Hayır, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek.O kanun kalktı artık, Tüketici, internet gibi kanallar üzerinden yapılan mesafeli sözleşmede 14 içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart üstlenmeksizin cayma hakkına sahip. Yeni yapılan düzenleme ile cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar da gerekçesiz iade hakkı ortadan kaldırıldı.
Yolla servise yollasınlar diğer türlü çok uğraşırsın aylarca sürer.
Yolla servise yollasınlar diğer türlü çok uğraşırsın aylarca sürer.
Merhaba,konuma cevap yazdiginiz icin cok sevindim,sagolun :İnternet ortamında satın aldıysan tüm ürünleri koşulsuz şartsız şekilde 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz. İade talebi oluşturabiliyorsanız oluşturun. Oluşturamıyorsanız gerek telefon gerekse mail yoluyla iade talebinizi iletin. En önemlisi ise talebinizde ısrarcı olun. Sizi anlattığınız gibi caydırmaya çalışacaklardır ancak geri adım atmayın. Tüketici Hakem Heyetine, olumsuz sonuç alırsanız (ki hiç sanmıyorum) Tüketici Mahkemesine kadar yolu var.
Merhaba,konuma cevap yazdiginiz icin cok sevindim,sagolun :
Maillestik,hemde 2 farkli yetkili ile,kendilerine israrla iade istedigimi,garanti surecini kabul etmedigimi belirtince,kutu acilmis,tekrar satilabilirlik vs. dediler,kutu acmadan,nasil anlayacaktim calisip calismadigini dedim ve israrla kanunen,hangi maddeye dayanarak,14 gunluk iade talebimi red ettiklerini sordum,cevap veremediler,ille de garanti surecine gonderelim,gelen rapora gore iade kabul ederiz diyorlar,ben de hakkim olan iade surecini baslatmak istiyorum ama kabul etmiyorlar.
Garanti sureci icin,kargo numarasi verdiler,donanimlari postalayayim mi ?
E-maillerin hicbirinde,iade kabul ederiz yazmadilar,direk tuketici hakem heyetine,e-devlet uzerinden basvurmali miyim ?
Yasim,avukatla danismaya musait olsa da,bulundugum sehirden,maalesef magazalarina gidemem.Böyle bir rapor alınmasına gerek yok. Siz koşulsuz şartsız iade hakkınızı kullanıyorsunuz. En son iade sürecini başlatmanıza rağmen tarafınıza zorluk çıkarttıklarını belirterek restinizi çekin yasal yollara başvurmak üzere bir avukata danışacağınızı altını çizerek vurgulayın. Yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer yaşınız küçük ise bir büyüğünüz aracılığıyla telefon görüşmesi de yapabilirsiniz. Daha etkili olabilir. Üzülerek söylüyorum ama karşılarında yaşça küçük birilerini gördükleri zaman daha fazla vurdumduymaz olabiliyorlar.
Ben olsam(böyle bir şansım varsa tabi) kendimi garantiye almak adına ürünleri alıp ilgili satıcının bayisine giderdim. Tahmin ettiğim firma ise zaten satış mağazaları da mevcut. Ürünleri orada yetkiliye teslim edip teslim alındığına dair kaşe imza alırdım.