i5 12400F stok soğutucu ile BF1'de 80 dereceyi gördü

Kule tipi soğutucuya stok soğutucu diyorsan tartışmaya girmeye bile değmez de anladım ki benden bir şeyler öğrenmeyi çok sevmişsiniz.
İlk mesajınıza bakarsanız giriş seviyesi sıvı soğutma gerekli demişsiniz. 1500 liradan falan başlıyor sıvı soğutucular. Sizi dinleyip giriş seviyesi sıvı soğutucu alsa 3 yıl sonra o soğutucu yetmeyecek yeni işlemcisine belki. Ama benim önerdiğimi alırsa 600 liraya ve 3 sene sonra işlemci değiştirmeye kalkarsa 600 lirası çöpe gidecek diyorsunuz da adam 3 sene boyunca istediği verimi almış olacak zaten o soğutucudan. 3 yıl için 600 lira çok para değil. 600 liranın çöpe gittiği falan yok. 3 yıl boyunca o işlemciyi soğutacak 600 lira. Eğer 3 yıl sonra alacağı işlemci çok güç tüketmiyorsa o soğutucu kullanmaya devam edebilir bile.
Bu adam işine yaramadığı dünyada çok rahat bir şekilde sıvı soğutucusunu satabilir. Kule tipi soğutucunun hedef kitlesi çok dar ama gerçekten seninle tartışmak istemiyorum. Çünkü 1=1 mantığı ile baktığın için olaya, ikinci el olayını, elden çıkarma olayını kulak arkası yaparak yorum yapıyorsun.

Uzun bir süre sistemi değiştirmeyi düşünmüyorum yeterli olacaktır bana. İnternetten baktığım kadarıyla kule tipi soğutucu 120mm kasamın CPU soğutucu desteği 180mm yazıyor. Galiba uyumlu olacaktır. Yukarıda da belirttikleri gibi CPU performans ayarını kapadım bir nebzede olsa sıcaklık düzeldi üstüne de bu kule tipi soğutucuyu almayı düşünüyorum. Umarım yeterli olur, GTA V, BF1, RDR2 gibi oyunlarda sıcaklığın çok fazla olmasını istemiyorum ve maalesef ki bütçem kısıtlı. Galiba bu önerdiğiniz soğutucuyu alacağım. Sıvı soğutmanın iyisine param yetmez gibi.
Al kardeşim al sen kule tipi soğutucuyu. Sonra kalsın o elinde :)

Kule tipi soğutucuya stok soğutucu diyorsan tartışmaya girmeye bile değmez de anladım ki benden bir şeyler öğrenmeyi çok sevmişsiniz.
İlk mesajınıza bakarsanız giriş seviyesi sıvı soğutma gerekli demişsiniz. 1500 liradan falan başlıyor sıvı soğutucular. Sizi dinleyip giriş seviyesi sıvı soğutucu alsa 3 yıl sonra o soğutucu yetmeyecek yeni işlemcisine belki. Ama benim önerdiğimi alırsa 600 liraya ve 3 sene sonra işlemci değiştirmeye kalkarsa 600 lirası çöpe gidecek diyorsunuz da adam 3 sene boyunca istediği verimi almış olacak zaten o soğutucudan. 3 yıl için 600 lira çok para değil. 600 liranın çöpe gittiği falan yok. 3 yıl boyunca o işlemciyi soğutacak 600 lira. Eğer 3 yıl sonra alacağı işlemci çok güç tüketmiyorsa o soğutucu kullanmaya devam edebilir bile.

Uzun bir süre sistemi değiştirmeyi düşünmüyorum yeterli olacaktır bana. İnternetten baktığım kadarıyla kule tipi soğutucu 120mm kasamın CPU soğutucu.

Hocam herhangi bir performans ayarını kapatmana gerek yok BF1 gibi çok işlemci kullanan oyunda zararına olur. 80 derece sıkıntı yaratacak bir sıcaklıj değil. 214XT veya 224XT soğutucu alırsan sıcaklıkları 60'a çekersin. Bende de 12400F vardı BF2042 95 dereceyi görmüşlüğüm var stok soğutucula. 224XT aldım memnunum.

Zaten CPB de AMD işlemciler için diye hatırlıyorum.

Galiba soğutucu 120mm internetten kasamın özelliklerine baktığımda ise kasamın CPU soğutucu desteğinin 180mm olduğunu gördüm galiba yeterli olacaktır.

Bu adam işine yaramadığı dünyada çok rahat bir şekilde sıvı soğutucusunu satabilir. Kule tipi soğutucunun hedef kitlesi çok dar ama gerçekten seninle tartışmak istemiyorum. Çünkü 1 = 1 mantığı ile baktığın için olaya, ikinci el olayını, elden çıkarma olayını kulak arkası yaparak yorum yapıyorsun.

Kasamın 360mm sıvı soğutucu desteği var uyan bir soğutucu bulabilirim fakat o kadar bütçem yok. Bütçem olsa dediğiniz gibi 2. el piyasasını da düşünmek lazım ama şu an anı kurtarmanın derdindeyim 600 TL bir fiyatı var önerilen soğutucunun. Bunu almak zorundayım, stok soğutucuya bel bağlarsam çok beklerim daha. Çok ısınıyor.

Bu adam işine yaramadığı dünyada çok rahat bir şekilde sıvı soğutucusunu satabilir. Kule tipi soğutucunun hedef kitlesi çok dar ama gerçekten seninle tartışmak istemiyorum. Çünkü 1=1 mantığı ile baktığın için olaya, ikinci el olayını, elden çıkarma olayını kulak arkası yaparak yorum yapıyorsun.

Hocam sıvı soğutucu alınacaksa iyisi alınmalı koca koca msi corsair markalar bile çoğu modelin revizyonlusunu çıkartıyor çünkü uzun vadeli ürünler değil hele birde gidip düşük seviye alınacaksa başına beladan başka bir şey olmayacak. Üstüne üstlük burada çarpan kilidi kapalı bir işlemciden bahsediyoruz. F/p ve çok satan bir kule tipi soğutucunun ikinci elide kolay satılır.

Uzun bir süre sistemi değiştirmeyi düşünmüyorum yeterli olacaktır bana. İnternetten baktığım kadarıyla kule tipi soğutucu 120mm kasamın CPU soğutucu desteği 180mm yazıyor. Galiba uyumlu olacaktır. Yukarıda da belirttikleri gibi CPU performans ayarını kapadım bir nebzede olsa sıcaklık düzeldi üstüne de bu kule tipi soğutucuyu almayı düşünüyorum. Umarım yeterli olur, GTA V, BF1, RDR2 gibi oyunlarda sıcaklığın çok fazla olmasını istemiyorum ve maalesef ki bütçem kısıtlı. Galiba bu önerdiğiniz soğutucuyu alacağım. Sıvı soğutmanın iyisine param yetmez gibi.
Hocam tekrardan diyorum işlemcinin performans ayarlarını kısmana gerek yok. Tdp si 65w olan bu islemci senin oyun oynarken istediğin performansı verebilmek icin 90w a kadar çıkıyor. Sen bunları yaparak kısıtlamış oluyorsun haberin olsun. Sıcaklık yüksekse direk şu ayarları kapat sıcaklık düşsün diyen insanları anlamıyorum yani amd işlemcide değil ki spesifik ayarlar yapmana gerek yok. Tekrardan diyorum hocam bu işlemleri yaparsan işlemcinin bütün performansını alamazsın.

Hocam sıvı soğutucu alınacaksa iyisi alınmalı koca koca MSI Corsair markalar bile çoğu modelin revizyonlusunu çıkartıyor çünkü uzun vadeli ürünler değil hele bir de gidip düşük seviye alınacaksa başına beladan başka bir şey olmayacak. Üstüne üstlük burada çarpan kilidi kapalı bir işlemciden bahsediyoruz. F/P ve çok satan bir kule tipi soğutucunun ikinci elide kolay satılır.

Hocam tekrardan diyorum işlemcinin performans ayarlarını kısmana gerek yok. TDP'si 65W olan bu islemci senin oyun oynarken istediğin performansı verebilmek icin 90W'a kadar çıkıyor. Sen bunları yaparak kısıtlamış oluyorsun haberin olsun. Sıcaklık yüksekse direk şu ayarları kapat sıcaklık düşsün diyen insanları anlamıyorum yani AMD işlemcide değil ki spesifik ayarlar yapmana gerek yok. Tekrardan diyorum hocam bu işlemleri yaparsan işlemcinin bütün performansını alamazsın.

Kule tipi soğutucuyu alana kadar ayarları kapattım. Alıp taktıktan sonra tekrardan açmayı düşünüyorum. Anca o şekilde verimli kullanabilirim. Kasamın desteği 180mm umarım uygun bir şekilde olur temperli cama, egzoz fana veyahut RAM'lere değmez.

Hocam herhangi bir performans ayarını kapatmana gerek yok BF1 gibi çok işlemci kullanan oyunda zararına olur. 80 derece sıkıntı yaratacak bir sıcaklıj değil. 214XT veya 224XT soğutucu alırsan sıcaklıkları 60'a çekersin. Bende de 12400F vardı BF2042 95 dereceyi görmüşlüğüm var stok soğutucula. 224XT aldım memnunum.

Zaten CPB de AMD işlemciler için diye hatırlıyorum.

Arkadaş haklı ben AMD kullanıyorum.
Ama yanılmıyorsam benzeri bir ayar Intel'de de vardı.

Arkadaş haklı ben AMD kullanıyorum.
Ama yanılmıyorsam benzeri bir ayar Intel'de de vardı.

Önerilen soğutucuyu alana kadar ısıyı stabil tutmak için ayarı kapadım. Soğutucu uyar diye düşünüyorum. Soğutucu desteği 180mm yazıyor. Önerdiğiniz soğutucu 120mm. RAM'e veya egzoz fana çarpmaz umarım.

Ben amd r5 5600 işlemci 90 dereceleri bulabiliyordu. hemen se-214 aldım fakat stock soğutucuğuyu çıkardığımda bembeyaz çamur gibi bir termal macun gördüm(hazır sistem) bence termal macunun çok etkisi olabilir kaliteli, bir terman macun olsaydı asla 90 dereceleri bulabileceğini tahmin etmiyorum tabi se-214 kadar soğutmazdı ama en fazla 75 dereceleri görürdü diye tahmin ediyorum.

Ben AMD R5 5600 işlemci 90 dereceleri bulabiliyordu. Hemen SE-214 aldım fakat stock soğutucuğuyu çıkardığımda bembeyaz çamur gibi bir termal macun gördüm(hazır sistem) bence termal macunun çok etkisi olabilir kaliteli, bir terman macun olsaydı asla 90 dereceleri bulabileceğini tahmin etmiyorum tabii SE-214 kadar soğutmazdı ama en fazla 75 dereceleri görürdü diye tahmin ediyorum.

Stok fan ile normal olduğunu düşünüyorum. SE-214-XT senin sorununu çözer muhtemelen.

Kasamın CPU desteği 180mm yazıyor sizce uyumlu olur mu veyahut yeterli olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı