12. sınıfta açığa geçilir mi?

Galatasaray Lisesi'nde falan değilseniz lise diploması bir halta yaramıyor açıkçası. Yine de açığa geçmeyi pek önermiyorum, psikolojik etkisi çok fena oluyor. Onun yerine okulda kalıp okula gitmemek daha iyi gibi, her sene sonu devamsızlık affı çıkıyor zaten, sonra devamsızlık affından yararlanıp sınava girersiniz.

Aynı zamanda dershaneye de gitmiyorum ben sadece 1 gün gidip kaydımı aldırdım hemen :) Kişi zaten disiplinliyse dershanenin pek bir faydası olmuyor, ticarethane gibiler zaten.
Bu sene ilk kez dershaneye gittim, aşırı yorucu be hocam. Zaten yaptıkları şey de Youtube'daki ders anlatımlarını tekrar etmek, bir de deneme yapmak. Kişi istemezse disiplini dershane bile sağlayamıyor, en iyisi olayı kafada bitirmek ve hiçbir ticarethaneye gitmemek. Öbür türlü dershanenin verdiği yorgunluk yüzünden bile ders çalışacak hal kalmıyor insanda.

Galatasaray Lisesi'nde falan değilseniz lise diploması bir halta yaramıyor açıkçası. Yine de açığa geçmeyi pek önermiyorum, psikolojik etkisi çok fena oluyor. Onun yerine okulda kalıp okula gitmemek daha iyi gibi, her sene sonu devamsızlık affı çıkıyor zaten, sonra devamsızlık affından yararlanıp sınava girersiniz.
Böyle kötü olur çünkü okul yazılılarına gitmem gerekecek ve ben derslere girmiyor olacağım için düşük alacağım. Sanırım açık öğretimin sınavları daha kolay oluyormuş.

Disiplinli bir insan değilseniz açığa geçince de bir şey değişmeyecek ben geçeli 1.5 yıl oldu hala doğru düzgün bir program oturtamadım günde 1 2 saat çalışıyorum ama disiplinli bir insansanız diğerlerinde 2 kat önde olursunuz onlar 8 saat okulda + 2 saat yolda boşa zaman geçirirken siz her gün 10 saat öne geçeceksiniz.

Şuan için açığa geçmeye karar verdim. 12. sınıfa kadar fikrim değişmez ve açığa geçersem 1 sene sonra aldığım sonucu buraya yazarım unutmazsam.

Böyle kötü olur çünkü okul yazılılarına gitmem gerekecek ve ben derslere girmiyor olacağım için düşük alacağım. Sanırım açık öğretimin sınavları daha kolay oluyormuş.
Sınavları kolay yapmıyorlar mı 12'ler için? Kopya çekmeye de pek bir şey diyeceklerini sanmam, ben olsam istediğim zaman okula dönme fırsatını tepmezdim. Öbür türlü 12. sınıfta açıktan örgüne dönüş yok diye biliyorum çünkü. Ama karar sizin, avantajları da riske değer sayılır.

Açık lise diplomasıyla, örgün eğitim veren liselerin diploması arasında bir fark yok. Onun dışında başarılı olup olmamak size bağlı, iyi değerlendirebilirseniz başarılı olursunuz. Neden olmasın?

Hocam yurt dışında okumak için örgün eğitim diploması gerekiyor diye biliyorum. Örn: Almanya.

Bu arkadaş da 12. sınıf ve açığa geçmemeyi düşünüyordu, fakat bahsettiği durumlar yüzünden açığa geçti. Açıklama videosunu izlemenizi öneririm:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@RobloxOyuncusu

Dikkat etmeniz gereken ikinci husus ise, bitirmis oldugunuz lise tipidir. Eger Meslek lisesi, Imam Hatip veya Acik Ögretim Lisesi ni bitirdiyseniz, Türkiye de 4 yillik bir bölümü kazanmaniza ragmen Almanya da direk egitim hakkiniz olmaz ve ilk olarak Studienkolleg dedigimiz egitimi almak zorunda kalirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı