13 yaşındaki çocuğun bilgisayarı nasıl uzaktan izlenebilir?

Katılmıyorum. Çünkü başlangıç aşamasında hiçbir psikiyatr karşısındaki bireye sorunlu, hasta, sapık vb. tanımlar koymuyor. Çocuğa fark ettirmeden 1-2 soru sorup ağzındaki bakla ne ise, sorunu varsa ne ise şak diye anlıyor.

Bence fazla yumuşak davranıyor. Bazı çocuklara onların iyiliği için patronun kim olduğunu göstermek gerekiyor. Gereğinden fazla müsamaha gösterip gerekli aksiyonlar erkenden alınmaz ise çocuk iyice içine kapanıp olay daha kötü bir boyuta geçebilir.

İlla önce ne yaptığını anlayıp ona göre aksiyon alınacaksa da birkaç öneri gelmiş, denenebilir.

Bence de. Ebeveynler sözünü geçirebilmeli ama çocuğu aşırı baskılamamalı.

Katılmıyorum. Çünkü başlangıç aşamasında hiçbir psikiyatr karşısındaki bireye sorunlu, hasta, sapık vb. tanımlar koymuyor. Çocuğa fark ettirmeden 1-2 soru sorup ağzındaki bakla ne ise, sorunu varsa ne ise şak diye anlıyor.

Bence fazla yumuşak davranıyor. Bazı çocuklara onların iyiliği için patronun kim olduğunu göstermek gerekiyor. Gereğinden fazla müsamaha gösterip gerekli aksiyonlar erkenden alınmaz ise çocuk iyice içine kapanıp olay daha kötü bir boyuta geçebilir.

İlla önce ne yaptığını anlayıp ona göre aksiyon alınacaksa da birkaç öneri gelmiş, denenebilir.
Fazla baskı yapması da travmaya sebep olabilir. Bu yüzden duruma son derece temkinli yanaşmak gerekiyor.

Fazla baskı yapması da travmaya sebep olabilir. Bu yüzden duruma son derece temkinli yanaşmak gerekiyor.
Fazla baskıya bende karşıyım tabi ki. Ama hiçbir çocuk hele hele 18 yaşın altındaki yani reşit olmamış hiçbir çocuk ailesinden telefon,tablet,bilgisayar gibi araçları saklamamalı. Ben çocuğun özelidir olayına katılmıyorum. Özelidir dersen kontrol elden gider. Kontrol elden gidince de üzücü olaylar meydana gelebilir.

Dediğim gibi herşey onların iyiliği için, tabi aşırıya kaçmamak şartı ile.

Merhaba benim 13 yaşında bir oğlum var, işteyken oğlum bilgisayarını kullanırken haberi olmadan ekranını izlemek ve kontrol etmek istiyorum.
Maalesef oğlum Reddit platformunda çok takıldığını fark ettim ve davranışlarında bir anormallik olduğunu görüyorum, girdiği şeyleri sormama rağmen söylemiyor çünkü içine kapanık bir çocuk. Ben durum ciddi olmadan önlem almak istiyorum, onun için ne tür bir yazılım yüklesem bilgisayarına ben işteyken o bahsettiğim işlemleri yapabilirim?
Şimdiden yardımı dokunan ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Buyuk ihtimal ciddi bir durum bilgisayardan uzak tutmaya calısın gezmeye gidin lunaparka gidin kafası dagılsın icine kapanık olmasının nedeni a sosyal olması bence bazı gruplar beynini yıkamıs bu durumları daha önceden de gordum.

Merhaba benim 13 yaşında bir oğlum var, işteyken oğlum bilgisayarını kullanırken haberi olmadan ekranını izlemek ve kontrol etmek istiyorum.
Maalesef oğlum Reddit platformunda çok takıldığını fark ettim ve davranışlarında bir anormallik olduğunu görüyorum, girdiği şeyleri sormama rağmen söylemiyor çünkü içine kapanık bir çocuk. Ben durum ciddi olmadan önlem almak istiyorum, onun için ne tür bir yazılım yüklesem bilgisayarına ben işteyken o bahsettiğim işlemleri yapabilirim?
Şimdiden yardımı dokunan ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Hocam Nazilere özenen bir ergen işte , zaten Nazilerin yaptığı işkenceleri bilse tirsar ozenmezdi hadi diyelim ki bir hata etti böyle şeylere özendi . Al hocam bilgisayarina el koy eğer seni hiç dinlemezse bı iki tokat at kendine gelsin şiddeti desteklemiyorum yanlış anlaşılmasın ama ileride daha çok basın yanmasın bence tatlı dil genelde hep ise yarar ama senin çocuğunun durumuna bakacak olursak pek işe yaramayacak gibi hiç bir şekilde fayda etmezse eğer Nazilerin o meşhur zalim doktorunu göster ona ister istemez soğuması lazim

Çocuğun özeli falan olmaz görüşündeyim ben, bildiğim bu konuda spesifik bir program yok ancak gizli sekmeden girilmiyorsa Windows ebeveyn denetimi benim Windows'u kurcalarken öğrendiğim kadarıyla tarama verilerini depolayabiliyor. Tutup siteyi engellemek ilk sefer için iyi bir fikir değil iyicene kızışabilir çünkü bu sefer. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Psikolog veya psikiyatride verilen ilaçları en başta verirlerse kullanmamanızı öneririm ve çocuğunuz okula gidince evin içinde laptop sanırım arayın bulun şifreyi kırıp girmenin yolları var istediğiniz şekilde bakabilirsiniz sanırım şifresiz açmanın yolları var diye biliyorum alternatif olarak bilgisayardaki Chrome hesabını telefonunuzda falan açın arama geçmişini canlı canlı izleyebilirsiniz hocam @Mamiş Sakalulu.

Ben olsam kafama takmazdim cunku 4-5 yil once pandemi doneminde benim de benzer bir zamanlarim olmustu, o zamanlar daha 15 yaslarimda falandim tabii. Ergenlik zamaninda insanin Nazilere vs. bir ilgisi oluyor garip bir sekilde. Nazi propagandalarindaki disiplin ve o Schutzstaffel subaylarinin havali uniformalari gercekten cazbediyor insani. Ustune ustluk ben bunlara ilgi duydugum pandemi zamaninda Discord vardi. Pandemi zamaninda Discord sandiginiz kadar guvenli bir yer degildi. Ne oldugu belli olmayan ve kendine "hacker" diye gezinip insanlarin kisisel bilgilerini calmaya calisan insanlardan tutun, bu tur Nazileri seven insanlarin bir araya gelip sanal teskilat kurmaya calistiklari sunuculara kadar her sey vardi ve Discord'un o zamanlar bunlara mudahale etmeye gucu mu yetmiyordu yoksa haberi mi yoktu bilmiyorum ama baya ozgur bir ortamdi Discord. Su an Discord yasakli oldugu icin cocugunuz Reddit'te takiliyordur. Koluna cizdigi seylere bir bakin, ne olduklarini cozmeye calisin. Eger satanizm vb. seylerle ilgili degil de daha cok Nazilere dayanan veya Tengrizm ile ilgili seylerse ben sizin yerinizde olsam cok da kafaya takmazdim. Kolundaki seyleri gorunce de sanki alay edermis gibi gulumser gecirirdim, o kendisi hisseder zaten. Insan olgunlastikca bu Nazizm ve asiri irkci derece milliyetcilik gibi seylerin cok bos seyler oldugunu anlamaya basliyor. Biraz daha olgunlassin yine 3-4 yil sonra cocugunuz buyuk ihtimal fena liberal bir dusunce yapisina sahip oldugu donemine de girecektir. Ki o da tas catlasa bir kac yil suruyor dert etmeyin.

Edit: Reddit'i Reddet diye yazmisim :).

Bilgisayarda o fark etmeden kullandığı Chrome hesabını telefonda açın, aradığı şeyleri görürsünüz ama gizli sekme kullanıyorsa bu yöntem de işe yaramaz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı