12V kablo anakarta takılınca kısa devre yapıyor

Anakarta gelen 12V kablosunu takınca kısa devre yapıyor. (İşlemcinin sol üstündeki yerdeki yuva)

PC abimindir.

Anakart: Asus B550-E
İşlemci: 5800x
PSU: SilverStone 850W Strider Serisi 80+ Gold
Ekran kartı: AMD 5700XT
RAM: 2x8=16GB 3000 MHz

Şimdi şöyle anlatayım. Bilgisayardaki neredeyse çoğu şeyi söktüm emin olmak için. Ancak durum böyle. İşlemcinin oradaki güç kablolarını takınca kısa devre yapılıyor açılmıyor. RAM'ler, işlemci veya ekran kartı sağlam durumda. Hepsini kendi bilgisayarıma takıp denedim. Bir tek güç kaynağını denemedim ancak 1 aylık ve sağlam olan bir güç kaynağının bozulacağını sanmıyorum. 12V güç kablolarını değiştirip denedim ancak sorun yine devam etti.

Kabloları çıkartıp gücü verdiğimde PC açılıyor. Kabloların herhangi birini taktığım anda ise kısa devreye düşüyor.

Kendi çabalarımla yapabileceğim bir şey var mı yoksa garantiye mi göndermeliyim?

Hayır hocam ona dikkat ettim. Zaten 1 ay boyunca kullandık. Dün kendiliğinden çalışmaz oldu. Kabloyu söktüğümde ise sistem açılmaya başladı.
Hocam 5700XT serisi yük altında oldukça fazla spike yapan bir kart güç kaynağına zarar vermiş olabilir. Bilgisayarı fişten çıkarıp güç kaynağı şalteri açıkken power tuşuna basın kapasitörler bir boşalsın. Sonrasında fişe takıp deneyin çalışmıyorsa garanti yolu gözüküyor demektir.

Söküp OCCT ile test yapın. Test sırasında kapanması halinde PSU'dan şüphelenebiliriz.
Hocam test yapabilmem için PC'nin açılması lazım. İşlemci güç kablosunu sökünce görüntü vermiyor ekrana. O testi uygulayamam maalesef.
Hocam 5700XT serisi yük altında oldukça fazla spike yapan bir kart güç kaynağına zarar vermiş olabilir. Bilgisayarı fişten çıkarıp güç kaynağı şalteri açıkken power tuşuna basın kapasitörler bir boşalsın. Sonrasında fişe takıp deneyin çalışmıyorsa garanti yolu gözüküyor demektir.
Dediğiniz çözümü deneyeceğim hocam. Güç kablosu takılı değilken kaç saniye basmam lazım power tuşuna?

4 pin CPU güç bağlantısı takılı değilken tetik alıp fanlar dönüp açılmıyor ve daha sonra 4 pin CPU güç bağlantısını yaptığınızda tetik almıyor(alsa bile kapanıyor) ise anakart işlemci güç besleme mosfetlerinde kısa devre var demektir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı