Derece için tavsiye

Sınav senemde iyi yapmışım dediğim şeylerden biri TYT Matematik konusunda yeteri kadar klasik soru çözmüş olmamdı. Bu çok önemlidir çünkü tüm yeni tip sorular klasik tip soruların üzerine yazılır. Temeli bu bağlamda sağlam tutmanı öneririm. TYT Matematik için yanlızca 1 kaynak bitirmen yeterli. Zira TYT Matematik deneme ile artar. Ben 3-4-5 TYT Matematiği yanlış yaptığım her soruyu tekrar çözdüğümde yapabilecek kıvama geldiğimde 30 soruda (Geometri hariç) 28 net çıkarmıştım. Bunu da yapamadığım soruları test kitabından kesip ertesi çalışmada tekrar çözerek gerçekleştirdim (Eğer ertesi çalışmada da çözemediysem diğer ertesi çalışmada tekrar çözmeye çalışırdım. Bu şekilde tek bir soru için defalarca aynı yöntemi kullandığım zamanlar oldu fakat soru bir noktada çözebilir kıvama gelince o tarz soruları çerez niyetine çözebiliyordum.). Bu kes-yapıştır mantığı her dersin soruları için uygulanabilir-uygulanmalı. Zira test mevcut bilgilerini pekiştirmek haricinde bilmediğin bilgileri öğretmek yönünden çok faydacıdır. Fasiküllerle ilerlemen daha sağlam adımlar atmanı sağlar. Ayrıca TYT için denemelerini düzenli aralıklarla ilerletmen, AYT için olabildiğince çok soru tipine hakim olmaya çalışman önemlidir. Daha zamanın var kendini sağlam adımlar ile yavaş fakat istikrarlı bir çalışma düzenine sokman her ders için konulara bütünsel hakim olman başarını kaçınılmaz yapar dostum.
 
Sınav senemde iyi yapmışım dediğim şeylerden biri TYT matematik konusunda yeteri kadar klasik soru çözmüş olmamdı. Bu çok önemlidir çünkü tüm yeni tip sorular klasik tip soruların üzerine yazılır. Temeli bu bağlamda sağlam tutmanı öneririm. TYT matematik için yalnızca 1 kaynak bitirmen yeterli. Zira TYT matematik deneme ile artar. Ben 3-4-5 TYT matematiği yanlış yaptığım her soruyu tekrar çözdüğümde yapabilecek kıvama geldiğimde 30 soruda (geometri hariç) 28 net çıkarmıştım. Bunu da yapamadığım soruları test kitabından kesip ertesi çalışmada tekrar çözerek gerçekleştirdim (eğer ertesi çalışmada da çözemediysem diğer ertesi çalışmada tekrar çözmeye çalışırdım. Bu şekilde tek bir soru için defalarca aynı yöntemi kullandığım zamanlar oldu fakat soru bir noktada çözebilir kıvama gelince o tarz soruları çerez niyetine çözebiliyordum.). Bu kes-yapıştır mantığı her dersin soruları için uygulanabilir-uygulanmalı. Zira test mevcut bilgilerini pekiştirmek haricinde bilmediğin bilgileri öğretmek yönünden çok faydacıdır. Fasiküllerle ilerlemen daha sağlam adımlar atmanı sağlar. Ayrıca TYT için denemelerini düzenli aralıklarla ilerletmen, AYT için olabildiğince çok soru tipine hakim olmaya çalışman önemlidir. Daha zamanın var kendini sağlam adımlar ile yavaş fakat istikrarlı bir çalışma düzenine sokman her ders için konulara bütünsel hakim olman başarını kaçınılmaz yapar dostum.

Hocam çok değerli tavsiyeler vermişsiniz, hepsini teker teker uygulayacağım. Çok teşekkürler 😍
 
Geometri diye bir ders Türkiye'de yok. Bunu öğren.

10. sınıfı bitirdiğin yaz TYT'ye giriş yap. Bitirsen çok güzel olur. 11'de okuldaki konuları zamanında öğren. TYT testleri, eksikleri şeklinde devam et. Yazın da 12. sınıf konularını ufaktan çalışmaya başlayıp AYT'ye asılırsın.
 
Geometri diye bir ders Türkiye'de yok. Bunu öğren.

10. sınıfı bitirdiğin yaz TYT'ye giriş yap. Bitirsen çok güzel olur. 11'de okuldaki konuları zamanında öğren. TYT testleri, eksikleri şeklinde devam et. Yazın da 12. sınıf konularını ufaktan çalışmaya başlayıp AYT'ye asılırsın.

Yazın TYT de ilerleyebildiğim kadar ilerlemeyi düşünüyorum, geçen sene pandemiden dolayı 9. sınıf temelim pek iyi değil fakat inşallah başarırım. Teşekkürler tavsiyeleriniz için :)
 
10. sınıfın bittiği yaz TYT'ye asıl, 11'in bittiği yaz ayında TYT tekrar ve 11'i bitirirsen derece yapmak için önünde herhangi bir engel kalmaz.
 
Dostum bu yaz genel olarak taze olan Tyt konularını tekrar et, testini çöz ve eksik olduklarını tekrar dinle çünkü insanlar tyt çalışırken sen ayt çalışacaksın bir daha geri dönmemek için yani. 11'de de çok çok kasmana gerek yok, eğer orta halli bir lisede isen, sınavlarında özellikle mat, fkb'de her sınavda notlarının 70 üstü olacağı şekilde çalış, hem sınava çalışıyorsun hem de ÖSYM'ye çünkü, ayrıca yazilidaki sorular daha detay olduğu için, onlardan alacağın 70 puan üzeri senin artık konulara hakim olduğunu ve bugün bile YKS'ye girsen mal olmayacağını gösterir. Yani sözün özü, 11'de eksik bırakma ve 12'de de zaten otomatik çalışacaksın. Millet patır kütür Tyt kasarken sen rahat rahat Lti,Organik, Bitki kasacaksin ve iyi bir sıralama elde edeceksin.
 
Herkesin tarzı farklıdır, tek bir kalıp yok bence. Ben de kendi tavsiyelerimi vereceğim, elbette eleştirebilirsiniz.

Sayısal alan, diğerlerine oranla en zordur çünkü öğrencilerin çoğu sayısal seçer bu yüzden fazla rekabet buradadır. Müfredat yoğunluğu açısından öyledir.

Şu anda yapmanız gereken şey 10. sınıf derslerini iyi öğrenip ortalamanızı yüksek tutmaya çalışmak. TYT'ye 10. sınıfın yazında başlayabilirsiniz veya 11. sınıfta derslere paralel götürebilirsiniz. İleride sıkılıp bunalmam derseniz 10. sınıf yazında başlasanız güzel olur ama şart değil.

Kitap okumak ve düzenli paragraf sorusu çözmek Türkçe'de işinize yarar. Henüz zamanınız olduğu için azar azar çözseniz yeterli. 30 soru paragraf çözmenize gerek yok şimdiden.

Matematik için klasik soru çözerek önce denklem kurma kabiliyetinizi geliştirebilirsiniz. İşin sonrası hızlı okuma ve yorumlamayla alakalı. Zaman gerekli açıkçası, analitik düşünmek gerekiyor. Bu birazcık baskınlıkla ve ilgi alanlarıyla da alakalı, soru çözmek de tam anlamıyla işe yaramıyor bence.

Matematiğin 1/4'ü felan Geometri oluyor. Geometri için de Karekök gibi klasik bir soru bankası bitirin derim çünkü katlama sorularında da nereye dik indirilmesi gerektiğini, hangi kenarların benzer olduğunu vs. görmek için klasik geometri bilgisi gerekiyor. Diğer dersler için özel bir şey dememe gerek yok normal çalışacaksınız işte.

AYT'de bilgi daha çok önemli, TYT gibi değil. Matematik'te konu anlatımı felan hikayedir, ezberle işiniz yok. Bol soru çözmeniz gerekli. Kimya ve Biyoloji'de direkt bilgiye dayalı. Fizik'te ise işler biraz farklı, malesef Fizik çok eleyici oluyor. Sayısal hesaplamalar yapmaktansa konuların mantığını anlayıp konuları birleştirebilmek önemli.
 

Geri
Yukarı