikle Barış
AYT Kimya : Benim Hocam AYT Kimya (Görkem Hoca)
AYT Biyoloji : Selin Hoca

Bu fen derslerinden her gün birini seç 1 konuyu bitir. Bak sadece 1 konu.
11 Matematik de aynı şekilde fen gibi konuları çıkar incele, her gün konu bitirmeye çalış.
(Kanal önerisi : Matematiğin Güler Yüzü)
Özetle her gün standart TYT Çalışmanı yap. Buna ek olarak AYT'den de 1 ders seç ve üstüne yoğunlaş.

-------Devamı Gelecek---------

Ayrıca youtubeda kaliteli bir videoya denk geldim :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buradaki program çok iyi kesinlikle tavsiye ederim.
 
Öncelikle merhaba,
Çok klişe gelebilir ama:
1) Gerçekten sınavlar hayatın sonu değildir.
2) Elinden geleni yapmak ile abartmak arasında çok büyük fark vardır.
3) Ya sevdiğin mesleği yap yada yaptığın/kazandığın/kazanacağın mesleği sev.
(Günümüz ülke şartları göz önünde bulundurulursa kazandığın bölümü sevmek daha makul olacaktır.)
Kendimden örnek verecek olursam YGS' den 3.7k civarı yüksek bir sıralamam vardı ve LYS' yi tamamen bıraktığım için 18.2k ya çektim. Bu bana yüksek puanlı mühendislik/tıp/diş hekimliği gibi fakültelere mâl oldu. İlk zamanlar bunun azabını çektim evet ama sonradan çokça fark ettim ki iyi ki tıp kazanmamışım çünkü gerçekten ilgim, alakam ve çalışma isteğim yokmuş. Buradan çıkardığım sonuç şu oldu; kazanamadığım bölüm zaten beni aştı. Yanlış anlaşılmak istemem ama herkesin bir kapasitesi vardır. (Kapasite zeka demek değildir.) Kapasiteyi çalışma isteği, hırs, kendini motive etme yetisi olarak tanımlayabiliriz. Biz kendimizi zorlayacağız elbette ama hiçbir zaman gerçek üstü hedefler seçmemelisin.
Psikolojik hazırlığımız tamam ise şunları önerebilirim:
1) Kendini en iyi yine kendin bilirsin bunun ışığında kendine mutlaka gerçekçi bir hedef seç.
Ne gelirse, neresi tutarsa gibi söylemlerden uzak dur. Gerçekçi hedefler seni inanılmaz motive edecektir.
2) Ders çalışmayı bir eziyet olarak değil hayatına etki edecek bilgiler bütünü olarak düşün.
3) Hiçbir derse gerçek hayatta ne işimize yarayacak diye bakma. Hiçbir işine yaramayacağını herkes biliyor amaç zaten aday elemek.
4) Bunaldığın zaman Finlandiya'da dersler 4 saatmiş bilmem ne gibi serzenişlerde bulunma. Bunun sana hiçbir faydası olmayacak aksine seni karamsarlığa sürükleyecek.
5) Birden fazla zıt kayaktan çalış ama kaynak çeşitli olacak diye saçma sapan yayınevlerine bulaşma.
6) Özellikle sigara başta olmak üzere zararlı ve bağımlılık yapıcı tüm unsurlardan uzak dur. (Bu madde çok önemli sigara odaklanma güçlüğüne ve gergin ruh haline sebep oluyor)
7) Sınav test olduğu için en önemli çalışma yöntemi test çözmektir. Konu okumak veya yazarak çalışmaktan ziyade özellikle sayısal derslerde çok iyi anlayana kadar konuların testlerini çöz.
8) En önemli çalışma dönemi 11. Sınıf yaz tatilidir. Bu üç ayda üç kere YGS/YKS bitirebilirsin istersen.
9) Paragraf soruları için odaklanmak gerekir ve bunu öğrenmenin en etkin yolu paragraf sorusu çözmekten geçer. Her gün 10-20 tane paragraf sorusu çöz, kitabı kapat. Bunu rutin uygulaman gerekir.
10) Matematik Geometri gibi derslerde çok kolaydan zora doğru git. Bu, kendine güvenini arttıracak ve motivasyonunu güçlendirecektir.
11) Hiçbir dersi gereksiz görme. Hiçbir dersi satma. Her soru seni binlerce kişinin önüne atacak kudrettedir.
12) Son aylar bol bol deneme çözmeye gayret et. 120 dk masada kalmaya alışman sınavda çok faydalı olacaktır.
Yazılacak ve söylenecek çok şey var ama şimdilik bunları yazıyorum. Demesi kolay evet asıl iş uygulamakta. Sizi anlıyorum hepimiz geçtik o yollardan. Elinden geleni yapmış bir insanın hiçbir zaman, hiçbir şeyden, hiçbir şekilde pişman olmayacağını biliyorum bunu unutma.
Başarılar dilerim..
 

Yeni konular

Geri
Yukarı