12 yaşında 1.40 boyunda olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ergenliğin belirtileri var bende hepsi var hatta.

Birader ergenliğe girip girmedigin önemsiz Bu boy olayı çok şey genetigin olabilir hastalığın olabilir biz bir şey diyemeyiz 12 yaşındaki çocukta direk 1.80 olmaz haberin olsun herkese de ters cevap veriyorsun dikkat et.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, 12 yaşındayım, ve boyum 1.40. çok kısayım spor yapıyorum işe yaramıyor 3 2 haftadır yaptım. Uzamadı. Çok sıkıldım kısa olmaktan yani sevdiğim kızı geçeyim onunla dalga geçeyim yeter. Benimle çok dalga geçti, biraz taktik verin ne olur?

Bu boy konuları belli olmuyor sanırsam, yani daha fazla uzayadabilirsin ki daha yaşınız var gibi duruyor uzarsınız diye düşünüyorum, aynı şekilde uzamayadabilirsiniz, sana bunun için diyebileceğim şey; az beslenmemen ve fazla sağlıksız şeyler yememen(Aburcubur, çikolata vb.), dengeli ve yeterli beslenmen, artı olarak kemik gelişimi için kalsiyum içeren şeylerde biraz arttırıp tüketebilirsiniz sanırım, bunların dışında en önemli diyebileceğim şey gece uykusu, yanlış bilmiyorsam geceleri gelişim çağında olan kişiler büyüme hormonu salgılar ve bu hormon sabah uykusunda gece ki gibi salgılanmıyor okuduğum bilgilere göre, gece 22:00 ve 2:00 arası en çok bu hormonun salgılandığı verimli olduğu zaman diye biliyorum. Hepsinin dışında istersen boy uzatmak için olan egzersizler veya basketbol, voleybol gibi sporlar yapabilirsin . Bunlar dışında daha aklıma bir şey gelmiyor şu an, boy uzatma ameliyatları var, ama bunun için çok çok erken bana sorarsan yaşın daha çok küçük, fakat onları olduktan sonra spor hayatın varsa veya spor yapmak istersen nasıl işler bilmiyorum, bırakmak zorunda mı kalırsın, pek fark olmaz mı veya eski doğal halin gibi olur musun anlamında.

Her şey boy değil, derslerinle az da olsa uğraşmaya çalış, 7.sınıfta Türkçe'den 10 almayı iyi bir şey sanıyorsan yanılıyorsun, ileride aileni ve kendini üzmemek için derslerine bak. Boy sayılardan ibarettir. 🙂

Selam, 12 yaşındayım, ve boyum 1.40. çok kısayım spor yapıyorum işe yaramıyor 3 2 haftadır yaptım. Uzamadı. Çok sıkıldım kısa olmaktan yani sevdiğim kızı geçeyim onunla dalga geçeyim yeter. Benimle çok dalga geçti, biraz taktik verin ne olur?

Ben 14 yaşında 1.40 civarıydım şu an 1.94'üm hiç belli olmaz bu boy işleri sabretmek lazım.

Yok öyle değil, daha çok heves yapıp istediğimi belki yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aga daha küçüksün ileride boy atabilirsin en kötü doktora görünürsün.

12 yaşındasın şu an anlayacağını düşünmüyorum ama ileride pişman olacağından eminim ki umarım öyle olmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı