120 günde YKS ilk 140 bin hedefi

EA 140K yapmak gözünü korkutmasın, adam akıllı çalışarak yapabilirsin.

TYT
Türkçe:
28 net
Sosyal: 11 net
Mat: 17,5 net
Fen B.: 4,5 net
Toplam: 61 net

AYT
Edebiyat:
9,5 net
Tarih: 3 net
Coğrafya: 3 net
Mat: 18 net
Toplam: 33,5 net
(2024'e göre)

Sadece matematik ve türkçe dersine ağırlık versen bile bu netlerle 140 bine girebiliyorsun. Bana kalırsa tüm derslerle aynı anda uğraşmak yerine sana kolay gelen derslere ağırlık vererek yapabildiğini görüp motivasyon da kazanırsın.
Mesela TYT matematikteki fonksiyon gibi AYT'de de kullanmanı gerektirecek konulara yoğunluk verip TYT yaparken AYT'ye de güzel bir temel atmış olursun. Ayrıca çalışırken de ders çalışabilirsin, muhtemelen üniversitede de yapman gerekecek zaten.
TYT kimya çalışmak istersen, Kimya Adası basitçe çok güzel anlatıyor.
Mert Hoca, AYT - TYT matematik için 15-20 net yapmak isteyen biri için de gayet yeterli ve anlaşılabilir olur.
Bence Bıyıklı Matematik ile 10 günde temel atmayı bitirdikten sonra Mert Hoca'ya başlayabilirsin.
Türkçe paragraf için de Hız Yayınlarını bitirdikten sonra 0 Risk çözebilirsin.
Zaten B2 İngilizcen varsa, Türkçe netlerin fena değildir diye tahmin ediyorum.

Doğrudur konuyla alakasını hala anlayamadım. Yok eşek gibi ders çalışacaktı falan arkadaşın açtığı konuya düzgün bir cevap vermek yerine geçen sene yapmadığı/yapamadığı (haklı nedenleri olabilir) şeyleri eleştiriyorsunuz. Üslubunuz da gereksiz kaba.

Mezun senesi adam 100K yapmak istiyor. Onun ile sınava giren arkadaşlar 10 kdan 5 k ya çekmek isteyen insanlar +1 mezun dürüst olalım 4 sene ders çalışmayan birisii ben günde 8 saat ders çalışıcağım diyemez çok zor sürekli dikkati dağılacak bazen eksik bitirecek ders çalışmayı bilmeyecek o disipline sahip olamayacak bir de işten gelecek

Mezun senesi adam 100K yapmak istiyor. Onun ile sınava giren arkadaşlar 10 kdan 5 k ya çekmek isteyen insanlar +1 mezun dürüst olalım 4 sene ders çalışmayan birisii ben günde 8 saat ders çalışıcağım diyemez çok zor sürekli dikkati dağılacak bazen eksik bitirecek ders çalışmayı bilmeyecek o disipline sahip olamayacak bir de işten gelecek
Hocam sınava giren herkes 10k-5k yapmak zorunda değil. Bu sınava 100k-200k-300k yapmak isteyen kişiler de giriyor.

Hocam sınava giren herkes 10K-5K yapmak zorunda değil. Bu sınava 100K-200k-300k yapmak isteyen kişiler de giriyor.

Hocam yazdıklarımdan bunumu çıkardınız cidden ben 10 k yap demiyorum rakipleri böyle olacak arkadaş neden bu zamana kadar ders çalışmadı + mezun senesi aile baskısı ile istemediği bölüme gitmesin yazık olur ailesi ile konuşup mezuna kalıp adam akılı bir ders programı yapsın kendine o ders çalışma disiplinini öğrensin + 69 diploma puanı çok gerilere atacak sıralamasını.

Hocam yazdıklarımdan bunumu çıkardınız cidden ben 10 k yap demiyorum rakipleri böyle olacak arkadaş neden bu zamana kadar ders çalışmadı + mezun senesi aile baskısı ile istemediği bölüme gitmesin yazık olur ailesi ile konuşup mezuna kalıp adam akılı bir ders programı yapsın kendine o ders çalışma disiplinini öğrensin + 69 diploma puanı çok gerilere atacak sıralamasını.
Hocam anladım da konu sahibinin hedefi zaten 10k yapan kişilerle rakip olmak değil hiçbir zaman da olmamış ki, sınava giren kişilerin dişli olması bir şey değiştirmiyor. Adamın durumunu, tekrar mezuna kalıp kalamayacağını bilemeden "Sen yapamazsın, mezuna kal." demek çok saçma geliyor bana. Ayrıca EA 140K yapmak için obpsi gayet yeterli, düşük olması ne değiştirir ki.

Hocam anladım da konu sahibinin hedefi zaten 10k yapan kişilerle rakip olmak değil hiçbir zaman da olmamış ki, sınava giren kişilerin dişli olması bir şey değiştirmiyor. Adamın durumunu, tekrar mezuna kalıp kalamayacağını bilemeden "Sen yapamazsın, mezuna kal." Demek çok saçma geliyor bana. Ayrıca EA 140K yapmak için OBP'si gayet yeterli, düşük olması ne değiştirir ki.

Hocam gereksiz umut vermeyi bırakın lüften bu arkadaş 4 sene boyunca yatmış ders çalışma disiplıni sağlaması mümkün değil lakin bunu yapsa diploma puanı 69 olmazdı lise zamanları ders çalışmaktan kaçmış sen sokaktan bir adam çek gel kardeşim günde 8 saat ders çalış diyemesin çünkü o zamanla oluşan bir disiplin bende 4 sene boyunca yatdım lisede. İlk sınav senemede Max 4 saat kalabiliyordum masa başında insanın bünyesinin alışması lazım YKS öğrencilerinde neden gereksiz motive verme durumu var son 4 ay tıp kazanacağına inanan arkadaşım vardı aileside hakklı benim cocuğum mezuna kalsa bir sornaki senesinde 100K yapmak istiyorum dese moralim bozulur mezuna kaldıysan benim karşıma ilk 10 k yapıp geleceksin (çok önemli ve ciddi bir bahanesi olmak zorunda) depremde abisini kayıp eden kız hacetepe tıp kazanıyorsa bunun bahanesi yoktur olamaz

Hocam gereksiz umut vermeyi bırakın lüften bu arkadaş 4 sene boyunca yatmış ders çalışma disiplıni sağlaması mümkün değil lakin bunu yapsa diploma puanı 69 olmazdı lise zamanları ders çalışmaktan kaçmış sen sokaktan bir adam çek gel kardeşim günde 8 saat ders çalış diyemesin çünkü o zamanla oluşan bir disiplin bende 4 sene boyunca yatdım lisede. İlk sınav senemede Max 4 saat kalabiliyordum masa başında insanın bünyesinin alışması lazım YKS öğrencilerinde neden gereksiz motive verme durumu var son 4 ay tıp kazanacağına inanan arkadaşım vardı aileside hakklı benim cocuğum mezuna kalsa bir sornaki senesinde 100K yapmak istiyorum dese moralim bozulur mezuna kaldıysan benim karşıma ilk 10 k yapıp geleceksin (çok önemli ve ciddi bir bahanesi olmak zorunda) depremde abisini kayıp eden kız hacetepe tıp kazanıyorsa bunun bahanesi yoktur olamaz
Hocam siz 4 saat oturduğunuz için bu arkadaş 4 saatten fazla oturamayacak diye bir şey yok. Konu sahibi SAY 140K bile istemiyor, EA 140K. Bu arkadaş adam akıllı çalışarak şu an 3 ayda bile girebilir. Tek yapması gereken toplam +30 net (tyt ayt dahil) ve 4 ayda yapamaz mı ? Hiçbir konuyu atlamadan TYT matematik günde 3-4 saat vererek 70 günde bitiyor. Sadece temel konulardan gelen soruları yapsa bile 10 net mat geliyor zaten. Arkadaş sadece günde 4 saat matematik çalışsa bile tyt matematiği 17-18 yapar. Umarım sizin çocuğunuz gelecekte 10k yapabilir hocam. Bu arkadaşın öyle bir hedefi yok.

Ben anime kızını destekliyorum.

Bu umut aşılamak değil ki. Kimse çalışsa 10k yapar demiyor. 150K yapılabilecek bir sıralama EA için konuşuyorum. Her ne kadar geçen seneler çalışmasa bile 550K'dan mezuna bırakmış. Isterse onu 100K bile yapabilir. 10K yapamaz ama. Ki arkadaş muhtemelen 4 ay kala çalışmaya yeni yeni başlamış diğer aylar yatmış. Olabilir. Herkesin durumu aynı değil. Bu 4 ayda ne kadar çalışabilirse çalışır ha 150K yapamazsa 200k yapar. Yine iyi bu arkadaş için. OBP si düşük çünkü. Siz mükemmeli arıyorsunuz. Onu burada bulamazsınız eğer konuyu açan arkadaşın yazdıklarını okuduysanız.

Arkadaşlar 1 saat ban yemişim saçma sapan bir şeyden dolayı. Öncelikle herkesin cevapları için teşekkür ederim. Birkaçınız bana hayatın tekrardan acımasız olduğunu hatırlattı. :)

Yalnız ben o kadar detaya girmek istememiştim. Ben 11. sınıfa kadar Aybastı Fen Lisesinde okudum. 358 LGS puanı ile girdim. Köyde büyüdüm. Babamın asker arkadaşı o okulda müdür yardımcısı adı da Yalçın hatta. Biraz para ile 12. sınıfı İstanbul'da okudum ve ailecek 2023 sonlarında Gürpınar'a taşındık. Forumda o kadar bilgisayar hakkında sorduklarımı görebilirsiniz ama onları meraktan sordum ve çoğu yalan yani şuan bilgisayar alacak durumu bırakın kitap alma durumum bile kısıtlı. Yalanlar için ise özür dilerim. Konuya gelirsek ise şuan tekrardan işe girme mecburiyetindeyim.

OBP'em 69 çünkü köy okulunda en fazla ne yapabilirisiniz? Bir yandan ahırdaki hayvanlar bir yandan fındık bahçeleri ile uğraşmaktan günde maksimum 2 saat ders çalışabildim. Sadece 9. sınıf 87 geldi o zamanda karantina vardı.

12. sınıfa kadar ailem beni çok iyi büyüttüler sağ olsunlar. Ama mezun senesinde babam işini kaybetti ve şuan inşaatta. Annemde işten çıkarıldı. Kenarda biraz birikmiş var. Yani eski durumumuz yok. Köyde hayvancılıkla uğraşıyorduk. Oradan bayağı bir kazancımız vardı fakat işler çokta rast gitmedi. Ailecek yaşadıklarımızdan kaynaklı baskı şuan aşırı çok üstümde. Kitabı kapağına göre yargılamışsınız yani. Bu arada şehir hayatı görünce istemeden ortamlara girmek istedim. Ben 4 sene "yatmadım" yani @263721 @Ertuğrul23141 dostlarımız biraz soru dışına çıkmış. Ben 140K yapmak istiyorum 10K yapanlarda gözüm yok. Neden son 4 ay kala bunları soruyorum? 2024 Temmuz'dan Ocak sonunda kadar aileme destek çıktım. Ortalama bir temelim var. Çok şükür Türkçe ve Sosyal netlerim iyi. TYT'de Türkçede 28 altına sosyalde ise 14 altına düşmüyorum. AYT ise edebiyat en az 14 net sosyalde 8-9 net çıkarıyorum. Matematik netlerim çok iyi değil farkındayım ama yani sizde biraz fazla mı üstüme geldiniz ne... Sadece yardımcı olacaksanız cevap verin. Teşekkürler.

Arkadaşlar 1 saat ban yemişim saçma sapan bir şeyden dolayı. Öncelikle herkesin cevapları için teşekkür ederim. Birkaçınız bana hayatın tekrardan acımasız olduğunu hatırlattı. :)

Yalnız ben o kadar detaya girmek istememiştim. Ben 11. sınıfa kadar Aybastı Fen Lisesinde okudum. 358 LGS puanı ile girdim. Köyde büyüdüm. Babamın asker arkadaşı o okulda müdür yardımcısı adı da Yalçın hatta. Biraz para ile 12. sınıfı İstanbul'da okudum ve ailecek 2023 sonlarında Gürpınar'a taşındık. Forumda o kadar bilgisayar hakkında sorduklarımı görebilirsiniz ama onları meraktan sordum ve çoğu yalan yani şuan bilgisayar alacak durumu bırakın kitap alma durumum bile kısıtlı. Yalanlar için ise özür dilerim. Konuya gelirsek ise şuan tekrardan işe girme mecburiyetindeyim.

OBP'em 69 çünkü köy okulunda en fazla ne yapabilirisiniz? Bir yandan ahırdaki hayvanlar bir yandan fındık bahçeleri ile uğraşmaktan günde maksimum 2 saat ders çalışabildim. Sadece 9. sınıf 87 geldi o zamanda karantina vardı.

12. sınıfa kadar ailem beni çok iyi büyüttüler sağ olsunlar. Ama mezun senesinde babam işini kaybetti ve şuan inşaatta. Annemde işten çıkarıldı. Kenarda biraz birikmiş var. Yani eski durumumuz yok. Köyde hayvancılıkla uğraşıyorduk. Oradan bayağı bir kazancımız vardı fakat işler çokta rast gitmedi. Ailecek yaşadıklarımızdan kaynaklı baskı şuan aşırı çok üstümde. Kitabı kapağına göre yargılamışsınız yani. Bu arada şehir hayatı görünce istemeden ortamlara girmek istedim. Ben 4 sene "yatmadım" yani @263721 @Ertuğrul23141 dostlarımız biraz soru dışına çıkmış. Ben 140K yapmak istiyorum 10K yapanlarda gözüm yok. Neden son 4 ay kala bunları soruyorum? 2024 Temmuz'dan Ocak sonunda kadar aileme destek çıktım. Ortalama bir temelim var. Çok şükür Türkçe ve Sosyal netlerim iyi. TYT'de Türkçede 28 altına sosyalde ise 14 altına düşmüyorum. AYT ise edebiyat en az 14 net sosyalde 8-9 net çıkarıyorum. Matematik netlerim çok iyi değil farkındayım ama yani sizde biraz fazla mı üstüme geldiniz ne... Sadece yardımcı olacaksanız cevap verin. Teşekkürler.
Benim ilk yazdigim yazıyı okursan ve dediğim kanala bakarsan 100K bile yapabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı