Koşulsuz şartsız diye bir iade yok kanunda. Bence kanunu açın kendiniz bir okuyun önce. Gerekçe göstermeksizin iade edebilirsin ama iadenin kabul olup olmaması için ürüne zarar vermemiş ve kutu içeriğinin tam olması gerekir. Anlamak istemiyorsun herhalde. Zarar görmediğini anlayabilmeleri için servise göndermek zorundalar bu adamlar müneccim değil ya! Servise gönderme olayı sizin iadebize engel değil. Ne zamanki ürünün sorunu olmadığını ve aldığınız gibi teslim ettiğinizi(kutu içeriği tam ve içerik de zarar görmemiş mesela stickerlar kullanılmamış)onaylarlar o zaman iadeniz gerçekleşir. Eğer hala servise göndermemenin yolunu arıyorsanız aldığınız yer gibi ben de art niyetli olduğunuzu düşünürüm. Cayma hakkının geçmemesi için 14 gün içinde iade başvurusu yapman lazım. Başvuru yapıp da ürünü göndermezsen yine cayma hakkın gider.
Sen daha benim dediğimi anlamıyorsun ki. Ben nerede kutu açılmışsa iade olmaz dedim gösterir misin? Kanunu anlamıuorsun. Eğer sana gelen ürün bozuksa ya da bozuk olduğunu dğşünüyorsan 14 günlük gerekçe göstermeksizin iade hakkını kullanmayacaksın. Sana bozuk yani ayıplı mal satıldığı için iade yapacaksın. Servise gidecek bpzuk olduğu onaylanacak ve paranı geri alacaksın. Bu kadar basit. Eğer ürünü senin bozduğunu iddia ederler ve iade/değişim sağlamazlarsa o zaman THH'ye başvuracaksın.
"...Adamlar açığ kullandığın ürünü test etmeden..."
Kanunu anlamıyormuşum

güleyim de bari boşa gitmesin.
Yazdıklarımı doğru okumamışsınız.Bakınız diyorum ki,internet sitelerinde de yazdığı üzere : aynen kopyalayıp yapıştırıyorum :
MESAFELİ SATIŞ
- Tüketici, yalnızca mesafeli satışlarda (Telefon ve internet üzerinden yapılan satışlar) 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik gereği, hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satın almış olduğu ürünü, teslim aldığı tarihten itibaren 14 gün içerisinde, ön bilgilendirme formunda ve sözleşme metninde yazılı olan usule uyarak iade edebilir veya değiştirebilir.
Kendilerine de aynısını yazdım,sizin gibi cevap olarak kutu açılmışsa,eksiksiz parça vs. dediler.Kutu açılmadan,montaj için poşet içerisindeki,I/O shield,m.2 soğutucu vidaları vs. çıkarıp montajlanmadan,nereden bilebilirim,eksiksiz çalışıp çalışmadığını ?
Stickerlar kullanılmayacakmış,peki sticker neye yarıyor ? Isıyı azaltacak,soğutucu görevi görecek parçanın üzerinde,koruyucu olarak duruyor.Peki tüketici,koruyucu bandı kaldırmadan,m2 nvme soğutucunun,gerçekten soğutup soğutmadığını nasıl kontrol edecek ? Koruyucu bant ile soğutmayacağı aşikar.
Kanuna dayalı,iade öncesi teknik servis raporu istendiği,hangi madde de mevcut ? diye sorunca da,herhangi bir madde veya kanun gösteremediler.Siz de göstermiyorsunuz,aç oku gibi genel bir cevap veriyorsunuz.
Kanun yapıcı bilmiyor mu,kutunun içerisindeki poşetlerin açılacağını,stickerların söküleceğini ? Biliyor ve bu sebeple,"hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin" diye maddeye yazmış.
Ne yani,tüketici,sticker söküp,soğutucuyu denedi diye,sticker çöpe atıldığı için ceza mı ödeyecek ? Poşet içerisindeki vidaları,kullanmak için poşeti açması lazım,haliyle açılan poşet tekrar kullanılamaz,peki poşetin içerisindeki parçaları kullanmadan,nasıl çalıştıracak ve kontrol edecek arızasını ?
Kaldı ki,satın aldığım anakartı,çalıştırmadan arızası olup olmadığını nasıl anlayabilirim ? Anakart poşetine bant yapıştırmış firma,bantı kesmeden/sökmeden nasıl anakartı kullanabilirim ?
Anakart üzerindeki,işlemcinin(CPU) montajı ile ilgili arıza ışığının kontrolü,işlemcinin(CPU) anakarta montajı olmadan mümkün değil,haliyle işlemci soketini koruyan kapak çıkarılmadan,arızasının olup olmadığı,doğru çalışıp çalışmadığı,nasıl kontrol edilebilir ?
Şu yazdıklarınızın,akılla veya mantıkla izahı var mıdır ?
Bir de şöyle düşünün,teknik servise göndermeden,14 günlük,gerekçesiz iade hakkımı kullanmak istiyorum ve firma kabul etmiyor,ille de teknik servis diyor.Bu durumda,ben kanunen hakkımı kullanamıyorum.Bunun neresi yasal ?
İade sürecinde sonuç "lehte" gelse de,yeni bir iş açıldı başıma : yardım etmek isteyenler için
konunun linki.