14 yaşında 1.85 boy normal mi?

Hay maşallah ergenliğe erken girmiş olabilirsin eğer ergenliğe erkenden girdiysen boyun +10 cm kadar artar sonra durur. Bir de nasıl besleniyorsun yav ben 15 yaşımdayım boyum 153. :D

Dostum 1.53 nedir kendi boyunuzu örnek göstermeseydiniz keşke.(çünkü ortalama olarak da kısa)
Ayrıca boyunun uzun olursa üzülme değerlendirmeye bak basketbolcu falan ol yani Türkiye'de avantajlı olursun tabii +2m olmak şartıyla.

(Tuna kardeşim özür dilerim hastalığın olduğunu okumadım. Allah şifalar versin. Amacım kesinlikle boyunu kötülemek değil yani istatiksel olarak söyledim.)

Hay maşallah ergenliğe erken girmiş olabilirsin eğer ergenliğe erkenden girdiysen boyun +10 cm kadar artar sonra durur. Bir de nasıl besleniyorsun yav ben 15 yaşımdayım boyum 153. :D

Ergenliğe 13 yaşında girdim yani kamıştan su o zaman akmaya başladı 😅
1.90'ı da gecebilirsin diye düşünüyorum ama uzun boylu olmak gayet iyi bence birkaç faktor haric ama.
Bence çirkin duruyor çoğu yerde eğilmek vs araba da ayağının sığmaması vs çok kötü durumlar 180 bile uzun bence

14 yaşındayım boyum 1.85 kilom 85, annem 1.71 babam 1.75 daha fazla uzamak istemiyorum 190 olsa yeter çok bile. 2 metre olur muyum ya da bunun ile ilgili hangi doktora başvurmalıyım uzamanın durması için neler yapılabilir bilen birisi yardımcı olabilir mi?
Gereksiz uzun ama doktora gidilecek kadar da değil bence.

Oldukça uzunsun. ben 14 yaşımda 1.60 falandım diye hatırlıyorum. Ergenliğe erken mi girdin bilmiyorum ama normal şartlarda ergenlikten çıkınca 2 metreye kadar yolun var diye gözüküyor.

muhtemelen ergenlik bittiği, boy uzaması durduğu zamanki boyun 1.89-1.92 arası olacak; epey iyi bir uzunluk. Tabi asla bilemezsin. 2 metre de olursun, 1.85'de de kalırsın. Tamamen sana ve yaşam tarzına bağlı. Genetik faktörler de etkili tabii. Benim boyum 14 yaşımdan 16 yaşıma kadar uzamış, 16 yaşımda 1.84 ile noktayı koymuştum. Şu an 18 yaşımdayım ve bazı arkadaşlarım hala uzamaya devam ediyor.

Ergenliğe 13 yaşında girdim 2007 şubat doğumluyum eskiden her gün yatmadan önce süt içerdim ve erken uyurdum ayağım elim vs küçük boyuma göre 190 olsam yeter de artar bile neredeyse kapı kadarım araba da ayağım sıkışıyor otobüste falan çok sıkıntı.
Hiç normal değil. 2 metreye kadar yolun var. Büyük ihtimal ile ilerde basketbolcu olacaksın bir imzanı alırım.
İyi de basketbol geçmişim yok başlamak için geçmi 2 yıl futbol oynadım 3 yıl tekvando 2 sene boyunca da her yaz sokal basketbolu oynamıştım evin yanındaki saha da iyi oynuyordum yani ama bilmiyorum dersler leş en azından boyu iyi kullanmam lazım

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı