12.000 TL Bütçe ile sistem tavsiyesi

Konuda belirttiğiniz masaüstü sisteme ek alacağınız dizüstü bilgisayar oyun ve eğlence ihtiyacınızı karşılar gibi gözüküyordu. 🙃 Şahsi düşüncem, uzun soluklu bir sistem için hazır "Workstation" lara yönelmeniz. Hali hazırda Technopat kanalında yeni incelemesi yapılan Asus mini PC ProArt PA90 gibi.
En azından parçaların kombinasyonu Asus gibi bir firma tarafından yapılan bir sistem ve tüm sistem için tek bir garanti almış olursunuz.
Edit : Kullandığınız ve kullanacağınız programların sistem gereksinimleri hakkında pek bir bilgi sahibi değilim. Lakin kendi deneyimleriniz ve alacağınız bileşenlerin size sunacakları hakkında yeterli bilgi edindikten sonra alın derim.
Hayırlı günler...

Konuda belirttiğiniz masaüstü sisteme ek alacağınız dizüstü bilgisayar oyun ve eğlence ihtiyacınızı karşılar gibi gözüküyordu. 🙃 Şahsi düşüncem, uzun soluklu bir sistem için hazır "Workstation" lara yönelmeniz. Hali hazırda Technopat kanalında yeni incelemesi yapılan Asus mini PC ProArt PA90 gibi.
En azından parçaların kombinasyonu Asus gibi bir firma tarafından yapılan bir sistem ve tüm sistem için tek bir garanti almış olursunuz.
Edit : Kullandığınız ve kullanacağınız programların sistem gereksinimleri hakkında pek bir bilgi sahibi değilim. Lakin kendi deneyimleriniz ve alacağınız bileşenlerin size sunacakları hakkında yeterli bilgi edindikten sonra alın derim.
Hayırlı günler...

Konuda belirttiğim derste çizim yapmak için alıcağım laptoptan bahsediyorsunuz sanırım onu çizim yapmak için alacağım😛 render ve oyun konusuna toplayacağım bilgisayarda devam edeceğim. Sağolun workstation düşünmüyorum acelem olmasa bende araştırma taraftarıyım baya ama acelem olduğu için konu açıp bilen arkadaşlara danışmak istedim sağolun ilginiz için günlerinizin güzel geçmesi dileğiyle...

@Serpenos rica etsem bir sorunum var yardımcı olur musunuz
Tabii, elimden geldiğince. Yeni konu açıp etiketleyin.

Sıvı soğutmaya ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum. Stok soğutucu yük altında 70 dereceyi geçirmez muhtemelen. Ama baktınız ısınıyor uygun fiyatlı bir kule tipi soğutucu işinizi görür. Veya içiniz rahat etsin diye H100i alabilirsiniz ilerleyen süreçte.

Tabii, elimden geldiğince. Yeni konu açıp etiketleyin.

Sıvı soğutmaya ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum. Stok soğutucu yük altında 70 dereceyi geçirmez muhtemelen. Ama baktınız ısınıyor uygun fiyatlı bir kule tipi soğutucu işinizi görür. Veya içiniz rahat etsin diye H100i alabilirsiniz ilerleyen süreçte.

anladım o zaman sıvı soğutmayı erteleyeyim son olarak rtx 2080 i9 9900k veya ryzen 3800 için soğutucu marka modeli önerir misinz ve ayrıca kasalar konusundada pek bilgim yok kasa önerimi yaparsanızda sevinirim. ileriye dönük iyi bir kasa gerekli

3800 için soğutucu almanıza gerek yok ekstra olarak. 9900K için be quiet! Pure Rock İşlemci Soğutucu Soğutucu BK009 - Nanokatalog idealdir.

Kasaya gelecek olursak Phanteks P400, Cooler Master Masterbox, Corsair Carbide Spec-06 modellerine bakabilirsiniz.

Ek olarak soğutucunun kasaya uyumluluğunu göz önünde bulundurmadım. 155mm soğutucu destekli birisini alabilirsiniz.

Herkes amd sistem önermiş üçüncü nesil ama ekran kartında psexpress 3.0 önermişsiniz halbuki 4.0 yeni teknolojiyi destekliyor ryzen 3. Nesil fiyatı da daha uygun ekran kartlarının 5700 serisinin amd ryzen 9 3900 x öneririm ben size x570 anakart a da 5700 ekran kartı takın mutlaka

Böyle 10750 yapıyor, Kasa + PSU seçerek 12000 TL'e bence en mantıklı sistemi dizmiş olursunuz.
Ekleme: Ben olsam şu ekran kartını takardım. F/P olarak rakibi yok ve 2080'den biraz daha güçsüz aradaki fiyat farkı kadar güç farkı yok yani.
Ekleme: Tabi 2080 olarak uygun model önerdim, 5500 TL'e Rog Strix de var hem daha güzel görünüyor hem pasif blok daha kaliteli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı