12400F oyunlarda 80-91 derce

İlledegal

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Corsair TD500 Mesh Kasa / Corsair RM850 PSU / Intel 12400F İşlemci / ID-Cooling SE-224-XT Black Kule Tipi Soğutucu / MSI B660-A PRO Anakart / Corsair Vengeance RGB Pro 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16 Ram / Asus Tuf 3070 Ti Ekran Kartı / Kingston KC 2500 3.500/2900 SSD
Selam herkese iyi Sosyaller

12400F ve 3070 Ti'lı sistemimde aşırı bir ısınma yaşıyorum. Fan stock, termal macunu MasterGel Maker fakat ısılar 80-91 arası oyunlarda. Görseldeki oyun God of War 2K Max ayarlarda ısılar bu. Seneye işlemciyi yükseltirim diye bir soğutucu almadım ama zarar görür mü? Problem çıkar mı bilemedim. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Dosya Ekleri

• 97E2AB9C-DF04-47EC-AFEC-59EEC6D8B19A.jpeg
    97E2AB9C-DF04-47EC-AFEC-59EEC6D8B19A.jpeg
    113,8 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleyen: Moderatör:
Yani 2k'da işlemci bu kadar sıkışmaması gerek ama senin ki adeta yandım anam türküsü çığırıyor. Kasanın da hava akışı iyi değil sanırım. Soğutucu alsan iyi edersin. İşlemciyi yükseltsen de düşürsen de artık evladiyelik oluyor hepsine takarsın.

Selam herkese iyi Sosyaller

12400F ve 3070 Ti'lı sistemimde aşırı bir ısınma yaşıyorum. Fan stock, termal macunu MasterGel Maker fakat ısılar 80-91 arası oyunlarda. Görseldeki oyun God of War 2K Max ayarlarda ısılar bu. Seneye işlemciyi yükseltirim diye bir soğutucu almadım ama zarar görür mü? Problem çıkar mı bilemedim. Tavsiyeleriniz nelerdir?
12400F 65W ile 80W arasında kendini frenleyen bir işlemci. Yakın zaman öncesine kadar 12400F kullanıyordum. İşlemciyi stock soğutucu ile kullanıyorsanız anakartın arkasından çentiklerin tam oturduğundan emin olun. 12400F ısınan bir işlemci olmadığından sıcaklıklar oldukça yüksek görünüyor. Montajınızı gözden geçirmeniz gerekiyor. Ancak korkulacak bir şey yok.

12400F 65W ile 80W arasında kendini frenleyen bir işlemci. Yakın zaman öncesine kadar 12400F kullanıyordum. İşlemciyi stock soğutucu ile kullanıyorsanız anakartın arkasından çentiklerin tam oturduğundan emin olun. 12400F ısınan bir işlemci olmadığından sıcaklıklar oldukça yüksek görünüyor. Montajınızı gözden geçirmeniz gerekiyor. Ancak korkulacak bir şey yok.
Yani gerçekten sebebi bende anlayamıyorum herşeyi kontrol ediyorum kasa fanlarıma kadar hiçbir problem yok ama işlemci 80 leri rahat görüyor

Çözümleri sonra yaparım diye geriye atma bilgisayarın bozulma ihtimali var. Eğer işlemci yatağının uzun vadeli sıcaklık kaldırmasını geçersen yatakta ki leğimler de bundan etkilenecektir. Sana tavsiyem ciddi bir temizlik mükmünse de sıvı soğutma.

Stok soğutucu yetersiz o işlemciye zaten. Stok olarak Turbo Boost'u 117W'a kadar çekebiliyor.
O kadar yüksek sıcaklıklar olmasının sebebi stok soğutucu kötü + ekran kartı ısındığı için CPU'da ısınıyor hava sirkülasyonu olmadığı için ve büyük ihtimal kasanın içerisine temiz hava veren fanlar eksik veya sıcak havayı dışarı tahliye edecek herhangi bir fan yok.

Çözümleri sonra yaparım diye geriye atma bilgisayarın bozulma ihtimali var. Eğer işlemci yatağının uzun vadeli sıcaklık kaldırmasını geçersen yatakta ki leğimler de bundan etkilenecektir. Sana tavsiyem ciddi bir temizlik mükmünse de sıvı soğutma.
Hocam kasa fanladım hava sirkülasyonum çok iyi orada bi problem yok sistem 2 haftalık işlemciyi soğutamıyoruz sadece

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı