11. sınıfta yazılım için bir şeyler yapılır mı?

Yazılım if-else-while den itibar değil.

Yeni baslayan ve henuz lise mezunu dahi olmayan birisi icin malesef uzunca bir sure oyle.

Üniversiteye kadar IPhone'dan baska cihaz kullanmayan adamlar PC Muhendisligi yaziyor. Hocam en azindan asina olun emin olun sinifiniza fark atarsiniz.

Alakasi yok bununla, onceden hic bilgisayar kullanmamis birisi de gayet saglam bilgisayar muhendisi olabilir. Benim okudugum donemde 3 kisiye 1 bilgisayar dusen universiteler bunu reklam bile yapiyordu.
Hepsi gayet iyi yerlerdeler simdi.

Herkese merhaba. Şu an da asla yoğun bir dönemdeyim. Hedefim yüksek. Ya İTÜ ya da Boğaziçi bilgisayar mühendisliği istiyorum. Biliyorum her şey kısmet ama sizce boş bulduğum zamanlarda dizi falan izlemek yerine hafiften de olsa hobi olarak yazılımcılığı öğrenmeye başlayayım mı? Eğer ki başlamam uygunsa nereden başlamalıyım? Ve ekstra bir tavsiyeniz var mıdır?

Hocam şahsen 5. sınıfta başladım başlamanızı öneririm tavsiyem çok vakit veremiyecekseniz web geliştirme öğrenin HTML CSS gibi şeyler.

Yeni baslayan ve henuz lise mezunu dahi olmayan birisi icin malesef uzunca bir sure oyle.

Alakasi yok bununla, onceden hic bilgisayar kullanmamis birisi de gayet saglam bilgisayar muhendisi olabilir.
Her seyin 'en iyisi' kucuk yaslarda ogrenilendir hocam. Illaki gemi muhendisleri de evinde gemi muhendisligi yaparak gitmiyor bolumlere. Ama saglam kariyer istiyorsa bilerek gitmesi sart.

Ek: Bir de arkadasin durumu gec kalinmis. Bu durumda sinavina odaklanmasi daha iyi olur. Genelde kucukken ugrasilan seyler benim dedigim.

Her seyin 'en iyisi' kucuk yaslarda ogrenilendir hocam. Illaki gemi muhendisleri de evinde gemi muhendisligi yaparak gitmiyor bolumlere. Ama kariyer istiyorsa bilerek gitmesi sart.

Hayir, tenis degil bu; basketbol degil.
Pozitif bilimlerde temelin saglam olmasidir egitimde en onemli faktor.
Onceden cakma JS, CSS, HTML bilen kisidense onceden matematik, ingilizce alt yapisini dolduran bir kisi cok daha iyi ilerler.
Sacma sapan kurslarla vakit oldurup ici bos to-do uygulamalari yazmanin kisinin kariyerine kucuk yasta katkisi cok az.
Algoritmik dusunebilme ve bu alana ilgisini taze tutacak zeviyede aktivitelerde bulunmak faydalidir, oturup ders calismak yerine sacma sapan kalifiye olmayan tiplemelerden yazilim ogrenmek net yazarli kucuk yasta. Yanlis aliskanliklar edinir.

Onceden cakma JS, CSS, HTML bilen kisidense onceden matematik, ingilizce alt yapisini dolduran bir kisi cok daha iyi ilerler.
Sacma sapan kurslarla vakit oldurup ici bos to-do uygulamalari yazmanin kisinin kariyerine kucuk yasta katkisi cok az.
Algoritmik dusunebilme ve bu alana ilgisini taze tutacak zeviyede aktivitelerde bulunmak faydalidir, oturup ders calismak yerine sacma sapan kalifiye olmayan tiplemelerden yazilim ogrenmek net yazarli kucuk yasta. Yanlis aliskanliklar edinir.
Ne desem bilemedim okulu aradan çıkarttığın vakit programlamada direkt çürüyor yazınız. Yazılımda matematik bile kullanmıyoruz yalan. Bilgisayar mühendisleri bilgisayar programcılığı mesleğini yapıyor ortada mühendislik yok. Çakma HTML, JS, CSS dediğiniz şey algoritmanın ta kendisi.

Github profilinizi paylaşır mısınız?

Kurs yorumunuz fazlaca onaylıyorum ancak küçük yaşta yazılım öğrenme fikrine karşı gelmeniz beni düşündürmedi değil, ailesi ona terbiye veriyor, iyi bakıyor, ilgi gösteriyor ise, hırsızlık kişiliği olmayan, pozitif, sabırlı, kararlı ve öncü kişiliği olan bir insansa 12 yaşından itibaren yazılıma başlaması etik.

13 Yaşımdan beri uğraşıyorum HTML+CSS,PYTHON,C++,C dillerini iyi bir şekilde kavrayabiliyorum, ancak şu anda para kazanmak için ilgilendiğim tek dil C++ Onlada etik olmayan davranışlar sergiliyorum.

Üstün ayrıcalık sağlıyorsa tamam genç dostum, size de hayatta başarılar.
Teşekkürler, sakalını kestir. Fikirlerini etkiliyor gibi.

Ne desem bilemedim okulu aradan çıkarttığın vakit programlamada direkt çürüyor yazınız. Yazılımda matematik bile kullanmıyoruz yalan. Bilgisayar mühendisleri bilgisayar programcılığı mesleğini yapıyor ortada mühendislik yok. Çakma HTML, JS, CSS dediğiniz şey algoritmanın ta kendisi.

Yazilimda matematik kullanmiyoruz diyen yazilim bilmiyordur bir defa. Bu mesaji yazdigin isletim sisteminde donen scheduling algoritmasinin ardindaki matematigi bilsen ironiden gozun yasarabilirdi.

Matematigi bir kenara, felsefesine kitap yazilir :)

Cakma HTML, JS, CSS dedigimiz sey, algoritmanin sadece ifadesi, ki zaten HTML ve CSS marking yalnizca.

Hayir paylasmam, ne dedigim onemli, kim oldugum degil.

Yazılımda matematik yok? Lua (Wait,math(),else C# Timer,rating Python int text, float text? Puahhaha.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı