12400F stok soğutucu ile stres testinde 80 derece

Stok soğutucularda gelişme var önceki yıllara göre ancak 3-4 derece yüksek gibi sizinki.

Yeni aldığım sistemde işlemciye stres testi yapmak istedim. i5-12400F işlemcim Intel'in stok soğutucusu ile AIDA64 testinde 80 derece civarında dolandı. Normal midir?

En az işlemci soğutucusu kadar iyi bir kasa yani iyi bir hava akışıda önemli. Intel'in yeni stok soğutucu eskiye göre daha iyiler 80 derece fazla buldum işlemci için. Kasanızın hava akışının iyi olmadığını tahmin ediyorum.

O işlemci için 80 derece bir problem olmaz bence. 65 TDP değeri var ve turbo güç 117w seviyesine çıkabiliyormuş. Nanometre değeri çok düşük değilse ya da soğutma çok ileri seviyede değilse bu işlemci 75'in altına inmez stres testinde.

Son düzenleme:
En az işlemci soğutucusu kadar iyi bir kasa yani iyi bir hava akışıda önemli. Intel'in yeni stok soğutucu eskiye göre daha iyiler 80 derece fazla buldum işlemci için. Kasanızın hava akışının iyi olmadığını tahmin ediyorum.
Ben de kasanın çok mükemmel olduğunu düşünmüyorum hocam teşekkür ederim. Daha iyi bir soğutucuyla kullansam sorun olmaz sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı