1155 Soket için Soğutucu tavsiyesi

RuhsuzPinokyo

Kilopat
Katılım
8 Temmuz 2012
Mesajlar
262
2500k için bir soğutucu almayı düşünüyorum.

Bütçe 100 TL.

2. el 10 günlük Hyper 212 buldum. Fena değil gibi. Sizinde düşüncelerinizi, önerilerinizi ve bildiklerinizi paylaşmanızı istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eski soğutucum 3 borulu Contac 29 idi. Şimdi alacağım en azından 4 borulu olmasını istiyorum. Böylece alt taban nerdeyse komple bakır olacak diye düşünüyorum.
 
Önerileri inceledim.
Benzer bir soğutucu da ben almıştım. Karşılaştığım sorunları söyleyeyim.
Bir türlü fan takılı iken anakarta monte edilemiyordu.
İlla anakart dışarda iken takılmalı idi.
Fanların bağlandığı lastik tutucular öylesine gıcıktı ki, alttaki lastikleri takabilmek için tabiri caizse 40 takla atmam gerekiyordu.
Sonuçta her mevsim periyodik olarak soğutucu kanallarını söken ben, bi dünya para ile almış olduğum soğutucuyu çıkartıp bir köşeye attım. Şimdi FOXCONN marka resimdeki soğtucuyu kullanmaktayım.



80 mm çapında çift bilyalı yapıya sahip bu fan ile normal kullanımda ve en sessiz modda işlemci sıcaklığını 48'C ın üzerinde görmedim. Eğer fan sesini biraz daha duymaya razı olursam (1200 devirde) işlemci sıcaklığı 35'C ı aşmamaktadır. Fan hızını ise turbo ya alınca (3000 devir) işlemci üşüyor:D
Alt ve üst kısımda çift soğurma elaveparatörü olan bu soğutucu çift borulu olmasına rağmen çoğu 4 borulu sistemlerden bile fazla performans göstermektedir.
 
Yükte 50 boşta 30 derece civarında olacak bir soğutucu arıyorum.Performans,sessizlik ve görsellik arıyorum.Evet 100tl gibi bir bütçeye zor ancak elimden gelenlerde bu kadar.

Önerilerinizi değerlendiriyorum.O sebeple düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı