14 yaş boy uzatma için geç mi?

Samwise Gamgee

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, boyum 1.70 civarı. Boyumu daha fazla uzatmak istiyorum bu yüzden doğru beslenme ve sporla boyumu bu yaşta daha fazla uzatabilir miyim?

20 yaşına kadar vaktin var, uzat uzatabildiğin kadar.

18 yaşında duruyor, en azından ben de böyle oldu. 14'ümden 18'ime 8cm daha boy atmıştım. Dediğin gibi mümkünse evde bile olsa sporla ilgilen, süt-yoğurt gibi şeyleri sık sık tüketmeye özen göster. Bir de sigara veyahut alkollü şeylere tamah etmezsen epey uzayacaksındır.

Ben 14 yaşındayken boyum 1.65 kadardı, şimdi 16 yaşındayım, boyum ise 1.83, anlamadan boy attım. Merak etme, sen de uzarsın çabucak.

Yine hiçbir şey bilmeyenler doluşmuş konuya. Yok Ergenlik, yok 95 yaşına kadar, barfiks, basketbol,, ben şuydum sonradan Ben10 WayBig oldum, Bardağı havaya fırlatıp 4 parende attıktan sonra yakala falan. Kocakarı bilimi profesörlerinin betimlemelerinden baydım artık şu konularda.

Uzayıp uzamama olayı sol el bileğinin kapalı/açık olmasına bağlıdır. Kapalı olursa ne yaparsan yap uzamazsın. Ne kadar uzayacağın da sağ kol kemiğiyle anlaşılır. 13 yaşından bu yana 1.83üm. 13 Yaşında sol el bilek disklerim tamamıyla kapandı. Bunu bir röntgenle öğrenebilirsin. Veyahut düzgün bir hastanede bütün hormonlarına baktırabilirsin. Yani sana ne uzarsın diyebiliriz ne uzamazsın diyebiliriz.

Ha eğer kapalı değilse nasıl uzamanı tetikleyebilirsin:
Normal klasik her zaman her konuda dediğim gibi, yağ oranı yüksek kilolu biriysen zayıfla. Östrojen tetikleyen domates ıvır zıvır şeylerden uzak dur vs.

1- Östrojen hormonu yüksek olmayacak (Soya,Susam Tohumları,Keten Tohumu,Kuru Meyveler)
2- Growth hormonu gerekli (Uyku,spor vs)
3-tiroid hormonu
4-Kaliteli beslenme
5-Egzersizler (yüzme,ağırlık egzersizlerin bir çoğu)
6*-İlaçlarla BİLİNÇLİ doktor tavsiyesi ile yapabilirsiniz.(tiroid ve growth hormonları)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı