14.000 TL PC toplama

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Yaklaşık 2 haftadır oyun amaçlı PC bakıyorum. Bazı bileşenler buldum ancak hangileri daha iyi karar veremedim.
En fazla 14.200 zorlayabilirim. İşlemci Intel olursa sevinirim ama tavsiyelere de açığım. RTX2080 (70) de olur, 16 GB RAM'li, sıvı soğutmalı (monitör ve işletim sistemi hariç) bir sistem toplamak istiyorum. Şimdiden teşekkürler. (Her türden oynadığım oyun var.)

Bazı bulduğum parçalar:

Bulduğum işlemciler:

Bulduğum anakart:

Bulduğum ekran kartı:

Bunlar haricinde de tavsiyede bulunabilirsiniz.

Sana su sistemi onerebilirim sıvı soğutma bulamadım 1000 TL kalıyor 1000 TL'ye ayrı alırsın.

Dosya Ekleri

• bandicam 2020-04-20 11-59-09-808.jpg
    bandicam 2020-04-20 11-59-09-808.jpg
    97,6 KB · Görüntüleme: 58
Yorumlarınızdan yola çıkarak 2 liste yaptım. ikisinde de PSU yok o yüzden PSU önerisi de lazım. Bütçeyi biraz aşmaya razıyım.

Bunda PSU ile birlikte bütçe biraz aşılıyor gibi.
L1.png

Bunda işlemci AMD bütçeyi ilkine göre daha az geçer.
L2.png

Sizce hangisi?
Zayıf parça var mı?

Yorumlarınızdan yola çıkarak 2 liste yaptım. İkisinde de PSU yok o yüzden PSU önerisi de lazım. Bütçeyi biraz aşmaya razıyım.

Bunda PSU ile birlikte bütçe biraz aşılıyor gibi.
Eki Görüntüle 540991

Bunda işlemci AMD bütçeyi ilkine göre daha az geçer.
Eki Görüntüle 540994

Sizce hangisi?
Zayıf parça var mı?

Yani bir tek sıvı soğutmayı bilmiyorum ama o da iyi gözüküyor. İkisini de karşılaştırsak da işlemci olarak Intel 14 nanometre 3.6 GHz, AMD 7 nanometre yeni zen+ mimarisiyle tasarlanmış ve ayriyeten daha ucuz. Alttaki sistemin başka bir avantajı ise M.2 SSD'nin bulunması ki Samsung Evo olması bir tık daha ileriye atıyor kendini. Yine alttakinin anakartı daha iyi ve mosfet soğutucuları daha gelişmiş. Ancak seçim yine sana kalmış.

Yani bir tek sıvı soğutmayı bilmiyorum ama o da iyi gözüküyor. İkisini de karşılaştırsak da işlemci olarak Intel 14 nanometre 3.6 GHz, AMD 7 nanometre yeni zen+ mimarisiyle tasarlanmış ve ayriyeten daha ucuz. Alttaki sistemin başka bir avantajı ise M.2 SSD'nin bulunması ki Samsung Evo olması bir tık daha ileriye atıyor kendini. Yine alttakinin anakartı daha iyi ve mosfet soğutucuları daha gelişmiş. Ancak seçim yine sana kalmış.

Teşekkürler dikkate alacağım. PSU'da önerebilir misiniz?

14 bin bütçeyle 2070 super almak yerine 2080 super ve x570 anakartlı sistem toplayabilirsin. AMD işlemciler daha iyi performans olarak. GTC yi beklemek istemezsen eğer; MSI MPG x570 Gaming Plus anakart, Ryzen 3900X işlemci, Gigabyte RTX2080Super Gaming OC ekran kartı, Geil 2x8 3200Mhz Evo X II Ram, ve Aerocool Aero One Eclipse Kasa (750W 80+ Bronze PSU ile birlikte) 14000'e toplanıyor (Kasa teknobiyotik, diğerleri Sinerji üzerinden). İlk etapta 240 GB SSD alırsın (HyperX Fury alabilirsin 300 TL veya bütçeyi biraz artırıp Kingston A2000 500 GB M2 SSD alabilirsin 620 TL) deli gibi sistem olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı