11. sınıftan itibaren hayatımı nasıl devam ettirmeliyim?

Phreak

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2021
Mesajlar
578
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hayatıma nasıl devam etmeliyim bilmiyorum. Nasıl kararlar vermeliyim? Tam hayatımın dönüm noktasındayım.11.sınıfa geçtim, ağır bir dönem beni bekliyor. Aslında hedefim herhangi bir mühendislik alanı ama ne yapmalıyım bilmiyorum. Okula iyice asılıp üniversite için mi çalışmalıyım yoksa YouTube'da oyun videoları çekmek mi? Diğer olasılık ise müziklemi uğraşmalıyım y. Outube çok istiyorum, müzik ile birlikte ama okul beni çok yorar. Hem okul hem YouTube gibi bir planı nasıl oluştururum bilmiyorum. İkisini de aynı anda götürebilir miyim? Nasıl plan yapmalıyım? Olmazsa okulumdada geri kalırım net ve o başarısızlık hissi ile ne yaparım bilmiyorum. Çok kötü olurum, siz ne yapardınız tavsiye verebilecek önder olabilecek birisi var mı? :(
 
YouTube'da oyun videoları çekince tutacağının garantisi de yok. Ben senin yerinde olsam ders çalışırdım, iyi bir üniversitede mühendislik kazanmaya uğraşırdım. Sonra da kendimi geliştirir, yurt dışına basar giderdim.
 
YouTube'da ünlü olsan bile 10 yıl sonra fenomenliğin kaybolacak. Artık eskisi gibi ünlüleri herkes tanımıyor. Her şeyin bir ünlüsü var. Eğer diyorsan üniversite kazanamam(İyi Bir Üniversite) herhangi bir üniversiteye git ve iyi olduğun bir şeyde kendini geliştir. Üniversite bittiğinde işe girebilecek kadar geliştir kendini.

Ama en iyi seçenek ders çalışıp iyi bir yer kazanmak.
 
Hocam YouTube ve deri aynı anda yürütmenin to yolu var oda ders videoları çekmek soru çözümü çekmek.

Hem ders çalışırsınız hem de öğrendiklerinizi pekştiriken video çekersiniz hem başkaları da yararlanmış olur.
 
27 yaşında bir büyüğün olarak şunu söyleyeyim, hem okul hem Youtube ya da müzik işi bal gibi de olur. Bana da okul bütün zamanımı alıyormuş ya da alacakmış gibi geliyordu, ama bu yaşa gelince anlıyorum ki hiç de öyle değilmiş. Günde 2 saatini dersler dışında her türlü başka bir aktiviteye ayırabilirsin çünkü üniversite lise sona benzemiyor.

Youtube için konuşmak gerekirse tabi ki ne olacağı belli olmaz ama çok fazla rakibin olacağını ve çok sınırlı görünürlük kazanabileceğini bilmen lazım. Elini sallasan Youtube kanalına denk geliyor ve bir çok kaliteli içerik üreticisi bile aylarca hatta yıllarca birkaç yüz izlenmede takılı kalıyor. O yüzden ben mutlaka bir mesleğin olması gerektiğini düşünüyorum. Hiç yapmayacak olsan bile zor durumda kayabileceğin bir yer olsun. Tanıdığın bildiğin yayıncıların çoğu da aslında meslek sahibi olan ancak yayınlardan daha fazla para kazandığı ve daha severek yaptığı için full-time yayıncı olan kimseler. Mesela Elraenn endüstriyel tasarımcı.

Müzikte de birkaç tavsiye verebilirim. Yaklaşık 13 yıldır gitar çalıyorum, bunun yanında bateri ve bas gitar deneyimim de az olmakla birlikte var. Grubumla sahne aldığım da oldu. Birkaç arkadaşım kendilerini okul sonrası müzik sektörüne attılar ama benim bir yerlerim yemedi açıkçası. Sebebi de müzikte adam gibi para kazanıp bir yerlere gelmenin yetenekten çok bağlantı ve kovalama işi olması. Yani ne kadar iyi çaldığının çok az önemi var. Ancak müzik senin için gerçekten bir tutkuysa o uğraşı yılmadan gösterebilirsin, yoksa kafelerde, barlarda çalıp üç yüz beş yüz alan adamlardan hiçbir farkın olmayacak. Ha ama diyorsan ki ben yeteneğime güveniyorum ve müzik için gereken neyse yapmaya hazırım, o zaman başarılı olursun ve seçeceğin yol müzik olmalı.

Sonuç olarak yazdıkların arasında bence en gerçekten uzak seçenek Youtube. İnan bence uğraşmana değmez çok büyük bir risk olur. Mutlaka okulunu oku. Okurken de kendini istediğin alanda geliştirmek için zamanın muhakkak olacaktır. Müziği de her zaman hayatında tut. İyi şanslar.
 

Geri
Yukarı