12 yaşında PC meraklısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

pccandır

Kilopat
Katılım
20 Temmuz 2015
Mesajlar
662
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
12 yaşında olduğuma inanamamanızın sebebini anlıyorum, yaşıma göre biraz fazla bilgiye sahibim (y)
Bilgisayarla tanışmam 2008'li yıllara dayanıyor ve ben o zaman daha 7 yaşındaydım. Her akşam babamın başının etini yiyip abim ile bilgisayar almaya ikna ettik onu. :) Ben daha bilgisayar açmayı bile bilmiyordum akşam babam geldi hemen cama çıktık ve babam PC'yi getirmişti, neyse akşam bilgisayarı kurdu abimde açtı.
Ben abime bakıp nasıl açıyor ne ediyor diye bakıyordum ve açmayı bende öğrendim. :D İşte benim hikayem burada başlıyor, sonra Google'ye girmeyi ardından da oyunlar1'e girmeyi öğrendim. :D Bulduğum her fırsatta PC açıyordum, sonra abim ile bir maç oyunu gördük, PES 2006 idi sanırım. Sonra biraz klavyeden bir yerlere bastı abim ama bilmiyoruz ki ne yapacağımızı. :ciplakayak: Bayramda yeğenlerimiz geldi onlar 14-17 yaşları arasındaydılar ve bize açtılar öğrettiler. :sinsi: Ben bu maça bayılıyordum ilk önce beginner ile oynuyordum çünkü pas ile gol attığımı hatırlıyorum. Bu böyle biraz gitti kullanmayı öğrenmiştim sonunda, bizim komşumuz Eren diye bir çocuk var ondan daha güncel olan bir maç aldım o bana zorluk seviyesini falan öğretti. :ROFL: Sonra korsan DVD satan bir yerden oyun almaya başladık arada bir alıyorduk. :cool: Sonra babamın iş yerinde bir laptop atacaklarmış o da bize getirdi. :) Ekranı karıncalanıyordu ve ben buna sinir oluyordum, bir gün dayanamadım ekranı ileri geri oynatmaya başladım ve düzelttim. :p Bir gün yine DVD almaya gitmiştik sanırım PES 2008 aldık ve onunla oynamaya başladık, artık PC kullanmayı nasıl kapatacağımı nasıl açacağımı falan hepsini öğrenmiştim. :D 1-2 yıl geçtikten sonra bu laptop çok eskidi ve benim derslerim iyidir, baba bana yeni bir PC alalım dedim. :D O da kabul etti ve bana 2013'te toplama bir PC alacaktık. Ben o zamanlarda teyzemlere gidiyordum ve onun kocası 4.00 GHZ işlemcisi vardı yani FX 8350. O bize İntel ve AMD farkını oyun olarak örnekliyordu yani İntel olsaydı bu adam 1 adım önde olacaktı diyordu. :sinsi: Bende bilmiyordum eve gidince bana ne kadarlık bir PC alacağız dedim o da 3000 dedi. Sonra 3000 TL'ye AMD bir PC toplamaya başladım. FX 8350 R9 290 koyuyordum. Sonra sistem tavsiyelerine bakarken Technopat'ı gördüm ve sistem tavsiyesi isteyen biri vardı, Facebook hesabımla bağlanarak ona amatörce bir yazı yazdım ve kalın harfle yazdığım için o hesap 1 yıl ban yedi. Artık sürekli bu sitede tavsiyelere bakıyordum montaj videolarını izliyordum, 1 yıl içinde bu kadar bilgiye sahip oldum.
Yazı uzun okuduğunuz için teşekkürler, ilk defa bu kadar uzun yazıyorum hatalarım affola. İyi sosyaller. :)

Unutmadan adım Faruk.
Kasa için babamı ikna ettim ama ekonomik durumumuz biraz sıkışık alır almaz incelemeyi yapacağım. :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bi kere ben senin yaşlarında (10-15) iken değil format TV ve kasetçalar teyp tamiri yapıyordum,:D hemde hiç kimseden yardım almadan. Tabi o dönemler Google amca da yoktu, hani ''bu TV'nin ne derdi var, sorayım Google amcaya'' gibi. Hey gidi günler... ne çabuk geçti koca 30 yıl.:puro:

Madem bu yaşlarda bu kadar heveslisin bu tarz şeylere, bunu oyunlarla değil de yazılımsal olarak değerlendir derim.
 
Zaten oyun fazla oynamıyorum daha çok buraya girip yardım edebileceğim konulara bakıyorum. :)
 
Bende şimdi 15 yaşındayım bende birçok bilgiyi burası sayesinde öğrenmiştim. Bende 5 yaşındayken sabah 4'de kalkar pc'de oyun açardım saatlerce oynardım. Heyt be... Kendimi bildim bileli bilgisayarla uğraşırım. Sanki benim için bilgisayar bir içgüdüsel bir ihtiyaçmış gibi... Duygulandım be :( :)
 
Kafama bir şey takıldı şu an 12 yaşındaysan 2008'de nasıl 7 yaşında oluyorsun? Ben de 2008'de 7 yaşındaydım ama şu an 15 yaşındayım.
Orada bir hata olmuş ilk uzun yazım hataları mazur görün. :)
 
17 yaşındayım, ben senin yaşlarındayken format atmayı bilmiyordum. Ama yazılım konusunda çok bilgiliydim. Windows'u çözdükten sonra akıllı telefonlara yöneldim, kendi cihazım i9300 sayesinde telefon konusunda da herbilgiye sahibim neredeyse. ROOT'tan tut ROM'a kadar, Recovery'den tut, Kernel'e kadar.. Farklı alanlarda da kendini geliştirmeye bak. Başarılarının devamını dilerim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı