13 yaşında protein tozu kullanılır mı?

quiKK

Picopat
Makaleler
2
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
13 yaşındayım. Sıkı bir disiplin ile ilerliyorum. Boks ile ilgileniyorum. Maksimum günde 3 yumurta kadar protein alabiliyorum, o yüzden protein tozu kullanmak istiyorum.
Çok sıkı antrenman yaptığım için kaslarım erir diye korkuyorum, bu yüzden protein tozu almak istiyorum. HIQ high Pro modeli dikkatimi çekti bayağı.

@Luvyan @RitmicOfficial öğlen yemeğin de neredeyse hiç protein alamıyorum. Ne önerirsiniz? Bir de bugün öğlen yemeği olarak mega çiğ köfte, 1 lavaşli, nar ekşisi olmadan, bol marullu. Sizce nasıl?

Yani genel değerlendirme daha iyi olur protein almadığını düşünüyorsan al tavuk et süt ve süt ürünleri bazı besinler mercimek gibi seyler düzgün tüketiyorsanız günde 1 ölçek yeterli olur fakat düzgün besleniyorsan gerek yok yaşın zaten küçük bu yaşta ergenliğe daha girmediğinden kas gelisimin cok fazla olmaz ergenlikle beraber zaten hormonlar sayesinde gelisim oluyor ondan sonra spor yapmak daha iyi olur.

Kullanılmaz. Bu yaşta ne kadar kütlen olabilir ki protein tozuyla ek yapacaksın diyetine? Kas erimesi bir şey de sözkonusu olamaz bu yaşta. Kas erimesi için ileri yaş, kanser-yanık gibi bir katabolik süreç gerekli. Senin bahsettiğin ancak overtraining olur. Özellikle bir kasa vuran çok fazla izole hareketin varsa başına gelir. O kası gerekenden fazla çalışırsan olur. Var olanı yok etmez, gelişimini durdurur ya da yavaşlatır.

Kullanma daha 13 yaşındasın boks ile ilgilenmen güzel ama daha 13 yaşında protein tozu alman çok yanlış tam olarak genç kategorisinde bile değilsin zaten kas erimesi vs. bence bunları kafana takman için çok erken belirli bir disiplinin olmasın demiyorum kendine göre bir disiplin oturt ama şu an hayatını yaşa bu konular 3-4 yıl sonra düşünürsün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı