13600K işlemci için sıvı mı kule tipi soğutma mı?

Değerleriniz çok absürd değil ancak sağlam ve güvenceli bir sıvı soğutma istiyorsanız Cooler Master almalısınız. Hem kalitesinden hem de zarar karşılamalarından dolayı. Tabii bunun için bir miktar daha bütçe artırmanız lazım.

Eki Görüntüle 1784173

5 dakikadır %100 yük testi yapıyorum. Hiçbir şekilde 78 derecenin üstüne çıkmadı. Genelinde 77 derecede sabit kaldı. 5 dakika boyunca aktif olarak pc'de kullanım yaptım hiçbir donma kasma yaşamadım. Bu değerler sizce de sağlıklıysa yeni soğutucu almayacağım. Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

@MERT1548 @540312 @Merdo34 @balikeat @479595
Prime 95'den çok bir şey anlaşılmaz. Cinebench R23 çoklu çekirdek testi açıp throttle yiyip yemediğine bakın. Burada P core 100 dereceye dayanmış ve işlemci kendini frenlemiş gibi gözüküyor.

Prime 95'den çok bir şey anlaşılmaz. Cinebench R23 çoklu çekirdek testi açıp throttle yiyip yemediğine bakın. Burada P core 100 dereceye dayanmış ve işlemci kendini frenlemiş gibi gözüküyor.
PWM mod'dan dolayı fanlar hemen hızlanmadı 20 saniye hemen 100 derece oldu akabinde 78'e düştü. Deneyip buradan tekrar yazacağım.

1684451384548.png

Değer bu şekilde.

Ayrıca Core Temp üzerinden Prime95 testindeki çekirdek sıcaklıklarını paylaşır mısınız?
1684451759249.png

Test sonucu yukarıdaki gibi.

Son düzenleme:
Normalden düşük puan almış ama o soğutucu için gayet iyi. Normalde throttle yemezse 23K ile 24K arası bir puan alıyor 13600K. Soğutucu tam yükte biraz tıkanmış, o da o ebatta bir soğutucu için ve Cinebench testi için çok normal. Sistemde sadece oyun oynuyorsan değiştirmene gerek yok oyun özelinde seni etkileyen bir durum olmaz. Soğutucu farkını uzun süreli render ve işlemciye yüklenen uygulamalarda hissedersin.

Normalden düşük puan almış ama o soğutucu için gayet iyi. Normalde throttle yemezse 23K ile 24K arası bir puan alıyor 13600K. Soğutucu tam yükte biraz tıkanmış, o da o ebatta bir soğutucu için ve Cinebench testi için normal. Sistemde sadece oyun oynuyorsan değiştirmene gerek yok oyun özelinde seni etkileyen bir durum olmaz.
Sistemde zaten donma ve kasma sorunları mevcut. Salı günü tüm parçaları servise göndereceğim. Bu düşüklüğün sebebi tamamen işlemciden mi kaynaklı? Bu testi daha önce yapmamıştım fakat test esnasında ekran kartınında çalıştığını gördüm %30'larda falandı. Ekran kartınında bir etkisi olabilir mi?

Sistemde zaten donma ve kasma sorunları mevcut. Salı günü tüm parçaları servise göndereceğim. Bu düşüklüğün sebebi tamamen işlemciden mi kaynaklı? Bu testi daha önce yapmamıştım fakat test esnasında ekran kartınında çalıştığını gördüm %30'larda falandı. Ekran kartınında bir etkisi olabilir mi?
Sadece işlemci kaynaklı olmaz. Anakart ve RAM sebepli de olabilir. Ben sistemini DDR5 diye düşündüm ama sistem DDR4 ise cinebench skorunun düşük çıkması gayet normal. DDR5 olup da 5600Mhz ve altı RAM kullanıyorsan yine normal. Soğutuculuk bir sıkıntın yok sanırsam.

Soğutma tarafında yetersiz kalıyor gibi. Arada 100 dereceleri bile görüyor. Bu yüzden sıvı soğutmaya geçmeye karar verdim. Sizce DeepCool LS520 yeterli olacak mıdır?

Sistem bilgilerini de girdim. Kasanın üst kısmı maksimum 280mm alan barındırabiliyor bu yüzden önerebileceğiniz başka soğutucular varsa bunu baz alarak önerirsiniz.

İşlemci: 13600K
Anakart: Asus Prime B660-Plus D4 ATX
Ekran kartı: XFX Merc310 RX 7900 XT
Ram: CORSAIR VENGEANCE RGB RT 32 GB 3600 MHZ CL16
SSD 1: Crucial P5 Plus 1 TB
SSD 2: Silicon Power P34A60 512 GB
PSU: FSP Hydro GSM Lite Pro 750 Watt Gold Plus
KASA: Lian Li Lancool 205 Mesh Black

Watt vs. yeterli gelir umarım. Sıvı soğutmaya ekstra watt harcanıyordur diye düşünüyorum. 750 yeterli olur mu?

@balikeat @Merdo34

Soğutma tarafında yetersiz kalıyor gibi. Arada 100 dereceleri bile görüyor. Bu yüzden sıvı soğutmaya geçmeye karar verdim. Sizce DeepCool LS520 yeterli olacak mıdır?

Sistem bilgilerini de girdim. Kasanın üst kısmı maksimum 280mm alan barındırabiliyor bu yüzden önerebileceğiniz başka soğutucular varsa bunu baz alarak önerirsiniz.

İşlemci: 13600K
Anakart: Asus Prime B660-Plus D4 ATX
Ekran kartı: XFX Merc310 RX 7900 XT
Ram: CORSAIR VENGEANCE RGB RT 32 GB 3600 MHZ CL16
SSD 1: Crucial P5 Plus 1 TB
SSD 2: Silicon Power P34A60 512 GB
PSU: FSP Hydro GSM Lite Pro 750 Watt Gold Plus
KASA: Lian Li Lancool 205 Mesh Black

Watt vs. yeterli gelir umarım. Sıvı soğutmaya ekstra watt harcanıyordur diye düşünüyorum. 750 yeterli olur mu?

@balikeat @Merdo34
LS520 yeterli olur, PSU da aynı şekilde.
Benzer fiyatlara 360mm varken 280mm alınmasını doğru bulmuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı