12. sınıfa geçenler için tavsiye

mrbbenkayn

Decapat
Katılım
29 Eylül 2021
Mesajlar
266
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba öncellikle, bu sene 12'ye geçtim sayısal öğrencisiyim ve YKS için hazırlanmaya başladım 5 gün önceden okul başladığı gün başladım ve TYT olarak zayıfım şöyle zayıfım soru çözümü olarak konuların %70 biliyorum sadece soru çözümü olarak kötüyüm bu cidden etkiliyor orta bir denemede 25 net yaptım toplam da. Mat 4 net yaptım 8 soru yapmıştım toplamda. Okulum saat 7:30 da başlayıp 1:30 da bitiyor sabahçı olduğum için eve saat 2 de geliyorum 3 gibi ders çalışmaya başlıyorum sizce dershane ye gitmeli miyim? Dershanenin ne kadar katkısı olur evde kendim çalışsam yeterli olur mu AYT olarak matematiğim iyi 11. sınıf ta çalışmıştım sadece matematik olarak. Bir program yaptım bu pazartesiden başlıyorum 8 haftalık tüm TYT için bir program Ekim'in ortasında bitiyor yaklaşık olarak biraz hızamada bağlı. Tavsiyelerinizi almak isterim 12. sınıf test kitabı alıp çalışmalı mıyım yoksa AYT kitapları yeterli olur mu? 12. sınıf kitap olarak da sadece matematik fizik ve kimya alacağım alırsamda. Ve paragraf olarak cidden zayıfım kolay bir yayın aldım anlatımlı oradan başlayacağım. Önerileriniz nelerdir? Bir de Ekim'in ortasına doğru TYT'nin bitmesi iyi mi?
 
Dostum tyt'nin matematik dışında bütün konularını halledebilirsin fakat TYT matematik sınava kadar çalışacağın bir alan. İlk 12 konudan sonra hergün problem çözerek sınava kadar arttırarak devam et. Zaten tyt matın yarısından fazlası problemden ibaret bu sayede net artışları da görürsün. Okul meselesini çok iyi anlıyorum ne kadar yoğunlaşsan da o curcuna içinde insan çalışamıyor. Olabildiğince sakin yerler bulup okulda da çalışmaya bak. Açık lise olayı zaten tamamen kapandığı için maalesef başka bir çarende kalmıyor. Ayt'ye erken geçmek için uğraşma tyt'yi iyi bitir ki sonradan zorluk çekme (Eğer erkenden ayt'ye geçersen bir süre sonra temelde sorun çekip tyt'ye geçmek zorunda kalıcaksın çok büyük zaman kaybı olucak). Sayısalın kalesi fiziktir. Fizik her daim uçuruyor. Olabildiğince ikincil ağırlığı fiziğe koy.
 
COK ÇALIŞMA AKILLI ÇALIŞ.
Yok günde 8 saat çalış yok 10 saat çalış boş moruk.Ben günde 3 saat çalışırdım 2 saat te PC de oyunumu oynardım. Tyt de 102k ayt de (Ydt) 5k yaptım verilen ödevleri bile adam akıllı yapmadım. Yani tamamen verimli geçir kanka yeterli olacaktır.
 
Dostum TYT'nin matematik dışında bütün konularını halledebilirsin fakat TYT matematik sınava kadar çalışacağın bir alan. İlk 12 konudan sonra her gün problem çözerek sınava kadar arttırarak devam et. Zaten TYT matın yarısından fazlası problemden ibaret bu sayede net artışları da görürsün. Okul meselesini çok iyi anlıyorum ne kadar yoğunlaşsan da o curcuna içinde insan çalışamıyor. Olabildiğince sakin yerler bulup okulda da çalışmaya bak. Açık lise olayı zaten tamamen kapandığı için maalesef başka bir çarende kalmıyor. AYT'ye erken geçmek için uğraşma TYT'yi iyi bitir ki sonradan zorluk çekme (eğer erkenden AYT'ye geçersen bir süre sonra temelde sorun çekip TYT'ye geçmek zorunda kalacaksın çok büyük zaman kaybı olacak). Sayısalın kalesi fiziktir. Fizik her daim uçuruyor. Olabildiğince ikincil ağırlığı fiziğe koy.

Teşekkürler. Bu ilk 12 konu bittiğinde kolay bir problem ile mi başlim yoksa orta seviye mi? Ve ekim demişim pardon kasım'ın ortasında bitiyor TYT.

Cok çalışma akıllı çalış.
Yok günde 8 saat çalış yok 10 saat çalış boş moruk. Ben günde 3 saat çalışırdım 2 saat te PC de oyunumu oynardım. TYT de 102K AYT de (YDT) 5K yaptım verilen ödevleri bile adamakıllı yapmadım. Yani tamamen verimli geçir kanka yeterli olacaktır.

Anladım teşekkürler program yaptığım dediğim gibi ona uymayı planlıyorum yarından itibaren.
 

Geri
Yukarı