13.000 TL'ye gitar için amfi vs ses kartı

Sen şimdi gitar+ ses sistemi mi istiyorsun bu bütçeye.

Yeni başlayan birisi için Floyd rose tam bir baş belası. Akor tutmaz köprü düşer ayarlayamazsın. Ben sırf bu yüzden başlarken çok çok beğendiğim Ibanez jem jr almaktan vazgeçmiştim.

Bu bütçeye 2. el Ibanez rg, shechter, jackson, LTD her neyse bakıyorum öyle genel metal çalacağım ama kafama eserse dediğim gibi lofi tarzı soft şeyler de çalabilirim önerini bekliyorum ve bu bütçeye sıfır pek mantıklı olmaz alabileceğim gio model olacak çünkü Ibanez'lerden o yüzden 2. el bir rg olsa çok daha iyi olur ve Floyd roselu sistem önermiyor musunuz şimdi ona göre bakayım. Ses sistemi konusunda hala kararsızım ne yapsam diye düşünüyorum şu an elimde komplete Audio 6 MK2 var ki güzel bir kart lakin stüdyo monitörüm yok bazısı diyor amfi al ya da prosesör ses yaz cart curt 2. el amfiye de elden olmadığı sürece girmek istemiyorum 8 9kya 2. el gitar alıp üstüne amfi ya da stüdyo monitörü de olabilir. Derseniz ki 12 13K ile direkt gitara yatır sonra amfi vs alırsın o da olabilir size bıraktım bilmiyorum nasıl yapmalıyım.

Son düzenleme:
Yeni başlayan birisi için Floyd rose tam bir baş belası. Akor tutmaz köprü düşer ayarlayamazsın.

Bu sadece ucuz olanları için geçerli ibanezin edge köprülerinin akort stabilitesi gayet yüksek eğer tarzının bir parçası ise floyd rose olması onu daha iyi motive bile edebilir zaten yukarıda bahsettim tremolo kolu kullanmak istemiyorsa tremolo kolu olan bir gitar tercih etmesinin anlamı yok. Tremolo kolunun olmaması gitarda bir eksiklik değil tercihtir

Ibanez'in rg serisindenden güzel gitarlar var araştırıp bakabilirsin. Grgler ile aynı ama g olanlar Çin yapımı oluyor daha kalitesiz sadece rgler ise ya endonez ya da Japon yapımı olması lazım sesi daha tok ve işçilik malzeme kalitesi gibi şeyler daha iyi oluyor. Rgler daha pahalı ama tabii.

Tabi ki var ama bu gitarların büyük bir çoğunluğunda stok olarak coil split yok daha önce hiç lofi gibi tarzlarda çalışmadım ama iyi bir clean ton gerektiriyor diye biliyorum eğer arkadaş lofi gibi yumuşak tarzlarda da çalmak istiyorsa coil split edilebilen gitarlar onun açısından daha iyi olacaktır.

Tabi bunlar benim görüşlerim katılmayan kimseler de olabilir ibanez rg serisinden daha iyi gitarları siz önerebilirsiniz ne kadar fazla görüş olursa o kadar iyi olur.

Ses sistemi konusunda hala kararsızım ne yapsam diye düşünüyorum şu an elimde komplete Audio 6 MK2 var ki güzel bir kart lakin stüdyo monitörüm yok bazısı diyor amfi al ya da prosesör ses yaz cart curt 2. el amfiye de elden olmadığı sürece girmek istemiyorum 8 9kya 2. el gitar alıp üstüne amfi ya da stüdyo monitörü de olabilir. Derseniz ki 12 13K ile direkt gitara yatır sonra amfi vs alırsın o da olabilir size bıraktım bilmiyorum nasıl yapmalıyım.

Evinizden bilgisayarlarda kullanılan logitech setlerinden biri varsa onları da kullanabilirsiniz ancak bir monitör kadar verimli olmaz. Monitörlerin kullanım amacı sesi kendi karakterlerini yansıtmadan (aslında yansıtıyor ama diğer amfiler kabinler vb kadar fazla değil) vermeleri. Logitech gibi setler ise size birebir kaydedilen sesi vermezler sesle oynayıp öyle veririler. (bass boosted kulaklıklar gibi düşünün) Sizin seviyenizde biri için monitör ya da logitech setler çok fark etmez ileride monitör almak isterseniz alabilirsiniz ama şu an bir gereklilik değil.

Son düzenleme:
Bu sadece ucuz olanları için geçerli Ibanez'in Edge köprülerinin akort stabilitesi gayet yüksek eğer tarzının bir parçası ise Floyd rose olması onu daha iyi motive bile edebilir zaten yukarıda bahsettim tremolo kolu kullanmak istemiyorsa tremolo kolu olan bir gitar tercih etmesinin anlamı yok. Tremolo kolunun olmaması gitarda bir eksiklik değil tercihtir.

Tabii ki var ama bu gitarların büyük birçoğunluğunda stok olarak coil split yok daha önce hiç lofi gibi tarzlarda çalışmadım ama iyi bir clean ton gerektiriyor diye biliyorum eğer arkadaş lofi gibi yumuşak tarzlarda da çalmak istiyorsa coil split edilebilen gitarlar onun açısından daha iyi olacaktır.

Tabii bunlar benim görüşlerim katılmayan kimseler de olabilir Ibanez rg serisinden daha iyi gitarları siz önerebilirsiniz ne kadar fazla görüş olursa o kadar iyi olur.

370DX gayet iyi bir seçim bence stabilitesi iyidir muhtemelen. Bir de tremoloyu kullanmadıkça ya da aşırı abanmadıkça kaçıracağını da düşünmüyorum öyle.

370DX gayet iyi bir seçim bence stabilitesi iyidir muhtemelen. Bir de tremoloyu kullanmadıkça ya da aşırı abanmadıkça kaçıracağını da düşünmüyorum öyle.

Bu ilanlar nasıl sizce?

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...ik-aletleri-ibanez-rg370zbwk-1123256779/detay bunda kozmetik sıkıntı var bayağı.

Bu sadece ucuz olanları için geçerli Ibanez'in Edge köprülerinin akort stabilitesi gayet yüksek eğer tarzının bir parçası ise Floyd rose olması onu daha iyi motive bile edebilir zaten yukarıda bahsettim tremolo kolu kullanmak istemiyorsa tremolo kolu olan bir gitar tercih etmesinin anlamı yok. Tremolo kolunun olmaması gitarda bir eksiklik değil tercihtir.

Tabii ki var ama bu gitarların büyük birçoğunluğunda stok olarak coil split yok daha önce hiç lofi gibi tarzlarda çalışmadım ama iyi bir clean ton gerektiriyor diye biliyorum eğer arkadaş lofi gibi yumuşak tarzlarda da çalmak istiyorsa coil split edilebilen gitarlar onun açısından daha iyi olacaktır.

Tabii bunlar benim görüşlerim katılmayan kimseler de olabilir Ibanez rg serisinden daha iyi gitarları siz önerebilirsiniz ne kadar fazla görüş olursa o kadar iyi olur.

Evinizden bilgisayarlarda kullanılan Logitech setlerinden biri varsa onları da kullanabilirsiniz ancak bir monitör kadar verimli olmaz. Monitörlerin kullanım amacı sesi kendi karakterlerini yansıtmadan (aslında yansıtıyor ama diğer amfiler kabinler vb kadar fazla değil) vermeleri. Logitech gibi setler ise size birebir kaydedilen sesi vermezler sesle oynayıp öyle veririler. (bass boosted kulaklıklar gibi düşünün) sizin seviyenizde biri için monitör ya da Logitech setler çok fark etmez ileride monitör almak isterseniz alabilirsiniz ama şu an bir gereklilik değil.

Bu arada Logitech'ten kastınız nedir hoparlör seti mi onu açarsanız sevinirim. Dinlemeyi sevdiğim kişiler ve türleri de böyle:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Bu arada Logitech'ten kastınız nedir hoparlör seti mi onu açarsanız sevinirim.

Evet, böyle bilgisayarda kullandığımız tarzda olanlardan. İlanları ise değerlendirmek istemiyorum hani ben iyi duruyor derim ama fotoğrafda görünmeyen bir sorun çıkar sonra benim yüzümden sorun yaşayın istemem. Tekrar söyleyeyim eğer aktif kullanmayacaksanız floyd rose çok gerekli bir şey değil. Ayrıca kozmetik sıkıntılar aşırı olmadıkça bir sorun yaratmaz hatta o kozmetik sorunlu olan gitar gözüme daha güzel bile gözüktü zaten bu gibi gitarlar bazen özel olarak bile üretiliyor internete relic gitar yazarsanız görebilirsiniz.

Evet, böyle bilgisayarda kullandığımız tarzda olanlardan. İlanları ise değerlendirmek istemiyorum hani ben iyi duruyor derim ama fotoğrafta görünmeyen bir sorun çıkar sonra benim yüzümden sorun yaşayın istemem. Tekrar söyleyeyim eğer aktif kullanmayacaksanız Floyd rose çok gerekli bir şey değil. Ayrıca kozmetik sıkıntılar aşırı olmadıkça bir sorun yaratmaz hatta o kozmetik sorunlu olan gitar gözüme daha güzel bile gözüktü zaten bu gibi gitarlar bazen özel olarak bile üretiliyor internete relic gitar yazarsanız görebilirsiniz.

Çok aktif kullanacağımı düşünmüyorum şahsen ya. Floyd rose olmayan modellere mi yönelmeliyim?

Çok aktif kullanacağımı düşünmüyorum şahsen ya. Floyd rose olmayan modellere mi yönelmeliyim?
Dediğim gibi kullanmayacaksanız boşa derdini çekmeyin. olmayan modellere yönelin.

İkinci elde olup olmadığını bilmiyorum ama js32, ibanez azes, rg421 modelleri var sabit köprülü ve size uygun hatta isterseniz bütçenize bin lira ekleyip sıfır azes bile alabilirsiniz çok iyi bir gitar kendisi ve fiyatı aşırı uygun kesinlikle öneririm. attığım gitarlar içinde lofi, blues, jazz gibi soft tonlara en iyi gelecek gitar azes.

Son düzenleme:

Evinizden bilgisayarlarda kullanılan Logitech setlerinden biri varsa onları da kullanabilirsiniz ancak bir monitör kadar verimli olmaz. Monitörlerin kullanım amacı sesi kendi karakterlerini yansıtmadan (aslında yansıtıyor ama diğer amfiler kabinler vb kadar fazla değil) vermeleri. Logitech gibi setler ise size birebir kaydedilen sesi vermezler sesle oynayıp öyle veririler. (bass boosted kulaklıklar gibi düşünün) sizin seviyenizde biri için monitör ya da Logitech setler çok fark etmez ileride monitör almak isterseniz alabilirsiniz ama şu an bir gereklilik değil.

Akort stabilitesi gayet yüksek olsa bile yeni başlayan birisi için bu köprü tipi ölüm. Yeni başlayan birisi tabii ki Floyd rose alabilir ama eksileri daha fazla olur. Daha notalara doğru düzgün basamayacak birisi için tremolo kolu gereksiz ve baş ağrıtıcı. Akort da tuttursa bile tel değiştiremez çok çok zorlanacağı için.

Tek yönlü tremolo köprüleri tercih edilebilir tamamen kişisel zevk. İstediğin modellerde ne araman gerektiğini söylemem gerekirse hsh düzenlerindeki gitarlara bakabilirsin. Sarı siteye elektrogitar yaz tek tek ara. İlanlarda hsh olduğunu özellikle belirtmeyebiliyorlar. Ben coil taplı modellerden aldım. Soft ton istediğimde kaldırıyorum cırtlak ve yığırtkan çok hosuma giden bir Single karakteri var.
Bence ses kartı alma. Hani uğraşmak istiyorum falan dersen orası ayrı ama ses kartı ayrı sonra kaliteli ses sistemi ayrı işin içinden çıkılmıyor bir zaman sonra. Uğraşırım desen bile uğraşmıyorsun. Amfide tak jakı çalmaya başla. İlk zamanlarında bu olaylara girmeni pek önermem çünkü en başta odaklanman gereken şey bu değil tam olarak. Düzgün çalabilmeyi öğrenmek gerekiyor. Amfi aldın ileride de ses kartı alırsan diye amfini ses kartıyla beraber çalıştırabileceğin modelleri vs araştır. Ben ne yapıyorum diye soracak olursan prosesör + stüdyo kulaklığı yapıyorum.

Akort stabilitesi gayet yüksek olsa bile yeni başlayan birisi için bu köprü tipi ölüm. Yeni başlayan birisi tabii ki Floyd rose alabilir ama eksileri daha fazla olur. Daha notalara doğru düzgün basamayacak birisi için tremolo kolu gereksiz ve baş ağrıtıcı. Akort da tuttursa bile tel değiştiremez çok çok zorlanacağı için.

Tek yönlü tremolo köprüleri tercih edilebilir tamamen kişisel zevk. İstediğin modellerde ne araman gerektiğini söylemem gerekirse hsh düzenlerindeki gitarlara bakabilirsin. Sarı siteye elektrogitar yaz tek tek ara. İlanlarda hsh olduğunu özellikle belirtmeyebiliyorlar. Ben coil taplı modellerden aldım. Soft ton istediğimde kaldırıyorum cırtlak ve yığırtkan çok hosuma giden bir Single karakteri var.
Bence ses kartı alma. Hani uğraşmak istiyorum falan dersen orası ayrı ama ses kartı ayrı sonra kaliteli ses sistemi ayrı işin içinden çıkılmıyor bir zaman sonra. Uğraşırım desen bile uğraşmıyorsun. Amfide tak jakı çalmaya başla. İlk zamanlarında bu olaylara girmeni pek önermem çünkü en başta odaklanman gereken şey bu değil tam olarak. Düzgün çalabilmeyi öğrenmek gerekiyor. Amfi aldın ileride de ses kartı alırsan diye amfini ses kartıyla beraber çalıştırabileceğin modelleri vs araştır. Ben ne yapıyorum diye soracak olursan prosesör + stüdyo kulaklığı yapıyorum.

Hsh setup dediğin gibi en mantıklısı Floyd Rose'u da düşüneceğim ama olsa göz çıkarmaz bilmiyorum o benim uğraşıma ve zevkime kalmış bir de ses kartım zaten var şu an elimde dediğim modelden 'komplete Audio 6 MK2' ama muhtemelen gitar amfi kombosu bulurum 2. el olarak bir de prosesörü de öneren bir müzik hocam var diyor işte amfide alabileceğin ses cart curt kısıtlı al bir prosesör kulaklık istediğin tonda yaz et diyor ama başlangıç biri olduğumdan o efektler yüzünden hatamı göremeyebilirim bile... Duruma göre bakacağım.

Hsh setup dediğin gibi en mantıklısı Floyd Rose'u da düşüneceğim ama olsa göz çıkarmaz bilmiyorum o benim uğraşıma ve zevkime kalmış bir de ses kartım zaten var şu an elimde dediğim modelden 'komplete Audio 6 MK2' ama muhtemelen gitar amfi kombosu bulurum 2. el olarak bir de prosesörü de öneren bir müzik hocam var diyor işte amfide alabileceğin ses cart curt kısıtlı al bir prosesör kulaklık istediğin tonda yaz et diyor ama başlangıç biri olduğumdan o efektler yüzünden hatamı göremeyebilirim bile... Duruma göre bakacağım.

Evet prosesör gercekten sana çok geniş imkanlar sunar ton konusunda. Prosesör düşünürsen nux MG300 düşünebilirsin. Prosesörler de çabuk bozulan şeyler olmadığı için ikinci elde rahatlıkla alabilirsin.

Zaten ben kendi istediği için heves kırmamak açısından floyd rose içeren bir gitar tercih edebileceğini söylemiştim. Sonrasında aşırı fazla kullanmayacağım deyince sabit köprülü gitarlara yönelmesini söylemiştim. Ben floyd rose aşırı seviyordum floyd rose olan bir gitarla başlamıştım evet zorlukları çok fazla ama yine de o gitar beni aşırı mutlu ediyordu eğer floyd rose seven ben katlanırım derdine diyen biri varsa başlarken de alabilir yoksa gereksiz bir şey olmasa daha iyi.

Arkadaşımız çoktan bir ses kartı aldığı için tekrardan maliyete sokmak istemedim eğer sıfırdan seçecek olursa bence amfi her zaman daha iyi bir seçenek ben vaktinde mg 10 un eski kasalarından biriyle başlamıştım şimdi yeni kasalarını pek bilmiyorum ama eski kasaları gayet güzel hissettiriyordu, yeterliydi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00