13 yaşında 1.50 olmak

Schwagos

Hectopat
Yer
Caliga Hall
Merhaba arkadaşlar. 13 yaşındayım, konum başlıktaki gibi. Boyum ve kilom yaşıma göre çok az bence. Sizce normal mi? Boyum 1.50 civarı kilom ise 35. Bir diyetisyene gitmeli miyim veya hastaneye?

Merhaba arkadaşlar. 13 yaşındayım, konum başlıktaki gibi. Boyum ve kilom yaşıma göre çok az bence. Sizce normal mi? Boyum 1.50 civarı kilom ise 35. Bir diyetisyene
Boyun yaşına göre normal ancak kilon düşük.
Kendin çözmeye çalış çözemezsen destek al.
Boyunun büyük bir kısmı %90 kadarı genetik
Büyüme çağındasın düzenli ve verimli uyu Barış özcanın,evrim ağacının bu konudaki videolarını izleyebilirsin ufkun açılır.
Erken yaşta spora başlamak seni hayatta 1 0 öne geçirecek illa ağırlık kaldırmana,vücut geliştirmene gerek yok başka sporlara yönelebilirsin.
Bir kaç tavsiye verecek olursam
Günlük su ihtiyacım kilo başına 40ml
Senin 1.400ml icmen lazım duz hesap 1.5 içebilirsin.
Abur cubur tüketmemeye çalış hem zararlı hem pahalı.
Uykuna önem ver dediğim videolara bak.
Ekmeği azaltmaya çalış.
Günlük olarak 2tane yumurta tüketebilirsin orta boy bir market yumurtası 6gram protein içerir yumurtada protein kadar önemli olan sağlıklı yağlar,vitaminler ve mineraller bulunur.Hatta en kaliteli protein yumurta sarısındadır.Elinden geldiğince et tavuk tüket süt ve peynir de yiyebilirsin.
Her renk meyve ve sebzeden tükrt(her renk dememin sebebi her renk grubu sebze farklı yarar sahiptir.)
Bu dediklerim yapabilceği en verimli işler.
Herhangi başka bir sorun varsa cevaplamak isterim dostum şimdiden bol şans.

Boyun yaşına göre normal ancak kilon düşük.
Kendin çözmeye çalış çözemezsen destek al.
Boyunun büyük bir kısmı %90 kadarı genetik.
Büyüme çağındasın düzenli ve verimli uyu Barış Özcan'ın, Evrim Ağacı'nın bu konudaki videolarını izleyebilirsin ufkun açılır.
Erken yaşta spora başlamak seni hayatta 1 0 öne geçirecek illa ağırlık kaldırmana, vücut geliştirmene gerek yok başka sporlara yönelebilirsin.
Birkaç tavsiye verecek olursam.
Günlük su ihtiyacım kilo başına 40ML.
Senin 1.400ML icmen lazım duz hesap 1.5 içebilirsin.
Abur cubur tüketmemeye çalış hem zararlı hem pahalı.
Uykuna önem ver dediğim videolara bak.
Ekmeği azaltmaya çalış.
Günlük olarak 2tane yumurta tüketebilirsin orta boy bir market yumurtası 6gram protein içerir yumurtada protein kadar önemli olan sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller bulunur. Hatta en kaliteli protein yumurta sarısındadır. Elinden geldiğince et tavuk tüket süt ve peynir de yiyebilirsin.
Her renk meyve ve sebzeden tükrt(her renk dememin sebebi her renk grubu sebze farklı yarar sahiptir.)
Bu dediklerim yapabileceği en verimli işler.
Herhangi başka bir sorun varsa cevaplamak isterim dostum şimdiden bol şans.

Çok teşekkür ederim hocam dediklerinizi dikkate alacağım. Ve günlük su tüketimimi kesinlikle arttirmaliyim cok az içiyorum.

Çok teşekkür ederim hocam dediklerinizi dikkate alacağım. Ve günlük su tüketimimi kesinlikle arttirmaliyim cok az içiyorum.
Su tüketimin başta
Cildini,saçını,ses tellerini,dudaklarını doğrudan etkiliyor.
Eksikliğinde baş ağrısı,halsizlik,kabızlık yapar,bir çok şeye sebep olur.
Yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
Sabah kalkar kalkmaz 1 bardak su içersen vücudunu erkenden uyarırsın,uykun açılır ve su tüketimini daha kolay tamamlarsın.Yemeklerden 30 45 dk önce ve sonra içebilirsin sindirimine katkı sağlayacaktır.Emin ol Zamanla alışıyorsun o kadar süreye de takılma günün her vaktinde su içince bunu başarmış oluyorsun zaten.

Su tüketimin başta.
Cildini, saçını, ses tellerini, dudaklarını doğrudan etkiliyor.
Eksikliğinde baş ağrısı, halsizlik, kabızlık yapar, birçok şeye sebep olur.
Yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
Sabah kalkar kalkmaz 1 bardak su içersen vücudunu erkenden uyarırsın, uykun açılır ve su tüketimini daha kolay tamamlarsın. Yemeklerden 30 45 dk önce ve sonra içebilirsin sindirimine katkı sağlayacaktır. Emin ol zamanla alışıyorsun o kadar süreye de takılma günün her vaktinde su içince bunu başarmış oluyorsun zaten.

Çok sağ olun hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı