14 gün sonra ayıplı mal değişimi

KnifeRex

Hectopat
Katılım
29 Şubat 2020
Mesajlar
459
Çözümler
2
Hocalarım merhaba. Ben 27 Mayıs'ta Trendyol üzerinden Acer Nitro 5 laptop satın aldım. İyi hoş geldi laptop kurulumunu vs. yaptım, kullanıyorum. Aldığım günün akşamı ekranın sağ kısmında bir beyazlık fark ettim. Bunun üzerine ışık sızması testi vs. yaptım ve ekranda ışık sızması olduğunu anladım. Hatta Technopat Sosyal'e de konu açmıştım. Ertesi gün bilgisayarın garanti belgesindeki servis (arena bilgisayar) ile görüştüm ve ışık sızmasının kusur olmadığı ve siyah renkli arka planlar tercih edersem sıkıntı olmayacağı söylendi. Benim yaptığım araştırmalarda da çoğu IPS ekranda olduğu söyleniyordu ve ekranın farklı noktalarında da çıkma ihtimali olmadığı söyleniyordu. Ancak dün akşam ekranın sol kısmında da olduğunu fark ettim. Ve bu çok canımı sıkmaya başladı. Servis hafta sonu kapalı olduğu için pazartesi görüşeceğim ancak sizlerin önerilerinizi bekliyorum.
-14 günlük süre geçtiği için şimdi ne yapabilirim?
-Değişim talep edeceğim sizce sonucu ne olur?
-Eğer olumsuz sonuçlanırsa tüketici hakem heyeti' ne başvuru yapabilir miyim?

Bu arada ışık sızması oldukça göze çarpıyor ve gittikçe yayılacak gibi. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
14 gün geçtiği için Trendyol ile alakan bir işin kalmamış. Değişim ve iade talep edemezsin artık Trendyol'dan. Işık sızması yaygın bir problem bu arada gerçekten. Servisle iletişime geçebilirsin fakat Arena Bilgisayar değilde Acer'ın kendi internet sitesinde bilgileri verilen servisle iletişime geçmelisin. Acer ile iletişime geçin | Teknik Destek ve Müşteri Hizmetinde Hızlı Yanıtlama
Tüketici Hakem Heyetine her zaman başvurabilirsin fakat mantıklı haklı sebebin olması senin için daha iyi olur. Servis en fazla panel değişimi yapar o panelde daha az sızma olur belki.
 
Işık sızması (IPS Glow) zamanla yayılmaz. Ayıplı ürüne girecek bir kusur da değildir. Rahatsız oluyorsanız iade edin.
Ayıplı ürün kategorisine giriyor kendim iade gerçekleştirdim ve kullanıcı hatası olmayan her problem ayıplı üründür.

Trendyolun iade alması için ürünü servise yollayıp iade değişim raporu almanız gerekmekte bu raporla Trendyola başvurun.
 
Evet ışık sızması vardı ve yoğun değildi ben yine de rahatsız olduğum için iade ettim servisten rapor alarak.

Laptop'un markası neydi hocam?
Işık sızması (IPS Glow) zamanla yayılmaz. Ayıplı ürüne girecek bir kusur da değildir. Rahatsız oluyorsanız iade edebilirsiniz.

Edit: Ayıplı ürüne giriyormuş, aşağıdaki mesaja bakınız.
İlk başta rahatsız olmuyordum ancak diğer kısımdakini de farkedince rahatsız etmeye başladı.
 

Geri
Yukarı