14 yaşında 3 kg dumbell ile çalışılır mı?

Allah razı olsun king lover. Ben görüntü ayağına hantallaşmayı istemiyorum hayırlı bayramlar.
Dostum biraz saygılı davranmanı tavsiye ederim 73 kiloda 40cm kol, 15+ barfiks, +30x5 barfiks, 5x muscle up yapabiliyorum. İçi boş kaslarım ve hantallığıma ver zamanda yaptık bir şeyler bilemedik keşke yapmasaydık ;)
[/QUOTE]
Ben daha konuşmayacağım bu arkadaşla 1 ay spora gitmiş hemen bir triplere girmiş kendi yardım konusunda…
Valla maşallah hocam size kralsınız.
Arkadaş CrossFit falan bilmiyor (konu sahibinden bahsediyorum) ağırlığı sadece hantal kaslardan ibaret sanıyor… Böyle insanlar yetişiyor işte ne yapalım.

Dostum biraz saygılı davranmanı tavsiye ederim 73 kiloda 40cm kol, 15+ barfiks, +30x5 barfiks, 5X muscle up yapabiliyorum. İçi boş kaslarım ve hantallığıma ver zamanda yaptık bir şeyler bilemedik keşke yapmasaydık ;)

Ben daha konuşmayacağım bu arkadaşla 1 ay spora gitmiş hemen bir triplere girmiş kendi yardım konusunda…
Vallahi maşallah hocam size kralsınız.
Arkadaş CrossFit falan bilmiyor (konu sahibinden bahsediyorum) ağırlığı sadece hantal kaslardan ibaret sanıyor… Böyle insanlar yetişiyor işte ne yapalım.
[/QUOTE]
Yapmış olduğum sporu bana öğretip kendinden yola çıkarak ne güzelde sallama bilgiler sunuyorsun. Hazır hayatta iken kondisyon gerektiren, düzgün bir spor yapabilirsen ne demek istediğimi o zaman anlarsın belki.

Yapmış olduğum sporu bana öğretip kendinden yola çıkarak ne güzelde sallama bilgiler sunuyorsun. Hazır hayatta iken kondisyon gerektiren, düzgün bir spor yapabilirsen ne demek istediğimi o zaman anlarsın belki.
[/QUOTE]
Dostum atladığın yer şurası hem güçlü, hem kaslı hem de atlatik olabilirsin. Önceki mesajda verdiğim değerlerin yanında 105 benchim de var. Sana tavsiyem bu konularda bilgin az (boy genetiktir bu yaşta gidip 60kg squata girmediğin sürece boyun değişmez) yaşın daha küçük üslubunu düzeltip, insanların emek vererek yaptığı işe yok hantal yok içi boş şeklinde yorum yapmaman.
Bu kadar bilgili, tecrübeli bir insanın fiziğini görmek isterim fotoğraflarınızı yüklerseniz sevinirim bakalım 65 olduğuna zor inanacak mıyız;)

[/QUOTE]

Calisthenics ile zarif vücudumla başladığım vücut geliştirme işine CrossFit ile devam ederken bu yaptığın yorumu görmek komik. Hadi ben cahil olayım, yaptığın işe laf eden de yok ne bu üslup?

Dostum atladığın yer şurası hem güçlü, hem kaslı hem de atlatik olabilirsin. Önceki mesajda verdiğim değerlerin yanında 105 benchim de var. Sana tavsiyem bu konularda bilgin az (boy genetiktir bu yaşta gidip 100kg squata girmediğin sürece boyun değişmez ) yaşın daha küçük üslubunu düzeltip, insanların emek vererek yaptığı işe yok hantal yok içi boş şeklinde yorum yapmaman.
Bu kadar bilgili, tecrübeli bir insanın fiziğini görmek isterim fotoğraflarınızı yüklerseniz sevinirim ;)
[/QUOTE]
Düzenli de olsa mesela 30-40kg squat yapmak; kemik, eklem ve kıkırdıkları, arasındaki sıvıları birbirine baskıladığı, omurgaya yük bindirdiği için özellikle gelişme döneminde saçma bir şey. Vücut geliştirme ayağı yapan çoğu kişi ağırlıkları kaldırıp kaldırıp kardiyovasküler, hareket isteyen sporları yapmıyor, esas Core kasları çalıştırmıyor böylece salaklık yapıp kendisini fıçıdan farksız bir hale getiriyor. Diğer türlü tabii ki güzel. En çok dayak attığım da, dayak yediğini gördüğüm de kol omuz gösteren kişiler. Vücut kuvvetli ve dayanıklı olduktan sonra gerisi boş zaten bir tarafları büyütmek dezavantaj oluyor. Diyecek daha çok şey var ama gerek yok.

Calisthenics ile zarif vücudumla başladığım vücut geliştirme işine CrossFit ile devam ederken bu yaptığın yorumu görmek komik. Hadi ben cahil olayım, yaptığın işe laf eden de yok ne bu üslup?
[/QUOTE]
Komik olduğunu zırt pırt attığınız gülme ifadesinden anladım zaten hocam. Daha ben atmıyorum, üslupu bozan sensin ben değil.

Dostum atladığın yer şurası hem güçlü, hem kaslı hem de atlatik olabilirsin. Önceki mesajda verdiğim değerlerin yanında 105 benchim de var. Sana tavsiyem bu konularda bilgin az (boy genetiktir bu yaşta gidip 100kg squata girmediğin sürece boyun değişmez ) yaşın daha küçük üslubunu düzeltip, insanların emek vererek yaptığı işe yok hantal yok içi boş şeklinde yorum yapmaman.
Bu kadar bilgili, tecrübeli bir insanın fiziğini görmek isterim fotoğraflarınızı yüklerseniz sevinirim ;)
Düzenli de olsa mesela 30-40kg squat yapmak; kemik, eklem ve kıkırdıkları, arasındaki sıvıları birbirine baskıladığı, omurgaya yük bindirdiği için özellikle gelişme döneminde saçma bir şey. Vücut geliştirme ayağı yapan çoğu kişi ağırlıkları kaldırıp kaldırıp kardiyovasküler, hareket isteyen sporları yapmıyor, esas Core kasları çalıştırmıyor böylece salaklık yapıp kendisini fıçıdan farksız bir hale getiriyor. Diğer türlü tabii ki güzel. En çok dayak attığım da, dayak yediğini gördüğüm de kol omuz gösteren kişiler. Vücut kuvvetli ve dayanıklı olduktan sonra gerisi boş zaten bir tarafları büyütmek dezavantaj oluyor. Diyecek daha çok şey var ama gerek yok.
[/QUOTE]
Dediğim gibi ikisini birleştirmeyi deneyebilirsin. Hem kaslı hem çevik olabilirsin. Dostum biz sanaldayız dayak atmana gerek yok. Neden bir insanı dövüş sporlarıyla ilgilenmiyorken dövesin. Hayat öyle bir şey değil paranı kazan dediğimi anlarsın. Sana tavsiyem en yakın spor salonuna gidip “En çok dayak attığım da, dayak yediğini gördüğüm de kol omuz gösteren kişiler” cümlesini söylemen bakalım durum ne olacak buraya yazarsan sevinirim. Ama bir fizik görseydik iyiydi kuvvetli ve dayanaklı vücut kendini belli edecektir.
Yeni başlayanlar senden ilham alıp “salaklık” yapmamış olurlar. Litaratüre yeni bir soluk getirebilirsin. Engin bilgilerinden faydalanmak isteriz.
Not: ben mutlu bir insanım gülmemde sakınca yoktur umarım;)

Son düzenleme:
“Çok daha sağlıklı” demek doğru olmaz, bu kadar biliyorsan neden konu açtın kral? Bunlar bazı calisthenics kanallarından alıntı gibi, “bizim yaptığımız kas kalıcı” diyenler falan.
O yaşlarda 3kg gibi bir limit yok.
Sen calisthenics yapacaksan zaten kimse ağırlığa zorlamıyor, ikisi ayrı ve birbirinden güzel sporlar. Hangisinin güzel olduğu birbirine bağlı olarak değişir ama ikisi de ayarında yapılınca sağlıklı sporlar.
Limit zaten çoğu konuda yok spor olarak. Konuyu açalı ne kadar zaman oluyor bak bakalım, sporumu yapıyordum fakat tereddütteydim, şimdi kararlaştırdım. Sizin sözde ağırlık ile yaptığınız kaslar çoğu zaman içi boş kaslardan ibaret. Bunu diyorum.
[/QUOTE]
İçi boş kas ne demek ya 🤣 Calisthenicsle yapınca içi dolu mu oluyor? Vücut herhalde ağırlıkla yapınca "aa bu ağırlıkmış boş kas yapayım bari" falan diyor. Bu kadar kulaktan dolma bilgilerle bu kadar kendinden emin az görülür. Harbiden de türünün tek örneği. Dayak attığım kol omuz gösteren kişiler dediğin spora 3 ay önce başlamış 13-14 yaşında adamlar mı? Kavga konusunu açan da olmadı zaten dövüşmeyi bilmeyen biri tabii dayak yer bunun kasla ne alakası var? Kondisyon demişsin ağırlık çalışırken aynı zamanda kondisyon da çalışılmıyor mu?

Son düzenleme:
Düzenli de olsa mesela 30-40kg squat yapmak; kemik, eklem ve kıkırdıkları, arasındaki sıvıları birbirine baskıladığı, omurgaya yük bindirdiği için özellikle gelişme döneminde saçma bir şey.
[/QUOTE]

Merhaba, 15 yaşımda iken 100kg squat yaparken boyumun 2 3 santım uzadığına şahit oldum.

Madem bu kadar bu konulara hakimsin @Türününtekörneği neden buraya konu açıyorsun kardeşim gerçekten isminin hakkını veriyorsun :D.

Dostum atladığın yer şurası hem güçlü, hem kaslı hem de atlatik olabilirsin. Önceki mesajda verdiğim değerlerin yanında 105 benchim de var. Sana tavsiyem bu konularda bilgin az (boy genetiktir bu yaşta gidip 60kg squata girmediğin sürece boyun değişmez) yaşın daha küçük üslubunu düzeltip, insanların emek vererek yaptığı işe yok hantal yok içi boş şeklinde yorum yapmaman.
Bu kadar bilgili, tecrübeli bir insanın fiziğini görmek isterim fotoğraflarınızı yüklerseniz sevinirim bakalım 65 olduğuna zor inanacak mıyız;)
[/QUOTE]
Bahsettiğiniz hem güçlü, kaslı ve atletik vücuda sadece gym yoluyla ulaşılmıyor kolay kolay ben bunu diyorum. Hantallaştırıyor, istersen 210kg bench at fark etmez. İçi dolu veya boş derken şunu demek istiyorum; kasılarak ağırlık kaldırarak yaptığın vücut ile aktiflik, seri hareket, patlayıcı kuvvet ve dayanıklılık, kondisyon üzerine yaptığım vücut arasında dağlar kadar fark var. Ha ben yeter ki çok yüksek ağırlık kaldırayım, milleti hayran bırakayım veya kolumu 40cm vb yapayım derseniz devam edin. Kendinizi çuvaldan başka bir şeye benzetmezsiniz. Bunu konuda sporcular üzerinden de örnek verebilirim isterseniz. Herkes vücut vücut demiş, daha iyi ışık, poz ve açı ile daha iyi görüntüler elde edilebilir fakat buyurun bakalım işinizi görür umarım arnold abiler, gereksiz kas yığını olmayan sağlıklı bir vücut.

Limit zaten çoğu konuda yok spor olarak. Konuyu açalı ne kadar zaman oluyor bak bakalım, sporumu yapıyordum fakat tereddütteydim, şimdi kararlaştırdım. Sizin sözde ağırlık ile yaptığınız kaslar çoğu zaman içi boş kaslardan ibaret. Bunu diyorum.

İçi boş kas ne demek ya 🤣 calisthenicsle yapınca içi dolu mu oluyor? Vücut herhalde ağırlıkla yapınca "AA bu ağırlıkmış boş kas yapayım bari" falan diyor. Bu kadar kulaktan dolma bilgilerle bu kadar kendinden emin az görülür. Harbiden de türünün tek örneği. Dayak attığım kol omuz gösteren kişiler dediğin spora 3 ay önce başlamış 13-14 yaşında adamlar mı? Kavga konusunu açan da olmadı zaten dövüşmeyi bilmeyen biri tabii dayak yer bunun kasla ne alakası var? Kondisyon demişsin ağırlık çalışırken aynı zamanda kondisyon da çalışılmıyor mu?
[/QUOTE]
Tek diyeceğim ağırlık ile kondisyon çalışabileceğini zannediyorsan spor yaptım diye ortada gezme, ha sana o kadarı yeterse eyvallah:D diğer laflamalarının cevabını zaten başka bir arkadaşa verdim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250403_222627.jpg
    IMG_20250403_222627.jpg
    91,9 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_20250403_222757.jpg
    IMG_20250403_222757.jpg
    114,7 KB · Görüntüleme: 22
Bahsettiğiniz hem güçlü, kaslı ve atletik vücuda sadece gym yoluyla ulaşılmıyor kolay kolay ben bunu diyorum. Hantallaştırıyor, istersen 210kg bench at fark etmez. İçi dolu veya boş derken şunu demek istiyorum; kasılarak ağırlık kaldırarak yaptığın vücut ile aktiflik, seri hareket, patlayıcı kuvvet ve dayanıklılık, kondisyon üzerine yaptığım vücut arasında dağlar kadar fark var. Ha ben yeter ki çok yüksek ağırlık kaldırayım, milleti hayran bırakayım veya kolumu 40cm vb yapayım derseniz devam edin. Kendinizi çuvaldan başka bir şeye benzetmezsiniz. Bunu konuda sporcular üzerinden de örnek verebilirim isterseniz. Herkes vücut vücut demiş, daha iyi ışık, poz ve açı ile daha iyi görüntüler elde edilebilir fakat buyurun bakalım işinizi görür umarım arnold abiler, gereksiz kas yığını olmayan sağlıklı bir vücut.

İçi boş kas ne demek ya 🤣 calisthenicsle yapınca içi dolu mu oluyor? Vücut herhalde ağırlıkla yapınca "AA bu ağırlıkmış boş kas yapayım bari" falan diyor. Bu kadar kulaktan dolma bilgilerle bu kadar kendinden emin az görülür. Harbiden de türünün tek örneği. Dayak attığım kol omuz gösteren kişiler dediğin spora 3 ay önce başlamış 13-14 yaşında adamlar mı? Kavga konusunu açan da olmadı zaten dövüşmeyi bilmeyen biri tabii dayak yer bunun kasla ne alakası var? Kondisyon demişsin ağırlık çalışırken aynı zamanda kondisyon da çalışılmıyor mu?
[/QUOTE]
Tek diyeceğim ağırlık ile kondisyon çalışabileceğini zannediyorsan spor yaptım diye ortada gezme, ha sana o kadarı yeterse eyvallah:D diğer laflamalarının cevabını zaten başka bir arkadaşa verdim.
[/QUOTE]
ya kardeşim kime neyi kanıtlamaya çalışıyorsun kimse senden bilgi istemedi fikir istemedi. Kendin yardım için konu açıp sonra gelip burda millete üstleniyorsun. Soran olmadı ki garip garip cevaplar veriyorsun. Allah Allah yahu bodybuilding yapınca kondisyon patlayıcı kuvvet gelişmiyormuş nasıl olur o ya. Sporun amacı o değil ki, bilmeyen yok zaten neyin artistliğini yapıyorsun. Bodybuilding de aşırı yüksek bir seviyeye gelmediğin sürece eğer doğru bir formda ise ağırlık kaldırmak da bir stretching egzersizidir ve esneklik kazandırır. Bilimsel araştırmalarca kanıtlanmış birşeydir. Çok istiyorsan bulup atabilirim. Bilmediğin konular kendi kendine atıp tutuyorsun sadece. Amacın farklı olduğu için bodybuildingi tercih etmeyecek olman, yapanlara burda laf yapma hakkını vermiyo sana, öğrenirsin herhalde abim bunu da.
Bu arada bodybuilding yapan birisi değilim, patlayıcı kuvvetin önde olduğu bir sporda müsabığım ve powerlifting yapıyorum. İşime yarıyorsa yaparım bu kadar basit, herşeyi çözmüş birisi değilsin dostum sadece cahil özgüvenin var. Dunning krugerin sağlam bir örneğisin.

Ha bu arada o kaslara içinin dolu veya boş olduğu hakkında kriter sağlayabilecek tek şey teknik bilgidir. Ağırlığı sağdan makas alarak kaldırdım ya da barfiks çekerken sakız çiğnedim falan hiçbir fark yok. Hipertrofi odaklı ve güç odaklı olmak tabi ki farklı şeyler ama kimsenin kası boş değil. Teknik bilgi kazanırsan herhangi bir savunma sporuyla ilgili, o zaman işte diğer kaslar sana boş gelebiliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı