ITX sistemde Ryzen 9 3900X vs i9 9900K

Birde buna hangi anakart takılmalı ve PSU desteği tüm modeller mi ?
Anakart ve PSU desteği olarak aynılar.

O zaman hangi boyut aralığında kart bakmalıyım sizi uğraştırıyorum ama ekran kartı ve kasa olayı bana göre değil pek bilmiyorum
Kart desteği yanlış hatırlamıyorsam 300 CM olması gerek. Boyutlara bakın derken size uygun olması anlamında taşınabilirlik vb.

Oyun, nadiren render için sistem topluyorum.
Kasa ITX hangisi daha iyi olur ?
Ekran kartı 2070 Super.
RAM 32 GB.
1200 W PSU.
2070S ile oyun performansları benzer olacaktır. Render performansı olarak da R9 3900X daha iyi olacaktır. ITX kasa için dediğinden ben 3900X öneririm. Nedeni ise daha az güç tüketen ve haliyle daha az ısınan bir işlemci olması.

Anakart stokları biraz sıkıntı olduğu için biraz aştı ama çok iyi bir sistem oldu:

@Sylveon çok sağ ol yardım ettiğin için acaba 3000 serisi bekleyip biraz daha bütçe eklesem daha mı iyi olur ve 3000 çıkınca ortalama fiyatlar nasıl olur?
Şu anki sistemimle yayın yapmadan, kayıt almadan oynanıyor sizce yeni sistem için bekleyip diğeri ömrünü doldurunca daha iyisini mi almalıyım?
@Sylveon diğer kasa daha hoşuma gitti sanırım alırsam onun üzerine kuracağım? 3000 ve 2000 serisi arasında çok fark olur mu?

@Sylveon diğer kasa daha hoşuma gitti sanırım alırsam onun üzerine kuracağım?
O kasa biraz büyük ve radyatör bilgisi yok o yüzden öneri yapmadım.

3000 ve 2000 serisi arasında çok fark olur mu?
Bilemiyorum. En başta B550 ITX kartları bekleyip sistemi bütçenize uygun hale çekmek iyi olabilir.

Peki i7 7700K, GTX 1050 ve 16 GB RAM ile ne kadar idare edebilirim tahmini olarak?
Cyberpunk 2077 çıkana kadar beklenir bence o zamana kadar RTX 3000 serisi, Ryzen 4000, X670 anakartlar çıkmış olur diye düşünüyorum.

7700K ile en çok ne kullanılır bilmiyorum ama ekran kartı güncelleyip oyun için daha sonra sisteme geçebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı