120 GB SSD tavsiyesi

Aslında tam uymuyor ama garip bir örnek vereceğim.
32 GB hafızası olan telefon aldım. Bana yeter.
Beynim durmuştu heralde. Normalde disk işlerinden anlarım.
Telefon şimdi çöp. Hafızası yetersiz olduğu için değil.
Öyleyse neden?
Telefonun herşeyi sağlam ama disk yüzünden hem takıla takıla kullanmak zorunda kaldım hem de kısa sürede diskin, dolayısı ile de telefonun ömrü bitti. :)
Telefon yan odada yenisinden ayırd edilemeyecek kadar temiz duruyor.
Elbette senin durumunda PC çöpe gitmez, en fazla SSD gider.

İster oyun ister diğer programlar en sağlıklı ve hızlı C diskinde çalışır.
120 GB disk cidden çok düşük ve yetersiz.
120 GB disk ancak sadece internete girip facebookta, youtube de vakit geçirecek birisi için yeterli sayılabilir. Bunu yukarıdaki bir mesajımda da yazmıştım.
PC de 100 GB boş alan olması o alanın kullanılmadığını göstermez, o alanda kullanılıyor.
Zaten boş alan 30 GB dan aşağı düşünce yavaş yavaş düzgün çalışmamaya başlar.
Bendede şuan 32gb 3gb ram sony xperia x var hızı fena değil ama çok uygulama yüklemiyorum tabiki işimi görüyor. Ayakkabı büyüklüğünde yeni telefonları ve (hepside birbirinin kopyası gibi özgün tasarım yok) sevmedğim için hala bunu kullanıyorum

Win 10 Pro'nun bu yılın Aralığında desteği biteceği için söylemiştim. Normalde Win 10 içinde SSD şarttır, aksi durumda çok hantal ve yavaş çalışır ama SSD aldığınız zaman anlarsınız farkı diye düşünüyorum.

AMD'nın sitesine göre en fazla Win 10 64 Bit bulunuyor, işlemci+gpu biriminiz için.
Yanii win10_için düşünüyordum ssd almayı aslında geçen yıl almalıydım galiba ddr4 geçmek iyi olucak sırf win 11 için çok güzel çünkü ama bu sistemi denemeden çöpe atmak istemiyorum ssd ile win 11 olur gibi geliyor. Windows 10 desteği olsa bile ben satın almıyorum ki yani desteği olup olmaması çok birşey değiştirmez heralde o bile eskidi nerdeyse

Son düzenleme:
Bende olması lazım o sürüm multi sürüm win 10 hazırlamştm ama şuan zaten pro kullanıyorum çok sorun yok

Ekran kartım apu amd10 sürücüsünü destekliyor win10-ve win11 bende çalışmaz diye düşünmüştüm ama beklediğimden iyi sonuç vermişti win11 ben windows 10 nun neden geç açldğnı ve donduğnu anlıyamdm

Disk konusunda oldukça rahatlayacaksınız. Ben de DDR3/SATA300 bir anakarta sahibim ve SSD sonuçlarım böyle, sizinkiler de bunlara yakın çıkacaktır.

1737492334193.jpeg

Win 10 Pro'nun bu yılın Aralığında desteği biteceği için söylemiştim. Normalde Win 10 içinde SSD şarttır, aksi durumda çok hantal ve yavaş çalışır ama SSD aldığınız zaman anlarsınız farkı diye düşünüyorum.

AMD'nın sitesine göre en fazla Win 10 64 Bit bulunuyor, işlemci+gpu biriminiz için.
Win 11 win 10 ile aynı sürücüleri kullanıyor bildğim kadarıyla alt yapısıda aynı win 10 temel alınarak geliştirlmiş hızlandırlmış hali ama güzel 32biti yok

Disk konusunda oldukça rahatlayacaksınız. Ben de DDR3/SATA300 bir anakarta sahibim ve SSD sonuçlarım böyle, sizinkiler de bunlara yakın çıkacaktır.

Eki Görüntüle 2403934
Sonuçlar çok düşük değilmi hocam sistemdenmi kaynaklı ssd denmi? Yinede hdd ye göre 4 kat hızlı

Win 11 win 10 ile aynı sürücüleri kullanıyor bildğim kadarıyla alt yapısıda aynı win 10 temel alınarak geliştirlmiş hızlandırlmış hali ama güzel 32biti yok

Sonuçlar çok düşük değilmi hocam sistemdenmi kaynaklı ssd denmi? Yinede hdd ye göre 4 kat hızlı

Hocam aynen sizinki gibi benim de altyapı SATA300, 600 değil. SSD de sonuçta orta hız bir Sandisk SSD Plus ama burada esas konu SATA6 yok makinede. Sizinki de aynı görünüyor.

Bu de aynı hatta çalışan mekanik sabit disk

Clip_18.jpg

Yanii win10_için düşünüyordum ssd almayı aslında geçen yıl almalıydım galiba ddr4 geçmek iyi olucak sırf win 11 için çok güzel çünkü ama bu sistemi denemeden çöpe atmak istemiyorum ssd ile win 11 olur gibi geliyor. Windows 10 desteği olsa bile ben satın almıyorum ki yani desteği olup olmaması çok birşey değiştirmez heralde o bile eskidi nerdeyse
Satın almasanız bile güncellemeler gelir ve açıkları kapanır. Virüslere karşı önlemler gelişir ve hatalar giderilir. İlla satın almanıza gerek yok yani destek için ama destek gidince yeni Virüs'lere karşı önlemler ve hatalara yamalar çıkmıyor.

2023 sonunda Hikvision marka 128 GB SSD aldım. O zaman bende Forum'da konu açmıştım çoğunlukla pek tafsiye edilmesede bütçe sıkıntısından dolayı aldım.

Yaklaşık neredeyse 1 yıl kadar DDR3 sistemimde kullandım sonra yeni sistem toplayınca ona taktım.

Sırasıyla da Win8.1>win10>win11'de kullandım. Fiyat performans bakımından gayet iyi.

Benim için en büyük eksisi her daim boyutu. Oldu sana tafsiyem hazır alacakken en azından 240GB bir model almaya çalış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı